-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 679.7 קק״ל 6796.7 קק״לפחמימות 89.4 גרם 894.5 גרםשומן 33.6 גרם 335.7 גרםנתרן 556.6 מ״ג 5566.2 מ״גחלבון 10.2 גרם 101.7 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 6.4 גרםשומן רווי 4.7 גרם 47.4 גרםכולסטרול 118.6 מ״ג 1186.0 מ״גסידן 22.0 מ״ג 220.1 מ״גברזל 1.4 מ״ג 14.1 מ״גאשלגן 80.0 מ״ג 799.6 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 9.9 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות680
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 679.7 קק״ל 6796.7 קק״לפחמימות 89.4 גרם 894.5 גרםשומן 33.6 גרם 335.7 גרםנתרן 556.6 מ״ג 5566.2 מ״גחלבון 10.2 גרם 101.7 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 6.4 גרםשומן רווי 4.7 גרם 47.4 גרםכולסטרול 118.6 מ״ג 1186.0 מ״גסידן 22.0 מ״ג 220.1 מ״גברזל 1.4 מ״ג 14.1 מ״גאשלגן 80.0 מ״ג 799.6 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 9.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 680 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 ביצים L
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1 כוס תה חזק
-
1 כוס שמן זית
-
1 כוס דבש
-
1 כוס מים
-
1 כפית קפה נמס
-
3 כוסות קמח תופח
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית קינמון טחון
-
1/4 כפית ציפורן טחון
-
1/2 כפית ג’ינג’ר טחון
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1 כוס שקדים פרוסים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות במצב טורבו. מרססים תבנית בתרסיס שמן.
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים, אפשר להשתמש במפריד ביצים.
- מכינים תה חזק עם 2 שקיות תה. מערבבים את המים עם הקפה הנמס.
- מקציפים במיקסר עם וו בלון את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח ויציב. חשוב שלא יהיה נוקשה מדי.
- טורפים בקערה את התה, השמן, הדבש, הקפה והחלמונים. לכמויות העזרו בכוסות מדידה.
- מנפים את כל הרכיבים היבשים לתוך הרטובים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקצף, בפעמיים, לתוך התערובת ומקפלים בעדינות עד שאין גושים.
- מפזרים בתחתית התבנית את השקדים הפרוסים.
- יוצקים את תערובת העוגה לתוך התבנית ואופים במשך שעה, או עד שהעוגה יציבה וזהובה, וקיסר שננעץ במרכז יוצא יבש ללא פירורים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות במצב טורבו. מרססים תבנית בתרסיס שמן.
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים, אפשר להשתמש במפריד ביצים.
- מכינים תה חזק עם 2 שקיות תה. מערבבים את המים עם הקפה הנמס.
- מקציפים במיקסר עם וו בלון את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח ויציב. חשוב שלא יהיה נוקשה מדי.
- טורפים בקערה את התה, השמן, הדבש, הקפה והחלמונים. לכמויות העזרו בכוסות מדידה.
- מנפים את כל הרכיבים היבשים לתוך הרטובים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקצף, בפעמיים, לתוך התערובת ומקפלים בעדינות עד שאין גושים.
- מפזרים בתחתית התבנית את השקדים הפרוסים.
- יוצקים את תערובת העוגה לתוך התבנית ואופים במשך שעה, או עד שהעוגה יציבה וזהובה, וקיסר שננעץ במרכז יוצא יבש ללא פירורים.
הערות
- חשוב לאפות בטמפרטורה נמוכה, כי העוגה נמצאת הרבה זמן בתנור וחשוב שהיא לא תישרף
- במקום שקדים אפשר להשתמש באגוזים אחרים שאוהבים, כמו אגוזי מלך או אגוזי לוז קצוצים
הערות
- חשוב לאפות בטמפרטורה נמוכה, כי העוגה נמצאת הרבה זמן בתנור וחשוב שהיא לא תישרף
- במקום שקדים אפשר להשתמש באגוזים אחרים שאוהבים, כמו אגוזי מלך או אגוזי לוז קצוצים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן