עוגיות ג’ינג’ר מקמח כוסמין שיגרמו לכם להרגיש באירופה המושלגת
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 33.0 קק״ל 1321.0 קק״לפחמימות 5.2 גרם 208.2 גרםשומן 1.0 גרם 41.7 גרםנתרן 7.0 מ״ג 278.9 מ״גחלבון 1.1 גרם 45.7 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 26.8 גרםשומן רווי 0.7 גרם 27.3 גרםכולסטרול 7.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 5.0 מ״ג 198.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 12.5 מ״גאשלגן 28.8 מ״ג 1150.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 10.7 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות33
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 33.0 קק״ל 1321.0 קק״לפחמימות 5.2 גרם 208.2 גרםשומן 1.0 גרם 41.7 גרםנתרן 7.0 מ״ג 278.9 מ״גחלבון 1.1 גרם 45.7 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 26.8 גרםשומן רווי 0.7 גרם 27.3 גרםכולסטרול 7.4 מ״ג 295.4 מ״גסידן 5.0 מ״ג 198.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 12.5 מ״גאשלגן 28.8 מ״ג 1150.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 10.7 מ״גסגור
הילדים שלי משוגעים על חג המולד. שפע הסרטים והסדרות האמריקאיים שכנעו אותם שחג המולד הוא החג הכי שווה!
כדי שלא יגדלו עם חסך חג מולד, חמור (חלילה), אנחנו עושים בכל שנה חגיגת חג מולד בסטייל יהודי, עם קישוטים, אוכל חגיגי ועץ ירוק מפלסטיק.
בסופו של דבר, זה לא רע. זו עוד סיבה לחגיגה, לארוחה טובה ובעיקר – תירוץ מעולה להכין עוגיות ג’ינג’ר שאני כל כך אוהבת.
מדובר בעוגיות מבצק פריך, עם טעם עוקצני של ג’ינג’ר וקינמון, שפשוט מתפצחות בפה. אני מזהירה אתכם מראש, אי אפשר להפסיק לאכול אותן!
הן עוגיות מושלמות להכנה עם ילדים: הם יכולים לרדד את הבצק, לקרוץ ממנו צורות לבחירתם ולסדר בתבנית. בנוסף, הן מוכנות תוך כמה דקות, שזה פחות או יותר קצה גבול הסבלנות של הילדים שלי (;
אם אתם ממש רוצים ללכת על הגרסה החו”לית של העוגיות, אתם מוזמנים להכין גם ציפוי (אייסינג) של אבקת סוכר ומים, ולצייר איתו על העוגיות.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 33 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
250 גרם קמח כוסמין מלא
-
2 כפיות ג’ינג’ר טחון
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/3 כוס סוכר קוקוסאו סוכר קנים
-
3 כפות סירופ מייפלטבעי
-
2 כפות שמן קוקוס
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 ביצה L
אופן הכנה
- מערבבים במעבד מזון קמח, ג’ינג’ר וקינמון.
- בסיר קטן ממיסים סוכר, מייפל ושמן קוקוס על להבה נמוכה במשך 2-3 דקות. מסירים מהלהבה ומוסיפים אבקת אפייה.
- מוסיפים את התערובת המומסת למעבד המזון ומתחילים לעבד את הבצק.
- טורפים את הביצה, מוסיפים אותה למעבד המזון וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק אחיד. במידה והבצק יבש מדי ולא מתגבש לכדור, מוסיפים כף או שתיים של מים.
- מוציאים את הבצק מקערת המעבד, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-15-20 דקות.
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
- על גבי משטח עבודה, פורסים נייר אפייה ומקמחים אותו מעט. מקמחים מערוך ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של 1/2 ס”מ לכל היותר (ככל שהעוגיות יותר דקות, הן יותר פריכות). קורצים בעזרת קורצן עוגיות לצורת כוכבים, או לכל צורה אחרת שתבחרו. מניחים בתבנית במרווחים קטנים, ואופים במשך 10 דקות עד להזהבה קלה.
- מוציאים מהתנור מצננים היטב ומעבירים לצנצנת או קופסה אטומה.
- אם רוצים לתת מתנה למישהו שאוהבים, אפשר לארוז בקופסאות קרטון מושלמות, אריזות ניילון עם כיתוב או לקשט בלייבל שישדרג את המתנה. ואם מדובר במתנה לילדים, אלו האריזות הכי שוות לטעמנו.
אופן הכנה
- מערבבים במעבד מזון קמח, ג’ינג’ר וקינמון.
- בסיר קטן ממיסים סוכר, מייפל ושמן קוקוס על להבה נמוכה במשך 2-3 דקות. מסירים מהלהבה ומוסיפים אבקת אפייה.
- מוסיפים את התערובת המומסת למעבד המזון ומתחילים לעבד את הבצק.
- טורפים את הביצה, מוסיפים אותה למעבד המזון וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק אחיד. במידה והבצק יבש מדי ולא מתגבש לכדור, מוסיפים כף או שתיים של מים.
- מוציאים את הבצק מקערת המעבד, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-15-20 דקות.
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
- על גבי משטח עבודה, פורסים נייר אפייה ומקמחים אותו מעט. מקמחים מערוך ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של 1/2 ס”מ לכל היותר (ככל שהעוגיות יותר דקות, הן יותר פריכות). קורצים בעזרת קורצן עוגיות לצורת כוכבים, או לכל צורה אחרת שתבחרו. מניחים בתבנית במרווחים קטנים, ואופים במשך 10 דקות עד להזהבה קלה.
- מוציאים מהתנור מצננים היטב ומעבירים לצנצנת או קופסה אטומה.
- אם רוצים לתת מתנה למישהו שאוהבים, אפשר לארוז בקופסאות קרטון מושלמות, אריזות ניילון עם כיתוב או לקשט בלייבל שישדרג את המתנה. ואם מדובר במתנה לילדים, אלו האריזות הכי שוות לטעמנו.
תגובות (9)
באיזה קמח ללא גלוטן אפשר להשתמש והאם באותה כמות?
לצורך הכנת העוגיות האלו, אפשר להשתמש בכל קמח ללא גלוטן והתוצאה תהיה פריכה וטעימה. בהצלחה(: