עוף ותפוחי אדמה חגיגיים עם רימונים ודבש
מנה עשירה בטעם ובמראה, עוף ותפוחי אדמה חגיגיים עם שזיפים, רימונים ודבש. כשתתארחו בראש השנה ותביאו את המנה הזו - היא תקטוף את כל תשומת הלב!
מנה עשירה בטעם ובמראה, עוף ותפוחי אדמה חגיגיים עם שזיפים, רימונים ודבש. כשתתארחו בראש השנה ותביאו את המנה הזו - היא תקטוף את כל תשומת הלב!
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 531.2 קק״ל 3187.1 קק״לפחמימות 48.5 גרם 290.7 גרםשומן 9.6 גרם 57.8 גרםנתרן 805.9 מ״ג 4835.1 מ״גחלבון 56.5 גרם 338.8 גרםסיבים תזונתיים 7.4 גרם 44.2 גרםשומן רווי 2.2 גרם 13.3 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 1155.0 מ״גסידן 89.5 מ״ג 537.2 מ״גברזל 3.7 מ״ג 22.0 מ״גאשלגן 1376.1 מ״ג 8256.6 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 35.6 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות531
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 531.2 קק״ל 3187.1 קק״לפחמימות 48.5 גרם 290.7 גרםשומן 9.6 גרם 57.8 גרםנתרן 805.9 מ״ג 4835.1 מ״גחלבון 56.5 גרם 338.8 גרםסיבים תזונתיים 7.4 גרם 44.2 גרםשומן רווי 2.2 גרם 13.3 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 1155.0 מ״גסידן 89.5 מ״ג 537.2 מ״גברזל 3.7 מ״ג 22.0 מ״גאשלגן 1376.1 מ״ג 8256.6 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 35.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 531 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 גזרים בינוניים
-
9 יחידות תפוחי אדמה גורמה
-
3 בצלים סגולים בינוניים
-
20 שזיפים בינוניים
-
1 כוס יין אדום יבש
-
1 כף דבש
-
צרור פטרוזיליה
תערובת תבלינים לעוף
-
6 כרעי עוף בינוניותטריות
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
10 שיני שום
אופן הכנה
- חותכים את הירקות לחתיכות גסות ומעבירים אותן לתבנית אפייה גדולה עם השזיפים.
- שופכים על הירקות בתבנית את היין.
- מכינים את תיבול העוף: מערבבים בקערה את התבלינים עם שמן זית ושום.
- מכניסים את העופות פנימה ומגלגלים אותם בתיבול, על מנת שיקבלו את התבלינים מכל כיוון ובמיוחד בצד של העור.
- עכשיו מניחים את העופות המתובלים מעל הירקות.
- חורצים בתפוחי האדמה חריצים אלכסוניים לאורך ולרוחב, שיתנו מראה חגיגי.
- מסדרים את קוביות תפוחי האדמה בין לבין העופות.
- מכסים את התבנית עם נייר אפייה ומעל רדיד אלומיניום, יש לאטום היטב על מנת לשמור על הנוזלים והעסיסיות.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות על טורבו, למשך שעה וחצי.
- כעבור שעה וחצי מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה.
- מחזירים את התבנית ואופים למשך 15 דקות נוספות או עד לקבלת גוון זהוב מגרה ופריך.
- מפזרים גרגרי רימון מעל ומגישים.
אופן הכנה
- חותכים את הירקות לחתיכות גסות ומעבירים אותן לתבנית אפייה גדולה עם השזיפים.
- שופכים על הירקות בתבנית את היין.
- מכינים את תיבול העוף: מערבבים בקערה את התבלינים עם שמן זית ושום.
- מכניסים את העופות פנימה ומגלגלים אותם בתיבול, על מנת שיקבלו את התבלינים מכל כיוון ובמיוחד בצד של העור.
- עכשיו מניחים את העופות המתובלים מעל הירקות.
- חורצים בתפוחי האדמה חריצים אלכסוניים לאורך ולרוחב, שיתנו מראה חגיגי.
- מסדרים את קוביות תפוחי האדמה בין לבין העופות.
- מכסים את התבנית עם נייר אפייה ומעל רדיד אלומיניום, יש לאטום היטב על מנת לשמור על הנוזלים והעסיסיות.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות על טורבו, למשך שעה וחצי.
- כעבור שעה וחצי מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה.
- מחזירים את התבנית ואופים למשך 15 דקות נוספות או עד לקבלת גוון זהוב מגרה ופריך.
- מפזרים גרגרי רימון מעל ומגישים.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן