-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 424.1 קק״ל 5089.5 קק״לפחמימות 67.2 גרם 806.0 גרםשומן 21.2 גרם 254.0 גרםנתרן 400.4 מ״ג 4805.4 מ״גחלבון 6.4 גרם 76.7 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 14.6 גרםשומן רווי 12.3 גרם 147.1 גרםכולסטרול 122.1 מ״ג 1465.0 מ״גסידן 39.5 מ״ג 473.8 מ״גברזל 1.6 מ״ג 19.4 מ״גאשלגן 489.7 מ״ג 5876.2 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 17.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות424
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 424.1 קק״ל 5089.5 קק״לפחמימות 67.2 גרם 806.0 גרםשומן 21.2 גרם 254.0 גרםנתרן 400.4 מ״ג 4805.4 מ״גחלבון 6.4 גרם 76.7 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 14.6 גרםשומן רווי 12.3 גרם 147.1 גרםכולסטרול 122.1 מ״ג 1465.0 מ״גסידן 39.5 מ״ג 473.8 מ״גברזל 1.6 מ״ג 19.4 מ״גאשלגן 489.7 מ״ג 5876.2 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 17.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 424 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
כתיבת השם
-
3 עוגה בחושה שוקולד מוכנה בינוניות
עוגת וניל
ציפוי שוקולד וקישוט
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
120 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
- מכינים את האותיות: פורסים כל אחת מהעוגות המוכנות ל-3 פרוסות רוחב. קורצים בחותכני עוגיות את האותיות הרצויות (בערך 10 יח’ מכל אות). שמים בצד.
- מחממים את התנור ל-150 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, הסוכר וסוכר הווניל במהירות בינונית במשך 2 דקות, לקבלת תערובת קרמית.
- מוסיפים ביצים זו אחר זו, כך שכל ביצה תכנס רק אחרי שקודמתה נבלעה בתערובת, ומעבדים לאיחוד.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את הקמח לסירוגין עם השמנת החמוצה (בפעמיים-שלוש, מתחילים ומסיימים בקמח).
- משטחים בתבנית בערך 1/3 מהתערובת. מעמידים את האותיות בטורים מעל הבלילה ומכסים בשאר התערובת בעדינות. משתדלים לזכור את את כיוון הסידור, כי הוא יקבע מאיזה צד נפרוס את העוגה.
- אופים כ-60-50 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע, וקיסם יוצא יבש.
- מכינים את הציפוי: מחממים בסיר על אש קטנה את השמנת המתוקה לסף רתיחה וטורפים פנימה את השוקולד. מצננים מעט ומוזגים על העוגה. מקשטים בסוכריות ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את האותיות: פורסים כל אחת מהעוגות המוכנות ל-3 פרוסות רוחב. קורצים בחותכני עוגיות את האותיות הרצויות (בערך 10 יח’ מכל אות). שמים בצד.
- מחממים את התנור ל-150 מעלות. משמנים קלות את תבנית האפייה.
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, הסוכר וסוכר הווניל במהירות בינונית במשך 2 דקות, לקבלת תערובת קרמית.
- מוסיפים ביצים זו אחר זו, כך שכל ביצה תכנס רק אחרי שקודמתה נבלעה בתערובת, ומעבדים לאיחוד.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את הקמח לסירוגין עם השמנת החמוצה (בפעמיים-שלוש, מתחילים ומסיימים בקמח).
- משטחים בתבנית בערך 1/3 מהתערובת. מעמידים את האותיות בטורים מעל הבלילה ומכסים בשאר התערובת בעדינות. משתדלים לזכור את את כיוון הסידור, כי הוא יקבע מאיזה צד נפרוס את העוגה.
- אופים כ-60-50 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע, וקיסם יוצא יבש.
- מכינים את הציפוי: מחממים בסיר על אש קטנה את השמנת המתוקה לסף רתיחה וטורפים פנימה את השוקולד. מצננים מעט ומוזגים על העוגה. מקשטים בסוכריות ומגישים.
הערות
- אפשר להחליף את הקמח התופח בכמות זהה של קמח רגיל + 1 שקית אבקת אפייה
- בהרכבת העוגה: אם מעמידים אותיות כמו ד' או ר'- אפשר לערום מעט תערובת לאורך הטור כדי לתת תמיכה לחלק ש"באוויר". אבל אין צורך להגיע לכל החריצים שבין האותיות- באפייה העוגה תתפח ותמלא אותם
- כדי לשמור על גובה העוגה, שלא תתפח מדי, אחרי כ-40 דקות של אפייה כדאי להניח מעל העוגה נייר אפייה משומן, שעליו תבנית זהה וריקה שתשתמש כמשקולת
- העוגה יוצאת יבשה יחסית. מי שמעדיף את העוגות שלו עסיסיות, יכול להרטיב את העוגה המוכנה (אחרי שמצננים אותה מעט, ולפני שמצפים) בסירופ מהיר מ-3/4 כוס מים רותחים ו-1/2 כוס סירופ מייפל
הערות
- אפשר להחליף את הקמח התופח בכמות זהה של קמח רגיל + 1 שקית אבקת אפייה
- בהרכבת העוגה: אם מעמידים אותיות כמו ד' או ר'- אפשר לערום מעט תערובת לאורך הטור כדי לתת תמיכה לחלק ש"באוויר". אבל אין צורך להגיע לכל החריצים שבין האותיות- באפייה העוגה תתפח ותמלא אותם
- כדי לשמור על גובה העוגה, שלא תתפח מדי, אחרי כ-40 דקות של אפייה כדאי להניח מעל העוגה נייר אפייה משומן, שעליו תבנית זהה וריקה שתשתמש כמשקולת
- העוגה יוצאת יבשה יחסית. מי שמעדיף את העוגות שלו עסיסיות, יכול להרטיב את העוגה המוכנה (אחרי שמצננים אותה מעט, ולפני שמצפים) בסירופ מהיר מ-3/4 כוס מים רותחים ו-1/2 כוס סירופ מייפל
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן