עוף ברוטב עגבניות ופלפלים ממולאים בסיר אחד

שי אייזנר נזכרת בגעגוע במנה שרק סבתה ידעה להכין באופן מדויק: עוף ברוטב עגבניות ופלפלים ממולאים בסיר אחד. אוכל מנחם לארוחה חורפית שטעים עוד יותר למחרת
שי אייזנר נזכרת בגעגוע במנה שרק סבתה ידעה להכין באופן מדויק: עוף ברוטב עגבניות ופלפלים ממולאים בסיר אחד. אוכל מנחם לארוחה חורפית שטעים עוד יותר למחרת
  • שי אייזנר
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    450
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 450.0 קק״ל 2699.9 קק״ל
    פחמימות 25.5 גרם 152.7 גרם
    שומן 28.7 גרם 172.2 גרם
    נתרן 548.5 מ״ג 3291.1 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 32.9 גרם
    סיבים תזונתיים 10.1 גרם 60.7 גרם
    שומן רווי 4.0 גרם 23.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 87.5 מ״ג 524.7 מ״ג
    ברזל 3.4 מ״ג 20.5 מ״ג
    אשלגן 1398.5 מ״ג 8390.8 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    450
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 450.0 קק״ל 2699.9 קק״ל
    פחמימות 25.5 גרם 152.7 גרם
    שומן 28.7 גרם 172.2 גרם
    נתרן 548.5 מ״ג 3291.1 מ״ג
    חלבון 5.5 גרם 32.9 גרם
    סיבים תזונתיים 10.1 גרם 60.7 גרם
    שומן רווי 4.0 גרם 23.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 87.5 מ״ג 524.7 מ״ג
    ברזל 3.4 מ״ג 20.5 מ״ג
    אשלגן 1398.5 מ״ג 8390.8 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.2 מ״ג
    סגור

מה ההגדרה שלכם לאוכל מנחם?

אני מאמינה שאצל כל אחד זה קצת אחרת. אני אספר  לכם על שלי, מי יודע, אולי תזדהו.

אוכל מנחם בעיני זה אוכל שזורק אותי לזיכרונות טובים מתקופות נעימות ומנחמות בחיי. אז אצלי זה מתחבר לבית של סבתא שלי, סבתא פנינה.

סבתא פנינה, אמא של אבא שלי, נולדה באורוגואוי ועלתה בגיל צעיר ארצה במסגרת תנועת הנוער השומר הצעיר והגיעה לקיבוץ. בקיבוץ סבתא שלי לא הייתה צריכה לבשל. תמיד היה אוכל בחדר האוכל והילדים היו בלינה משותפת ולמי בכלל היה תנור בבית?! אז סבתא שלי התחילה לבשל בגיל מאוחר יחסית ולכן המטעמים שיצאו תחת ידיה אינם דבר טריוויאלי בכלל. 

שני מטעמים יחזירו אותי לעד לבית הנעים של סבתא פנינה בקיבוץ: הקרואסונים האגדיים שלה (הנחשבים בעיני מי שטעם אותם למותג) וכמובן, איך לא? הפלפלים הממולאים!

מלבד הטעם הבלתי נשכח של הקרואסונים זכורה לי תשומת הלב המיוחדת שסבתא הייתה נותנת לי ולקרואסונים שלה. סבתא שלי בסבלנות, בדייקנות ובתשומת לב אין סופית (כמו שרק היא יודעת לתת) הייתה מכינה לי במטבח הפצפון שלה שבקיבוץ קרואסונים שהם אגדה (יגיע גם תורם לעלות  לטור שלי בפודי אבל עוד לא). היום אני רוצה לעסוק במשהו אחר: הפלפלים הממולאים של סבתא.

פלפלים ממולאים אדומים בטעמים חמימים ועדינים ועוף ברוטב עגבניות פשוט אבל שרק סבתא יודעת לעשות כזה טעים!

עשיתי כל מיני ורסיות לעוף הזה ואף פעם לא יצא לי כמו שלה אבל בפעמים האחרונות הגדלתי לעשות ושילבתי בין העוף לפלפלים, זה בעצם יצר את ה-אוכל המנחם, את הנעימות שבארוחה חורפית. הכל בסיר אחד שטעים גם (ואפילו יותר) ביום שאחרי.

יש נחמדות רבה בפלפלים ממולאים שכן העבודה עליהם היא ממש פשוטה ולא מצריכה עדינות כמו זו הנדרשת בריקון קישואים או בגלגול עלי גפן. הטעם של הפלפל בזמן הבישול משפיע בצורה כל כך חיובית על האורז שלא צריך הרבה יותר מזה בחיים.

אצלי במקרר יש תמיד שאריות ירוקים שכבר קצת התעייפו וזה מתאים לי בול למילוי, אז אני קוצצת ומוסיפה לאורז חופן ירוקים עייפים או כאלו מרעננים מהגינה (נענע, כוסברה, פטרוזליה, שמיר, בצל ירוק, בזיליקום), כולם יעבדו פה.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
שי אייזנר
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוף

רוטב

אורז

פלפלים


אופן הכנה

  1. מכינים את העוף: חוצים את הכרעיים ומסירים את העור. מתבלים את חלקי העוף במלח, פלפל ופפריקה מתוקה משני הצדדים.
  2. בסיר גדול עם תחתית כבדה (כזה שאפשר להכניס לתנור בהמשך) על כיריים מחממים שמן זית וצורבים את העוף לצבע זהוב יפה, בערך 5 דקות מכל צד. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
  3. מכינים את הרוטב: באותו הסיר מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
  4. מוסיפים את השום והעגבניות ומתבלים תיבול ראשוני במעט מלח, פלפל לבן ופפריקה.
  5. מנמיכה את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות. מוסיפים מעט מים אם אין מספיק נוזלים בסיר.
  6. מכניסים את העוף לסיר עם הרוטב, מערבבים קצת, מכסים את הסיר ונותנים להכל להתבשל יחד על אש נמוכה 30 דקות (מידי פעם מציצים לבדוק שלא חסרים נוזלים).
  7. מכינים את האורז: בסיר קטן מחממים שמן זית. מוסיפים אורז ומלח ומטגנים קלות (אני אוהבת שהוא מתחיל לקבל גווני חום, זה מוסיף טעם של קליה וזה עובד לי בפה) מוסיפים את המים הרותחים מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות. כשהאורז מוכן מעבירים לקערה ומצננים מעט.
  8. קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים לאורז המבושל.
  9. מוסיפים את הבצל והעגבנייה לאורז ומערבבים היטב.
  10. ממלאים את הפלפלים: מחממים תנור ל-180 מעלות.
  11. מרוקנים את הפלפלים בזהירות עם סכין קטנה (חותכים את החלק הירוק העליון של הפלפל ופותחים דרכו חור יחסית קטן). מוציאים את הזרעים בעזרת כפית או עם האצבעות בעדינות וממלאים באורז המתובל. בגלל שהאורז בושל כמעט לגמרי אז אין בעיה למלא עד הסוף את הפלפל, אבל לא לדחוס.
  12. טועמים את הרוטב שבסיר, מתקנים תיבול לפי הטעם. מוציאים כוס מהרוטב ומניחים בצד.
  13. מסדרים את הפלפלים בסיר עם הרוטב.
  14. מכניסים את הסיר לתנור ואופים 15 דקות. מוציאים מהתנור, מוזגים מעל את הרוטב ששמרנו בצד ומכניסים לתנור לעוד 15 דקות.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
עוף ברוטב עגבניות ופלפלים ממולאים בסיר אחד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות