חגיגה לחגים – קינוח פררו ענק של קרין גורן
קרין גורן ואור שפיץ מכינות עוגת שוקולד מושחתת במיוחד: עוגת מוס פררו רושה בציפוי מגנום. עוגת שוקולד רכה, עשירה במסקרפונה בציפוי שוקולד ואגוזי לוז מסוכרים
קרין גורן ואור שפיץ מכינות עוגת שוקולד מושחתת במיוחד: עוגת מוס פררו רושה בציפוי מגנום. עוגת שוקולד רכה, עשירה במסקרפונה בציפוי שוקולד ואגוזי לוז מסוכרים
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 13196.0 קק״ל 13196.0 קק״לפחמימות 638.0 גרם 638.0 גרםשומן 1117.3 גרם 1117.3 גרםנתרן 872.6 מ״ג 872.6 מ״גחלבון 122.1 גרם 122.1 גרםסיבים תזונתיים 59.7 גרם 59.7 גרםשומן רווי 582.9 גרם 582.9 גרםכולסטרול 1292.6 מ״ג 1292.6 מ״גסידן 2719.7 מ״ג 2719.7 מ״גברזל 35.8 מ״ג 35.8 מ״גאשלגן 6076.3 מ״ג 6076.3 מ״גאבץ 27.4 מ״ג 27.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל 24 שעות
-
קלוריות13196
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 13196.0 קק״ל 13196.0 קק״לפחמימות 638.0 גרם 638.0 גרםשומן 1117.3 גרם 1117.3 גרםנתרן 872.6 מ״ג 872.6 מ״גחלבון 122.1 גרם 122.1 גרםסיבים תזונתיים 59.7 גרם 59.7 גרםשומן רווי 582.9 גרם 582.9 גרםכולסטרול 1292.6 מ״ג 1292.6 מ״גסידן 2719.7 מ״ג 2719.7 מ״גברזל 35.8 מ״ג 35.8 מ״גאשלגן 6076.3 מ״ג 6076.3 מ״גאבץ 27.4 מ״ג 27.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 24 שעות | קלוריות 13196 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
רינג 16 ס"מ
עוגה
-
1 כפית אבקת ג’לטין
-
20גרם או 1 1/3 כפות מים קרים
-
300 גרם מטבעות שוקולד חלב
-
600מ"ל או 2 1/2 כוסות שמנת מתוקה 38%
-
125גרם או 1/2 גביע גבינת מסקרפונה
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
1 כף גדושה אינסטנט פודינג בטעם ונילאו בטעם שוקולד
ציפוי
-
600 גרם מטבעות שוקולד חלב
-
300 גרם חמאת קקאו
-
300גרם או 3 כוסות אגוזי לוזמסוכרים
קצפת לקישוט
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%מיכל קטן
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
אופן הכנה
- מכינים את המוס: בקערה קטנה משרים את הג’לטין עם המים, מערבבים ומניחים בצד עד שמתקבל מעין ג’לי.
- במחבת קטנה או קלחת על אש נמוכה ממיסים יחד את השוקולד ו-100 מ”ל בלבד מהשמנת.
- מקציפים במיקסר מסקרפונה, סוכר ואבקת פודינג עד לקבלת מרקם חמאתי חלק לגמרי ללא גושי סוכר.
- מוסיפים את השמנת שנותרה בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה עד לאיחוד מלא.
- מערבבים היטב את הג’לטין עם תערובת השוקולד.
- מוסיפים את תערובת השוקולד בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת המוכנה לתבנית ומקפיאים למשך 6 שעות לפחות.
- מכינים את הציפוי: מעבירים לקערה את שוקולד החלב וחמאת הקקאו ומחממים בפולסים במיקרוגל (כלומר מחממים כ-15 שניות במיקרו ומערבבים, חוזרים על הפעולה 2-3 פעמים) עד שהעיסה נוזלית וחלקה.
- מוסיפים את אגוזי הלוז המסוכרים לקערה ומערבבים היטב.
- מצפים את העוגה: מוציאים את עוגת המוס הקפואה מהתבנית וטובלים אותה בתערובת השוקולד הנוזלית.
- מכינים את הקצפת לקישוט: מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפות אינסטנט וניל ומזלפים לקישוט.
אופן הכנה
- מכינים את המוס: בקערה קטנה משרים את הג’לטין עם המים, מערבבים ומניחים בצד עד שמתקבל מעין ג’לי.
- במחבת קטנה או קלחת על אש נמוכה ממיסים יחד את השוקולד ו-100 מ”ל בלבד מהשמנת.
- מקציפים במיקסר מסקרפונה, סוכר ואבקת פודינג עד לקבלת מרקם חמאתי חלק לגמרי ללא גושי סוכר.
- מוסיפים את השמנת שנותרה בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה עד לאיחוד מלא.
- מערבבים היטב את הג’לטין עם תערובת השוקולד.
- מוסיפים את תערובת השוקולד בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת המוכנה לתבנית ומקפיאים למשך 6 שעות לפחות.
- מכינים את הציפוי: מעבירים לקערה את שוקולד החלב וחמאת הקקאו ומחממים בפולסים במיקרוגל (כלומר מחממים כ-15 שניות במיקרו ומערבבים, חוזרים על הפעולה 2-3 פעמים) עד שהעיסה נוזלית וחלקה.
- מוסיפים את אגוזי הלוז המסוכרים לקערה ומערבבים היטב.
- מצפים את העוגה: מוציאים את עוגת המוס הקפואה מהתבנית וטובלים אותה בתערובת השוקולד הנוזלית.
- מכינים את הקצפת לקישוט: מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפות אינסטנט וניל ומזלפים לקישוט.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
מה קוטר השקעים שבתבנית?
היי, זה מאד תלוי בטעמכם האישי ובאיזה גודל רוצים את הכדורים… קוטר של 5-7 ס”מ בדרך כלל מספיק. בהצלחה!