עוגת סולת ותפוזים פרווה בקלי קלות
איך מכינים קינוח טעים שהוא גם פרווה וגם עסיסי? לישראל אהרוני המתכון המושלם - עוגת סולת ותפוזים שמתאימה במיוחד לאירוח חורפי
איך מכינים קינוח טעים שהוא גם פרווה וגם עסיסי? לישראל אהרוני המתכון המושלם - עוגת סולת ותפוזים שמתאימה במיוחד לאירוח חורפי
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5972.1 קק״ל 5972.1 קק״לפחמימות 717.4 גרם 717.4 גרםשומן 301.3 גרם 301.3 גרםנתרן 1332.5 מ״ג 1332.5 מ״גחלבון 119.1 גרם 119.1 גרםסיבים תזונתיים 25.1 גרם 25.1 גרםשומן רווי 31.0 גרם 31.0 גרםכולסטרול 1772.4 מ״ג 1772.4 מ״גסידן 727.0 מ״ג 727.0 מ״גברזל 13.2 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 1905.3 מ״ג 1905.3 מ״גאבץ 10.9 מ״ג 10.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות5972
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5972.1 קק״ל 5972.1 קק״לפחמימות 717.4 גרם 717.4 גרםשומן 301.3 גרם 301.3 גרםנתרן 1332.5 מ״ג 1332.5 מ״גחלבון 119.1 גרם 119.1 גרםסיבים תזונתיים 25.1 גרם 25.1 גרםשומן רווי 31.0 גרם 31.0 גרםכולסטרול 1772.4 מ״ג 1772.4 מ״גסידן 727.0 מ״ג 727.0 מ״גברזל 13.2 מ״ג 13.2 מ״גאשלגן 1905.3 מ״ג 1905.3 מ״גאבץ 10.9 מ״ג 10.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 5972 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 ביצים L
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
1 שקית סוכר וניל
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
1כוס או 240 מ"ל מיץ תפוזים
-
1 כוס סולת
-
1 כוס קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1 כוס שקדים טחונים
הגשה
-
קצוצים
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו מטרפה מקציפים את הביצים והסוכר לקציפה בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את השמן ומעבדים במהירות בינונית.
- מוסיפים מיץ תפוזים וגרידת תפוז ומעבדים.
- מוסיפים סולת, שקדים טחונים, קמח ואבקת אפייה ומעבדים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
- מכינים סירופ: שמים את כל מצרכי הסירופ בסיר קטן ומעלים לרתיחה. מבשלים 5 דקות עד שהסירופ מצטמצם מעט.
- יוצקים את הסירופ על העוגה ומצננים מעט.
- לפני ההגשה, מפזרים מעט פיסטוק קצוץ ומגישים.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו מטרפה מקציפים את הביצים והסוכר לקציפה בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את השמן ומעבדים במהירות בינונית.
- מוסיפים מיץ תפוזים וגרידת תפוז ומעבדים.
- מוסיפים סולת, שקדים טחונים, קמח ואבקת אפייה ומעבדים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
- מכינים סירופ: שמים את כל מצרכי הסירופ בסיר קטן ומעלים לרתיחה. מבשלים 5 דקות עד שהסירופ מצטמצם מעט.
- יוצקים את הסירופ על העוגה ומצננים מעט.
- לפני ההגשה, מפזרים מעט פיסטוק קצוץ ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
שלום כרגיל המתכונים של אהרוני ליגה על הייתי רוצה שעם אפשר את גודל התבנית
תודה! תבנית מלבנית בינונית, רשום מעל המצרכים.