עוגת השבת שלכם – עוגת שיש במרקם עננים
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4787.1 קק״ל 4787.1 קק״לפחמימות 647.7 גרם 647.7 גרםשומן 204.8 גרם 204.8 גרםנתרן 1480.6 מ״ג 1480.6 מ״גחלבון 112.3 גרם 112.3 גרםסיבים תזונתיים 18.6 גרם 18.6 גרםשומן רווי 52.1 גרם 52.1 גרםכולסטרול 1906.9 מ״ג 1906.9 מ״גסידן 769.1 מ״ג 769.1 מ״גברזל 12.6 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 1620.1 מ״ג 1620.1 מ״גאבץ 10.2 מ״ג 10.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות4787
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4787.1 קק״ל 4787.1 קק״לפחמימות 647.7 גרם 647.7 גרםשומן 204.8 גרם 204.8 גרםנתרן 1480.6 מ״ג 1480.6 מ״גחלבון 112.3 גרם 112.3 גרםסיבים תזונתיים 18.6 גרם 18.6 גרםשומן רווי 52.1 גרם 52.1 גרםכולסטרול 1906.9 מ״ג 1906.9 מ״גסידן 769.1 מ״ג 769.1 מ״גברזל 12.6 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 1620.1 מ״ג 1620.1 מ״גאבץ 10.2 מ״ג 10.2 מ״גסגור
עוגת שיש עננים רכה ואוורירית כמו שאתם אוהבים! רוטב השוקולד משביח את טעמה והופך אותה למיוחדת וחגיגית.
הכי קוצרת מחמאות וקריאות התפעלות בבית שלנו.
מציעה לכם לא לוותר על גרירת התפוז שנותנת ריח וטעם נהדרים.
העוגה מתאימה לחגי תשרי ובמיוחד ליום כיפור המתקרב אלינו.
דודי התקשר ושאל האם יש משהו טעים, עניתי שכן שיבוא לאכול ולקחת.
עדי הגיעה עם נועמיקי חתכה לעצמה פרוסה והתענגה, גם לקחה משלוחה למחר לעבודה.
תכינו ותשתפו אותי ביצירות שלכם בפייסבוק וגם באינסטגרם.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 4787 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילת שוקולד
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 170-180 מעלות.
- בסיר קטן שמים חלב (או מים), סוכר, קקאו וחמאה.
- ממיסים על אש בינונית עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים.
- מפרידים את הביצים ומביאים לטמפרטורת החדר. מגררים את קליפת התפוז.
- בקערה גדולה שמים את החלמונים וסוכר הוניל וטורפים, מוסיפים שמן, חלב (או מים) וגרידת תפוז, טורפים היטב. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים חזק, התערובת סמיכה אבל זה בסדר.
- במיקסר עם מקצף שמים את החלבונים ומקציפים כשתי דקות במהירות נמוכה עד אשר מקבלים קצף לבן רך, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף במהירות מעט יותר גבוהה, עד אשר מקבלים קצף מבריק ויציב.
- מעבירים כרבע מכמות הקצף לקערת החלמונים, טורפים בחוזקה עד אשר התערובת מתרככת, מקפלים את יתרת הקצף בעזרת מרית בתנועות עטיפה עדינות.
- מוזגים את תערובת השוקולד שהצטננה לאמצע תערובת העוגה, לוקחים מרית או כף גדולה ומערבבים פעמיים מלמעלה ולמטה, תיווצר צורה של שיש.
- בסיר פלא עגול משמנים את התחתית בלבד, אבל לא את הדפנות מוזגים כשלושת רבעי מהבלילה לסיר ומיישרים. את היתרה מעבירים לתבנית אינגליש קייק (ראו תמונה). מכניסים את העוגה לתנור ומניחים אותה על התבנית הגדולה של התנור במדף הכי תחתון. אופים כשעה או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
לאחר קירור מוחלט עוברים עם סכין בדפנות העוגה, הופכים על צלחת הגשה, ממתינים מעט, תופחים על התבנית ומשחררים את העוגה בעדינות, מכסים את העוגה ושומרים בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 170-180 מעלות.
- בסיר קטן שמים חלב (או מים), סוכר, קקאו וחמאה.
- ממיסים על אש בינונית עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים.
- מפרידים את הביצים ומביאים לטמפרטורת החדר. מגררים את קליפת התפוז.
- בקערה גדולה שמים את החלמונים וסוכר הוניל וטורפים, מוסיפים שמן, חלב (או מים) וגרידת תפוז, טורפים היטב. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וטורפים חזק, התערובת סמיכה אבל זה בסדר.
- במיקסר עם מקצף שמים את החלבונים ומקציפים כשתי דקות במהירות נמוכה עד אשר מקבלים קצף לבן רך, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף במהירות מעט יותר גבוהה, עד אשר מקבלים קצף מבריק ויציב.
- מעבירים כרבע מכמות הקצף לקערת החלמונים, טורפים בחוזקה עד אשר התערובת מתרככת, מקפלים את יתרת הקצף בעזרת מרית בתנועות עטיפה עדינות.
- מוזגים את תערובת השוקולד שהצטננה לאמצע תערובת העוגה, לוקחים מרית או כף גדולה ומערבבים פעמיים מלמעלה ולמטה, תיווצר צורה של שיש.
- בסיר פלא עגול משמנים את התחתית בלבד, אבל לא את הדפנות מוזגים כשלושת רבעי מהבלילה לסיר ומיישרים. את היתרה מעבירים לתבנית אינגליש קייק (ראו תמונה). מכניסים את העוגה לתנור ומניחים אותה על התבנית הגדולה של התנור במדף הכי תחתון. אופים כשעה או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
לאחר קירור מוחלט עוברים עם סכין בדפנות העוגה, הופכים על צלחת הגשה, ממתינים מעט, תופחים על התבנית ומשחררים את העוגה בעדינות, מכסים את העוגה ושומרים בטמפרטורת החדר.