עוגת ריסס חגיגית: מתכון לבראוניז עם חמאת בוטנים ושוקולד כשרה לפסח
עוגת ריסס מטורפת! מתכון לבראוניז עסיסי ועשיר עם חמאת בוטנים ושוקולד. כמה שזה קל, מרשים וטעים. אתם חייבים להכין לכם אחת כזאת
עוגת ריסס מטורפת! מתכון לבראוניז עסיסי ועשיר עם חמאת בוטנים ושוקולד. כמה שזה קל, מרשים וטעים. אתם חייבים להכין לכם אחת כזאת
- שירן מתתיהו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8947.5 קק״ל 8947.5 קק״לפחמימות 560.8 גרם 560.8 גרםשומן 686.6 גרם 686.6 גרםנתרן 1843.4 מ״ג 1843.4 מ״גחלבון 126.0 גרם 126.0 גרםסיבים תזונתיים 54.3 גרם 54.3 גרםשומן רווי 378.3 גרם 378.3 גרםכולסטרול 2085.9 מ״ג 2085.9 מ״גסידן 1208.2 מ״ג 1208.2 מ״גברזל 40.0 מ״ג 40.0 מ״גאשלגן 5339.7 מ״ג 5339.7 מ״גאבץ 24.3 מ״ג 24.3 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-55 דק׳
-
קלוריות8948
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8947.5 קק״ל 8947.5 קק״לפחמימות 560.8 גרם 560.8 גרםשומן 686.6 גרם 686.6 גרםנתרן 1843.4 מ״ג 1843.4 מ״גחלבון 126.0 גרם 126.0 גרםסיבים תזונתיים 54.3 גרם 54.3 גרםשומן רווי 378.3 גרם 378.3 גרםכולסטרול 2085.9 מ״ג 2085.9 מ״גסידן 1208.2 מ״ג 1208.2 מ״גברזל 40.0 מ״ג 40.0 מ״גאשלגן 5339.7 מ״ג 5339.7 מ״גאבץ 24.3 מ״ג 24.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-55 דק׳ | קלוריות 8948 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בראוניז
-
150 גרם שוקולד מריר
-
150 גרם חמאהאו נטורינה - לגרסה פרווה
-
3 ביצים M
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
100 גרם קורנפלור
-
1 כפית אבקת אפייה
-
2 כפות אבקת קקאו
קרם חמאת בוטנים
-
750 מ"ל שמנת מתוקה 38%או שמנת צמחית/קרם קוקוס - לגרסה פרווה
-
4 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
2 כפות אבקת סוכר
-
4 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה
קלתית
-
200 גרם שוקולד מריר
גנאש
-
100 גרם שוקולד מריר
-
120 מ"ל שמנת מתוקה 38%או שמנת צמחית - לגרסה פרווה
קישוט
-
2 כפות חמאת בוטנים חלקה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מכינים את הבראוניז: בקערה שמים את השוקולד והחמאה וממיסים במיקרו כדקה וחצי. מערבבים להמסה מלאה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת חלקה.
- מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה הנמל. אופים כ20 דקות עד שהשוליים יציבים והמרכז מעט רוטט.
- מצננים ומקררים את הבראוניז במקפיא ובינתיים עוברים להכנת הקלתית.
- מכינים את הקלתית: ממיסים שוקולד מריר בפולסים של 30 שניות במקירוגל ומערבבים בכל פעם עד להמסה מלאה.
- שופכים לתבנית עגולה קוטר 26 ס”מ מרופדת בנייר אפייה עגול של הנמל ומורחים את השוקולד על התחתית ועל השוליים עד חצי הגובה. מכניסים למקפיא ועוברים להכנת הקרם.
- מכינים את הקרם: מקציפים יחד את כל מרכיבי הקרם עד לקבלת קצפת יציבה.
- מוציאים את קלתית השוקולד מהמקפיא, מרימים בקלות מהתבנית ומסירים את נייר האפייה.
- ממלאים מחצית מקרם חמאת הבוטנים.
- חותכים את הבראוניז שהתקרר לקוביות ומניחים על הקרם. מכסים את הבראוניז בקרם שנשאר.
- מכינים את הגנאש: ממיסים שוקולד ושמנת כדקה וחצי במיקרו ומערבבים לאיחוד.
- שופכים את הגנאש מעל קרם חמאת הבוטנים ומיישרים (חשוב לא להגיע עד דופן הקלתית שלא תימס מחום הגנאש)
- את הקישוט יוצרים מחמאת בוטנים - מעבירים לשקית זילוף ומזגגים פסים מעל הגנאש. מושכים את הפסים הלוך ושוב בעזרת קיסם.
- שומרים את העוגה במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד חודש.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מכינים את הבראוניז: בקערה שמים את השוקולד והחמאה וממיסים במיקרו כדקה וחצי. מערבבים להמסה מלאה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת חלקה.
- מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה הנמל. אופים כ20 דקות עד שהשוליים יציבים והמרכז מעט רוטט.
- מצננים ומקררים את הבראוניז במקפיא ובינתיים עוברים להכנת הקלתית.
- מכינים את הקלתית: ממיסים שוקולד מריר בפולסים של 30 שניות במקירוגל ומערבבים בכל פעם עד להמסה מלאה.
- שופכים לתבנית עגולה קוטר 26 ס”מ מרופדת בנייר אפייה עגול של הנמל ומורחים את השוקולד על התחתית ועל השוליים עד חצי הגובה. מכניסים למקפיא ועוברים להכנת הקרם.
- מכינים את הקרם: מקציפים יחד את כל מרכיבי הקרם עד לקבלת קצפת יציבה.
- מוציאים את קלתית השוקולד מהמקפיא, מרימים בקלות מהתבנית ומסירים את נייר האפייה.
- ממלאים מחצית מקרם חמאת הבוטנים.
- חותכים את הבראוניז שהתקרר לקוביות ומניחים על הקרם. מכסים את הבראוניז בקרם שנשאר.
- מכינים את הגנאש: ממיסים שוקולד ושמנת כדקה וחצי במיקרו ומערבבים לאיחוד.
- שופכים את הגנאש מעל קרם חמאת הבוטנים ומיישרים (חשוב לא להגיע עד דופן הקלתית שלא תימס מחום הגנאש)
- את הקישוט יוצרים מחמאת בוטנים - מעבירים לשקית זילוף ומזגגים פסים מעל הגנאש. מושכים את הפסים הלוך ושוב בעזרת קיסם.
- שומרים את העוגה במקרר עד 5 ימים או במקפיא עד חודש.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
כמה זמן במקרר/מקפיא עד להגשה??
כדאי לחכות שעה בטרם ההגשה
המתכון הפרווה ממש ממש ממש לא טוב!!!
היי, מצער לקרוא, אין ספק שיוצא פחות טעים מהמתכון החלבי. מה יצא לא טוב במתכון?
הכמות של השמנת מתוקה בקרם לא גדולה יחסית למתכון?
היי אסתר, לא, מדובר בעוגה גדולה והקרם צריך כמעט למלא את כל תכולת העוגה (למעט המקומות בהם יש בראוניז)