עוגת משמשים הפוכה – ככה הופכים את הקיץ למושלם
מנצלים עד תום את עונת המשמשים הקצרה ומכינים עוגת משמשים הפוכה עם טעמים חמוצים ומתוקים של קיץ. בעוגה משתלבת גם ריבת משמש נהדרת שנותנת גוון שזוף לעוגה
מנצלים עד תום את עונת המשמשים הקצרה ומכינים עוגת משמשים הפוכה עם טעמים חמוצים ומתוקים של קיץ. בעוגה משתלבת גם ריבת משמש נהדרת שנותנת גוון שזוף לעוגה
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4234.4 קק״ל 4234.4 קק״לפחמימות 914.2 גרם 914.2 גרםשומן 549.5 גרם 549.5 גרםנתרן 3974.2 מ״ג 3974.2 מ״גחלבון 388.9 גרם 388.9 גרםסיבים תזונתיים 337.4 גרם 337.4 גרםשומן רווי 460.0 גרם 460.0 גרםכולסטרול 1414.9 מ״ג 1414.9 מ״גסידן 573.3 מ״ג 573.3 מ״גברזל 341.3 מ״ג 341.3 מ״גאשלגן 987.4 מ״ג 987.4 מ״גאבץ 339.7 מ״ג 339.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות4234
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4234.4 קק״ל 4234.4 קק״לפחמימות 914.2 גרם 914.2 גרםשומן 549.5 גרם 549.5 גרםנתרן 3974.2 מ״ג 3974.2 מ״גחלבון 388.9 גרם 388.9 גרםסיבים תזונתיים 337.4 גרם 337.4 גרםשומן רווי 460.0 גרם 460.0 גרםכולסטרול 1414.9 מ״ג 1414.9 מ״גסידן 573.3 מ״ג 573.3 מ״גברזל 341.3 מ״ג 341.3 מ״גאשלגן 987.4 מ״ג 987.4 מ״גאבץ 339.7 מ״ג 339.7 מ״גסגור
עונת המשמשים היא עונה קצרה וחמקמקת, ולכן אני משתדלת להכניס את הפרי הזה לכל מקום שאפשר. הפעם אני לא רק מנצלת את פרי המשמש הטרי, אלא משתמשת גם בכמה כפות ריבה כדי להכין גלייז קרמלי מהמם.
אני מצרפת שוב את מתכון ריבת המשמשים הנפלאה שלי, אבל גם ריבה קנויה תעשה את העבודה.
קבלו את עוגת המשמש ההפוכה שלי, היא מקסימה לקפה של שבת, נהדרת עם קרם פרש, שמנת חמוצה, קצפת לא מתוקה מדי או גלידת וניל, אהה… ועם אורחים שאתם שמחים לקראתם.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 4234 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
לבלילת העוגה:
-
170 גרם חמאה רכה
-
1 כוס סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 ביצים L
-
2 כוסות קמח תופח
-
1 כף ריבת משמש
-
1גביע או שמנת חמוצה יטבתה 15%או יוגורט או רוויון (200 מ"ל)
-
1/4 כוס חלב 3%
לציפוי המשמשים:
-
20 משמשים טריים
-
3 כפות ריבת משמשחלקה יחסית
-
30 גרם חמאה
-
4 כפות מיץ תפוזיםאו מים
אופן הכנה
- מכינים את בלילת העוגה: להקציף חמאה עם סוכר, להוסיף את הביצים את תמצית הווניל. להוסיף תוך כדי ערבול את החומרים היבשים והרטובים לסירוגין. מערבלים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
- חוצים את המשמשים ומגלענים אותם.
- הכנת ציפוי הריבה: להמיס את הריבה בסיר קטן, כאשר הריבה מתחילה לבעבע מוסיפים את המיץ, החמאה והמלח. כאשר החמאה נמסה, שופכים מיד את הרוטב החם לתבנית עם הנייר אפיה. חשוב להיות מהירים כי זה מתגבש תוך שניות.
- לסדר את המשמשים בתוך התבנית על רוטב הריבה.
- שופכים בזהירות את בלילת העוגה מעל המשמשים ומיישרים.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות בערך 40 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.
- מקררים מעט את העוגה והופכים על מגש. מקלפים בזהירות רבה את נייר האפייה.
- מגישים עם שמנת חמוצה, גלידה או קרם פרש. אפשר גם בלי כלום, היא נהדרת!
אופן הכנה
- מכינים את בלילת העוגה: להקציף חמאה עם סוכר, להוסיף את הביצים את תמצית הווניל. להוסיף תוך כדי ערבול את החומרים היבשים והרטובים לסירוגין. מערבלים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
- חוצים את המשמשים ומגלענים אותם.
- הכנת ציפוי הריבה: להמיס את הריבה בסיר קטן, כאשר הריבה מתחילה לבעבע מוסיפים את המיץ, החמאה והמלח. כאשר החמאה נמסה, שופכים מיד את הרוטב החם לתבנית עם הנייר אפיה. חשוב להיות מהירים כי זה מתגבש תוך שניות.
- לסדר את המשמשים בתוך התבנית על רוטב הריבה.
- שופכים בזהירות את בלילת העוגה מעל המשמשים ומיישרים.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות בערך 40 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.
- מקררים מעט את העוגה והופכים על מגש. מקלפים בזהירות רבה את נייר האפייה.
- מגישים עם שמנת חמוצה, גלידה או קרם פרש. אפשר גם בלי כלום, היא נהדרת!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן