עוגת שיש וניל שוקולד פיסטוק משגעת ומפוארת
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4592.3 קק״ל 4592.3 קק״לפחמימות 524.4 גרם 524.4 גרםשומן 220.4 גרם 220.4 גרםנתרן 4300.5 מ״ג 4300.5 מ״גחלבון 84.7 גרם 84.7 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 3.2 גרםשומן רווי 28.2 גרם 28.2 גרםכולסטרול 1540.8 מ״ג 1540.8 מ״גסידן 471.4 מ״ג 471.4 מ״גברזל 8.7 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 1164.7 מ״ג 1164.7 מ״גאבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות4592
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4592.3 קק״ל 4592.3 קק״לפחמימות 524.4 גרם 524.4 גרםשומן 220.4 גרם 220.4 גרםנתרן 4300.5 מ״ג 4300.5 מ״גחלבון 84.7 גרם 84.7 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 3.2 גרםשומן רווי 28.2 גרם 28.2 גרםכולסטרול 1540.8 מ״ג 1540.8 מ״גסידן 471.4 מ״ג 471.4 מ״גברזל 8.7 מ״ג 8.7 מ״גאשלגן 1164.7 מ״ג 1164.7 מ״גאבץ 6.8 מ״ג 6.8 מ״גסגור
יש עוגות שנראות מיליון דולר, אבל למעשה לא צריך להתאמץ מדי כדי להכין אותן. כזו בדיוק היא העוגה הנפלאה הזו של קרין גורן בצורת קוגלהוף, במראה שיש מרהיב ובטעמי וניל, שוקולד ופיסטוק.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 4592 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילת וניל
תוספת לבלילת הפיסטוק
-
2 כפות מחית פיסטוק לא ממותקת
הגשה
-
4 כפות אבקת סוכרניתן לערבב עם 1-2 כפות מים לצורך יצירת זיגוג
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מכינים את הבלילה: מקציפים במיקסר את הביצים, הסוכר וסוכר הווניל לקציפה בהירה וסמיכה כמו מוס. מוסיפים את השמן במזיגה איטית תוך כדי הקצפה. מנמיכים את המהירות, מוסיפים את החלב ומקציפים לאט לאיחוד. מוסיפים את הקמח התופח ומקציפים לאט כמה שפחות - רק עד שהגושים נעלמים.
- משטחים חצי מהתערובת בתבנית משומנת.
- מחלקים את הבלילה הנותרת לשתי קערות - לאחת מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים לאיחוד. לשנייה מוסיפים את הקקאו, השוקולית והשמן שערבבנו יחד קודם למשחה אחידה.
- מוזגים את תערובת הפיסטוק לתבנית ומעליה את תערובת השוקולד. מערבבים ממש טיפ טיפה עם שיפוד או סכין, למראה שיש.
- אופים 50 דקות להתייצבות. מצננים והופכים את העוגה על צלחת הגשה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מכינים את הבלילה: מקציפים במיקסר את הביצים, הסוכר וסוכר הווניל לקציפה בהירה וסמיכה כמו מוס. מוסיפים את השמן במזיגה איטית תוך כדי הקצפה. מנמיכים את המהירות, מוסיפים את החלב ומקציפים לאט לאיחוד. מוסיפים את הקמח התופח ומקציפים לאט כמה שפחות - רק עד שהגושים נעלמים.
- משטחים חצי מהתערובת בתבנית משומנת.
- מחלקים את הבלילה הנותרת לשתי קערות - לאחת מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים לאיחוד. לשנייה מוסיפים את הקקאו, השוקולית והשמן שערבבנו יחד קודם למשחה אחידה.
- מוזגים את תערובת הפיסטוק לתבנית ומעליה את תערובת השוקולד. מערבבים ממש טיפ טיפה עם שיפוד או סכין, למראה שיש.
- אופים 50 דקות להתייצבות. מצננים והופכים את העוגה על צלחת הגשה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
הי, ניראה שהמתכון לא תואם את התמונה. אם מערבבים בתוך הבלילה, איך החלק העליון לפי התמונה הוא החלק עם ממרח הפיסטוק?
היי יעלית, הציפוי הוא סתם להגשה, הוא לא רשום במתכון. אפשר לשפוך מעל העוגה חלב מרוכז ממותק ופיסטוקים קצוצים
יש אפשרות לאפות את העוגה הזו בתבנית שהיא לא קוגלהוף
כן, אין בעיה, תבנית עגולה 26/28 תתאים
היי ❤️ אם הביצים L להשאיר שש או לשים 5?
לשים 5