עוגת גבינה בסיר ג’חנון של קרין גורן
אין חג שבו קרין לא מחדשת לנו ומרגשת אותנו. בכל חג היא ממציאה את עוגת הגבינה מחדש, והפעם הפטנט הוא מתימן. עוגת גבינה אפויה רכה, גבוהה ועננית בסיר ג'חנון
אין חג שבו קרין לא מחדשת לנו ומרגשת אותנו. בכל חג היא ממציאה את עוגת הגבינה מחדש, והפעם הפטנט הוא מתימן. עוגת גבינה אפויה רכה, גבוהה ועננית בסיר ג'חנון
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3385.8 קק״ל 3385.8 קק״לפחמימות 347.7 גרם 347.7 גרםשומן 169.8 גרם 169.8 גרםנתרן 17395.1 מ״ג 17395.1 מ״גחלבון 119.7 גרם 119.7 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 1.0 גרםשומן רווי 89.6 גרם 89.6 גרםכולסטרול 2136.9 מ״ג 2136.9 מ״גסידן 1714.3 מ״ג 1714.3 מ״גברזל 6.6 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 1301.7 מ״ג 1301.7 מ״גאבץ 4.3 מ״ג 4.3 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-35 דק׳
-
קלוריות3386
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3385.8 קק״ל 3385.8 קק״לפחמימות 347.7 גרם 347.7 גרםשומן 169.8 גרם 169.8 גרםנתרן 17395.1 מ״ג 17395.1 מ״גחלבון 119.7 גרם 119.7 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 1.0 גרםשומן רווי 89.6 גרם 89.6 גרםכולסטרול 2136.9 מ״ג 2136.9 מ״גסידן 1714.3 מ״ג 1714.3 מ״גברזל 6.6 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 1301.7 מ״ג 1301.7 מ״גאבץ 4.3 מ״ג 4.3 מ״גסגור
לראשונה בישראל – בואו ללמוד לאפות עם קרין גורן! קורס מקיף וגם ערכת אביזרי אפייה מושלמת! קורס של 45 שיעורים של קרין גורן הכולל את כל יסודות האפייה וטיפים סודיים וגם ערכה מפוארת שמגיעה אליכם עד הבית עם מעל ארבעים אביזרי אפייה שמלווה כל שיעור בקורס. לרכישת הקורס והערכה של קרין
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-35 דק׳ | קלוריות 3386 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
750 גרם גבינה לבנה 9%
-
1גביע או 200 מ"ל שמנת חמוצה 28%
-
6 ביצים Lמופרדות
-
1שקית או 10 גרם סוכר וניל
-
1 קורט קליפת לימון
-
3/4כוס או 100 גרם קורנפלור
-
1חבילה או 80 גרם אינסטנט פודינג בטעם וניל צרפתי
-
1 כוס סוכר לבן
-
לשימון התבנית
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מרפדים תחתית סיר ג’חנון בעיגול של נייר אפייה. מרפדים את דופנות הסיר ברצועות נייר אפייה ומשמנים אותן בתרסיס שמן בנדיבות (לקבלת דפנות ממש לבנות לעוגה עוטפים את הסיר מבחוץ בנייר אלומיניום עבה).
- טורפים בקערה גדולה את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, החלמונים, סוכר הווניל, גרידת הלימון, הקורנפלור והפודינג לתערובת אחידה ללא גושים. משך הערבוב כחצי דקה.
- מקציפים במיקסר חלבונים וסוכר, 5 דקות במהירות גבוהה (מוסיפים את כל כמות הסוכר מההתחלה).
- טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה, מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים בעדינות לאיחוד.
- משטחים את הבלילה בסיר הג’חנון.
- מניחים תבנית תנור עמוקה בשליש התחתון של התנור ויוצקים אליה 2 כוסות מים רותחים (לא יותר מ־2 כוסות, אחרת העוגה תצא לא אפויה מספיק, המים אמורים להתאדות לגמרי כבר אחרי חצי שעה).
- מניחים את סיר הג’חנון בתוך התבנית עם המים, שיטבול במים.
- אופים בשני שלבים - 15 דקות ראשונות ב־220 מעלות עד להזהבה קלה, ואז מנמיכים ל־150 מעלות ואופים עוד שעה.
- אחרי 40 דקות בערך העוגה כבר שחומה, אבל תאמינו לי שהיא עדיין לא אפויה. כדי שלא תישרף מלמעלה - מניחים מעליה ריבוע נייר אלומיניום באופן רופף.
- העוגה תעלה מאוד באפייה וזה בסדר - תנו לה, אל תיבהלו, היא תרד חזרה לגובה המקורי.
- מוציאים מייד את העוגה הגבוהה בטירוף מהתנור (לא צריך לתת לה להתקרר בו), בתוך 10 דקות היא תרד לאט וזה בסדר.
- מקררים לגמרי על השיש ומעבירים ללילה במקרר.
- לחילוץ - מעבירים סכין בין העוגה לסיר לוודא שהיא השתחררה לגמרי. מכסים את הסיר בתחתית קרטון עגולה, הופכים כך שהקרטון כלפי מטה. מסירים את הסיר ומקלפים את נייר האפייה. מניחים צלחת הגשה לא כבדה מלמעלה והופכים שוב.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מרפדים תחתית סיר ג’חנון בעיגול של נייר אפייה. מרפדים את דופנות הסיר ברצועות נייר אפייה ומשמנים אותן בתרסיס שמן בנדיבות (לקבלת דפנות ממש לבנות לעוגה עוטפים את הסיר מבחוץ בנייר אלומיניום עבה).
- טורפים בקערה גדולה את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, החלמונים, סוכר הווניל, גרידת הלימון, הקורנפלור והפודינג לתערובת אחידה ללא גושים. משך הערבוב כחצי דקה.
- מקציפים במיקסר חלבונים וסוכר, 5 דקות במהירות גבוהה (מוסיפים את כל כמות הסוכר מההתחלה).
- טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה, מוסיפים את שאר הקצף ומקפלים בעדינות לאיחוד.
- משטחים את הבלילה בסיר הג’חנון.
- מניחים תבנית תנור עמוקה בשליש התחתון של התנור ויוצקים אליה 2 כוסות מים רותחים (לא יותר מ־2 כוסות, אחרת העוגה תצא לא אפויה מספיק, המים אמורים להתאדות לגמרי כבר אחרי חצי שעה).
- מניחים את סיר הג’חנון בתוך התבנית עם המים, שיטבול במים.
- אופים בשני שלבים - 15 דקות ראשונות ב־220 מעלות עד להזהבה קלה, ואז מנמיכים ל־150 מעלות ואופים עוד שעה.
- אחרי 40 דקות בערך העוגה כבר שחומה, אבל תאמינו לי שהיא עדיין לא אפויה. כדי שלא תישרף מלמעלה - מניחים מעליה ריבוע נייר אלומיניום באופן רופף.
- העוגה תעלה מאוד באפייה וזה בסדר - תנו לה, אל תיבהלו, היא תרד חזרה לגובה המקורי.
- מוציאים מייד את העוגה הגבוהה בטירוף מהתנור (לא צריך לתת לה להתקרר בו), בתוך 10 דקות היא תרד לאט וזה בסדר.
- מקררים לגמרי על השיש ומעבירים ללילה במקרר.
- לחילוץ - מעבירים סכין בין העוגה לסיר לוודא שהיא השתחררה לגמרי. מכסים את הסיר בתחתית קרטון עגולה, הופכים כך שהקרטון כלפי מטה. מסירים את הסיר ומקלפים את נייר האפייה. מניחים צלחת הגשה לא כבדה מלמעלה והופכים שוב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (195)
שלום, אשמח לתשובה מדויקת בכמה להגדיל כמויות כדי להכין את העוגה בתבנית 24 וגם ב 26. תודה
היי יפה,
המתכון הוא לסיר של 18 ס”מ, לכן יש להוסיף שליש מהכמויות כדי להגיע לסיר 24. כלומר במקום כוס סוכר, כוס ושליש.
בהצלחה!