עוגיות חמאה פקאן מתובלות – הכי של חורף!
- אייל רווח
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 84.2 קק״ל 5892.5 קק״לפחמימות 6.3 גרם 442.3 גרםשומן 4.7 גרם 331.0 גרםנתרן 14.9 מ״ג 1041.8 מ״גחלבון 1.0 גרם 67.1 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 20.9 גרםשומן רווי 2.3 גרם 161.3 גרםכולסטרול 13.4 מ״ג 940.4 מ״גסידן 4.0 מ״ג 280.6 מ״גברזל 0.1 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 16.7 מ״ג 1168.9 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 9.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות84
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 84.2 קק״ל 5892.5 קק״לפחמימות 6.3 גרם 442.3 גרםשומן 4.7 גרם 331.0 גרםנתרן 14.9 מ״ג 1041.8 מ״גחלבון 1.0 גרם 67.1 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 20.9 גרםשומן רווי 2.3 גרם 161.3 גרםכולסטרול 13.4 מ״ג 940.4 מ״גסידן 4.0 מ״ג 280.6 מ״גברזל 0.1 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 16.7 מ״ג 1168.9 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 9.5 מ״גסגור
אם אתם לא אוהבים קינמון, אז העוגיות האלו לא בשבילכם. הנוכחות שלו מאוד דומיננטית והטעם שלו נשאר בפה אחרי שאוכלים אותן. חיזקתי את התיבול באבקת ג׳ינג׳ר טחון. אבל אם אין לכם או שאתם לא אוהבים, אפשר לוותר עליו.
קוראים להן עוגיות פקאן אבל בתכלס אפשר להכין אותן גם עם אגוזי מלך או שקדים. רק לא לשכוח לקלות את האגוזים לפני ולקצוץ אותם היטב. הציפוי נותן עוד קראנצ׳יות, מתיקות וטעם של קינמון לעוגייה. אם זה יותר מידי בשבילכם, אפשר לאפות אותן גם בלעדיו.
הכמות של המתכון גדולה (אני שקלתי חצי חלבון של ביצה בשביל להכין כמות קטנה… בכל זאת רק 2 נפשות בבית ואני אוכל את הרוב). אבל אפשר לשמור את צינורות הבצק במקפיא (עטופים היטב) ולהוציא לחיתוך מתי שרוצים. רק קחו בחשבון שבצק קפוא אי אפשר לפרוס, צריך לתת לו להתרכך. מצד שני, מבצק רך מידי לא תקבלו עיגול יפה.
לקבלת השראה לעיצוב עוגות ולשאר המתכונים של אייל היכנסו לאינסטגרם שלו ממש —-> כאן!
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 84 | כמות מנות 70 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
300 גרם חמאהצוננת- לא רכה וגם לא קרה ישר מהמקרר
-
240גרם או 2 כוסות אבקת סוכר
-
2 כפיות תמצית וניל
-
1 חלבון L
-
420גרם או 3 כוסות קמח לבן
-
1/4 כפית מלח דק
-
2 כפות קינמון טחון
-
1/2 כפית ג’ינג’ר טחוןלא חובה
-
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
-
100גרם או 1 כוס אגוזי פקאןקלוי וקצוץ
ציפוי
-
1 ביצה L
-
1/2 כוס סוכר חום
-
1 כף קינמון טחון
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה ואבקת הסוכר עד שנוצרת תערובת חלקה וקרמית. מוסיפים את החלבון ותמצית הוניל ומעבדים עד לאיחוד (ייתכן ותצטרכו לעבור עם לקקן על דפנות הקערה).
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הקינמון, הג׳ינג׳ר הטחון, המלח ואת הסודה לשתייה.
- עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את תערובת היבשים. מעבדים במהירות נמוכה עד שמתחיל להתגבש ואז מוסיפים את הפקאן הקצוץ.
- ממשיכים לעבד עד שהתערובת מתגבש לכדי בצק אחיד רך ולא דביק. להיזהר מעיבוד יתר.
- מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומחלקים אותו ל-4. כל גוש מגלגלים לצורת צינור ומעבירים לקירור לחצי שעה לפחות (שימו לב שהצינורות לא נוגעים אחד בשני).
- לאחר שצינורות הבצק התקררו והתייצבו, טורפים את הביצה בכלי קטן ומערבבים את הסוכר החום והקינמון בכלי נוסף מספיק רחב לגלגול בו (פיירקס/תבנית אפייה/צלחת גדולה).
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות במצב טורבו.
- מברישים כל צינור במעט ביצה ומגלגלים אותו בתערובת הסוכר קינמון. מעבירים לקרש חיתוך וחותכים עיגולים בעובי של 1 ס״מ.
- אופים את העוגיות כ-14-15 דקות עד שמזהיבות מעט. מוציאים מהתנור ונותנים להן להתקרר לחלוטין.
- מעבירים לכלי אטום ושומרים בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה ואבקת הסוכר עד שנוצרת תערובת חלקה וקרמית. מוסיפים את החלבון ותמצית הוניל ומעבדים עד לאיחוד (ייתכן ותצטרכו לעבור עם לקקן על דפנות הקערה).
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הקינמון, הג׳ינג׳ר הטחון, המלח ואת הסודה לשתייה.
- עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את תערובת היבשים. מעבדים במהירות נמוכה עד שמתחיל להתגבש ואז מוסיפים את הפקאן הקצוץ.
- ממשיכים לעבד עד שהתערובת מתגבש לכדי בצק אחיד רך ולא דביק. להיזהר מעיבוד יתר.
- מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומחלקים אותו ל-4. כל גוש מגלגלים לצורת צינור ומעבירים לקירור לחצי שעה לפחות (שימו לב שהצינורות לא נוגעים אחד בשני).
- לאחר שצינורות הבצק התקררו והתייצבו, טורפים את הביצה בכלי קטן ומערבבים את הסוכר החום והקינמון בכלי נוסף מספיק רחב לגלגול בו (פיירקס/תבנית אפייה/צלחת גדולה).
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות במצב טורבו.
- מברישים כל צינור במעט ביצה ומגלגלים אותו בתערובת הסוכר קינמון. מעבירים לקרש חיתוך וחותכים עיגולים בעובי של 1 ס״מ.
- אופים את העוגיות כ-14-15 דקות עד שמזהיבות מעט. מוציאים מהתנור ונותנים להן להתקרר לחלוטין.
- מעבירים לכלי אטום ושומרים בטמפרטורת החדר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
אפשרי לשים במקום חמאה שמן קוקוס לגרסה הפרווה? אם כן, מה הכמות?
אפשר להשתמש ב-240 גרם שמן קוקוס.
במתכון לעוגיות חמאה פקאו מתובלות ציינתם לחתוך לעיגולי בצק בעובי 1 מ”מ? הכוונה היתה ל-1 ס”מ?
היי אסנת, נכון. תודה על הערנות! המתכון תוקן בזכותך 🙂