יונית צוקרמן מגישה: עוגת גזר בחושה של אמא בניחוח קינמון
עוגת גזר בטעם של בית, בחושה וקלה להכנה. עם תוספות של צימוקים, אגוזים, תפוח עץ וקינמון, מתקבלת עוגה עסיסית ובריאה לרגעי קפה נפלאים
עוגת גזר בטעם של בית, בחושה וקלה להכנה. עם תוספות של צימוקים, אגוזים, תפוח עץ וקינמון, מתקבלת עוגה עסיסית ובריאה לרגעי קפה נפלאים
- יונית צוקרמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 321.3 קק״ל 3212.8 קק״לפחמימות 42.6 גרם 426.0 גרםשומן 14.7 גרם 146.7 גרםנתרן 316.9 מ״ג 3169.3 מ״גחלבון 6.0 גרם 59.8 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 9.1 גרםשומן רווי 1.7 גרם 17.2 גרםכולסטרול 118.2 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 22.0 מ״ג 219.8 מ״גברזל 0.7 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 117.6 מ״ג 1176.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
קלוריות321
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 321.3 קק״ל 3212.8 קק״לפחמימות 42.6 גרם 426.0 גרםשומן 14.7 גרם 146.7 גרםנתרן 316.9 מ״ג 3169.3 מ״גחלבון 6.0 גרם 59.8 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 9.1 גרםשומן רווי 1.7 גרם 17.2 גרםכולסטרול 118.2 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 22.0 מ״ג 219.8 מ״גברזל 0.7 מ״ג 7.4 מ״גאשלגן 117.6 מ״ג 1176.4 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 321 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 ביצים L
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1/2כוס או 120 גרם שמן קנולה
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח תופח
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית קינמון טחוןשטוחה
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1/4 כוס צימוקים בהיריםקצוצים
-
1/2כוס או 50 גרם אגוזי מלךקצוצים
-
1כוס או 2 גזרים גדוליםקלופים ומגורדים
-
1 תפוח עץ גרני סמיט (ירוק) גדולמגורר גס
-
2 שקיות סוכר וניל
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 160 מעלות ושמים נייר אפייה לתבנית אינגליש קייק בתבנית.
- בקערת מערבל עם וו הקצפה מקציפים את הביצים והסוכר יחד במשך כ-5-6 דקות במהירות גבוהה.
- את כל יתר המצרכים המיועדים לעוגה מכינים מראש ליד קערת המיקסר.
- מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבלים את התערובת רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור במשך 50 דקות.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 160 מעלות ושמים נייר אפייה לתבנית אינגליש קייק בתבנית.
- בקערת מערבל עם וו הקצפה מקציפים את הביצים והסוכר יחד במשך כ-5-6 דקות במהירות גבוהה.
- את כל יתר המצרכים המיועדים לעוגה מכינים מראש ליד קערת המיקסר.
- מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבלים את התערובת רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור במשך 50 דקות.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
האם אפשר להכין ללא גלוטן. עם קמח שקדים למשל
כן, אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח ללא גלוטן, רק יש לקחת בחשבון שהעוגה תצא דחוסה יותר ופחות אוורירית.
התבנית לא מספיקה לכמויות העוגה גלשה
המתכון מספיק לתבנית מתכת אינגליש קייק ולא לתבנית חד פעמית שהיא קטנה יותר.