עוגיות שטרודל תפוחים: מיס יוניברס של העוגיות!
שטרודל תפוחים סטנדרטי? אאוט! עוגיות שטרודל תפוחים? אין! קבלו את הלהיט הבא: עוגיות בצורת רולדה יפות וטעימות, שיקשטו לכם את השולחן וישמחו את הבטן
שטרודל תפוחים סטנדרטי? אאוט! עוגיות שטרודל תפוחים? אין! קבלו את הלהיט הבא: עוגיות בצורת רולדה יפות וטעימות, שיקשטו לכם את השולחן וישמחו את הבטן
- ענבל לביא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 277.6 קק״ל 4441.5 קק״לפחמימות 41.6 גרם 665.4 גרםשומן 34.2 גרם 546.8 גרםנתרן 92.8 מ״ג 1485.4 מ״גחלבון 23.5 גרם 376.1 גרםסיבים תזונתיים 20.5 גרם 328.7 גרםשומן רווי 21.1 גרם 338.4 גרםכולסטרול 42.6 מ״ג 680.9 מ״גסידן 51.1 מ״ג 817.2 מ״גברזל 20.0 מ״ג 319.3 מ״גאשלגן 76.7 מ״ג 1227.5 מ״גאבץ 19.9 מ״ג 318.0 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה שעהכולל 4 שעות ו-40 דק׳
-
קלוריות278
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 277.6 קק״ל 4441.5 קק״לפחמימות 41.6 גרם 665.4 גרםשומן 34.2 גרם 546.8 גרםנתרן 92.8 מ״ג 1485.4 מ״גחלבון 23.5 גרם 376.1 גרםסיבים תזונתיים 20.5 גרם 328.7 גרםשומן רווי 21.1 גרם 338.4 גרםכולסטרול 42.6 מ״ג 680.9 מ״גסידן 51.1 מ״ג 817.2 מ״גברזל 20.0 מ״ג 319.3 מ״גאשלגן 76.7 מ״ג 1227.5 מ״גאבץ 19.9 מ״ג 318.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 4 שעות ו-40 דק׳ | קלוריות 278 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
325גרם או 2 1/3 כוסות קמח לבן
-
50גרם או 1/2 כוס שקדים טחונים
-
45גרם או 1/3 כוס קורנפלור
-
1 1/2 כפיות אבקת אפייה
-
90גרם או 3/4 כוס אבקת סוכר
-
1/4 כפית מלח דק
-
120 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
-
1 ביצה L
-
100 גרם יוגורט 3%או 1/2 כוס פחות 2 כפות
-
60מ"ל או 1/4 כוס שמן קנולההחלפה לשמן זיתחזרה לשמן קנולה1/4 כוס שמן זית
מלית תפוחים
עיטור
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים יחד את הקמח, השקדים טחונים, הקורנפלור, אבקת האפייה, אבקת הסוכר והמלח.
- מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומעבדים לפירורי בצק קטנים.
- מוסיפים את הביצה והיוגורט ומעבדים קלות.
- מטפטפים פנימה את השמן בהדרגה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ורך למדי. מעבירים לקירור למשך שעתיים.
- מכינים את מלית התפוחים: קולפים ומגלענים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות בעובי של 1 ס”מ.
- ממיסים את החמאה במחבת גדולה.
- מוסיפים את קוביות התפוחים יחד עם הסוכר, מיץ הלימון ותמצית הווניל ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שקוביות התפוחים מתרככות מעט.
- מערבבים את הקורנפלור עם 2 כפות מים עד לקבלת נוזל חלק ומוסיפים לתוך המחבת, תוך כדי ערבוב רצוף.
- מבשלים את התערובת במשך דקה נוספת ומצננים היטב.
- מערבבים לתוך המלית את אגוזי המלך הקצוצים.
- מרכיבים את הרולדות: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, מרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה מלבני וארוך בעובי של כ-3 מ”מ ובגודל של כ-30×14 ס”מ.
- כשצדו הרחב של הבצק פונה כלפינו, מניחים פס של מלית תפוחים במרכז השליש העליון של הבצק.
- חותכים את שני השליש הנותרים לפסים בעובי של 1.5 ס”מ בעזרת סכין חדה.
- מגלגלים את הבצק בעדינות לרולדה ארוכה, חותכים כל רולדה ל-4 חלקים שווים.
- מסדרים את העוגיות במרווחים קלים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומעבירים לקירור לשעה.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים את העוגיות במשך 20-26 דקות להזהבה. מצננים היטב.
- בוזקים אבקת סוכר מעל.
- שומרים בקופסה אטומה במקרר.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים יחד את הקמח, השקדים טחונים, הקורנפלור, אבקת האפייה, אבקת הסוכר והמלח.
- מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומעבדים לפירורי בצק קטנים.
- מוסיפים את הביצה והיוגורט ומעבדים קלות.
- מטפטפים פנימה את השמן בהדרגה ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד ורך למדי. מעבירים לקירור למשך שעתיים.
- מכינים את מלית התפוחים: קולפים ומגלענים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות בעובי של 1 ס”מ.
- ממיסים את החמאה במחבת גדולה.
- מוסיפים את קוביות התפוחים יחד עם הסוכר, מיץ הלימון ותמצית הווניל ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שקוביות התפוחים מתרככות מעט.
- מערבבים את הקורנפלור עם 2 כפות מים עד לקבלת נוזל חלק ומוסיפים לתוך המחבת, תוך כדי ערבוב רצוף.
- מבשלים את התערובת במשך דקה נוספת ומצננים היטב.
- מערבבים לתוך המלית את אגוזי המלך הקצוצים.
- מרכיבים את הרולדות: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, מרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה מלבני וארוך בעובי של כ-3 מ”מ ובגודל של כ-30×14 ס”מ.
- כשצדו הרחב של הבצק פונה כלפינו, מניחים פס של מלית תפוחים במרכז השליש העליון של הבצק.
- חותכים את שני השליש הנותרים לפסים בעובי של 1.5 ס”מ בעזרת סכין חדה.
- מגלגלים את הבצק בעדינות לרולדה ארוכה, חותכים כל רולדה ל-4 חלקים שווים.
- מסדרים את העוגיות במרווחים קלים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומעבירים לקירור לשעה.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים את העוגיות במשך 20-26 דקות להזהבה. מצננים היטב.
- בוזקים אבקת סוכר מעל.
- שומרים בקופסה אטומה במקרר.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן