עוגיות פרח ריבה מופחתות סוכר של נטלי לוין
נטלי לוין במתכון מעולה לעוגיות פרח ריבה, פריכות ומתוקות בצורת סנדוויץ' וקבלו את זה הן גם מופחתות סוכר! בקיצור העוגיה המושלמת ליד הקפה
נטלי לוין במתכון מעולה לעוגיות פרח ריבה, פריכות ומתוקות בצורת סנדוויץ' וקבלו את זה הן גם מופחתות סוכר! בקיצור העוגיה המושלמת ליד הקפה
- נטלי לוין
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 227.3 קק״ל 3408.8 קק״לפחמימות 41.5 גרם 622.8 גרםשומן 6.0 גרם 90.4 גרםנתרן 67.5 מ״ג 1012.7 מ״גחלבון 1.5 גרם 22.3 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 11.5 גרםשומן רווי 0.1 גרם 1.8 גרםכולסטרול 13.7 מ״ג 206.2 מ״גסידן 12.3 מ״ג 184.0 מ״גברזל 0.4 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 47.5 מ״ג 713.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות227
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 227.3 קק״ל 3408.8 קק״לפחמימות 41.5 גרם 622.8 גרםשומן 6.0 גרם 90.4 גרםנתרן 67.5 מ״ג 1012.7 מ״גחלבון 1.5 גרם 22.3 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 11.5 גרםשומן רווי 0.1 גרם 1.8 גרםכולסטרול 13.7 מ״ג 206.2 מ״גסידן 12.3 מ״ג 184.0 מ״גברזל 0.4 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 47.5 מ״ג 713.0 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 227 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה, קמח, סוכר, וניל ומלח ומעבדים לתערובת פירורית במרקם שמזכיר חול.
- מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק יבש מדי ומסרב להתאחד - מוסיפים מעט מים קרים בהדרגה.
- מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה ומאחדים בידיים. חשוב להימנע מעיבוד יתר שעלול לפגוע במרקם.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשטחים לצורת דיסקית. מקררים למשך כשעה לפני השימוש.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2-3 מ”מ.
- קורצים עוגיות בגודל הרצוי. בחצי מהעוגיות יוצרים חור באמצעות פקק או צנתר חלק.
- מניחים את העוגיות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- אופים את העוגיות עד הזהבה יפה.
- מצננים לחלוטין, ממלאים בריבה וסוגרים לסנדוויצ’ים. אם רוצים, מקשטים באבקת סוכר.
- העוגיות נשמרות בכלי סגור עד 3 ימים.
אופן הכנה
- במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה, קמח, סוכר, וניל ומלח ומעבדים לתערובת פירורית במרקם שמזכיר חול.
- מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. אם הבצק יבש מדי ומסרב להתאחד - מוסיפים מעט מים קרים בהדרגה.
- מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה ומאחדים בידיים. חשוב להימנע מעיבוד יתר שעלול לפגוע במרקם.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשטחים לצורת דיסקית. מקררים למשך כשעה לפני השימוש.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 2-3 מ”מ.
- קורצים עוגיות בגודל הרצוי. בחצי מהעוגיות יוצרים חור באמצעות פקק או צנתר חלק.
- מניחים את העוגיות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- אופים את העוגיות עד הזהבה יפה.
- מצננים לחלוטין, ממלאים בריבה וסוגרים לסנדוויצ’ים. אם רוצים, מקשטים באבקת סוכר.
- העוגיות נשמרות בכלי סגור עד 3 ימים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (5)
היי אפשר להחליף סוכר בסוכרזית? והאם יש תחליף לחמאה ?
לא מומלץ להחליף את הסוכר בסוכרזית אבל ניתן להחליף בתחליף סוכר המתאים לאפייה (טרוביה למשל). במקום חמאה אפשר להשתמש במחמאה. בהצלחה!
אפשר להחליף את החמאה בשמן קנולה או זית?
לא ניתן להחליף את החמאה בשמן משום שנדרשת חמאה קרה חתוכה לקוביות וזה הכרחי בשביל לקבל בצק פריך לעוגיות.
נהדר! נראה מעולה ויפהפה!