עוף מוקפץ עם קשיו ממש כמו בתאילנד
מחפשים רעיון לארוחת צהריים או ערב שילדים אוהבים? מצאתם! עוף מוקפץ עם קשיו כמו בתאילנד, עם ירקות וטעמים חמוצים, מתוקים ומעט חריפים. סוודיקה!
מחפשים רעיון לארוחת צהריים או ערב שילדים אוהבים? מצאתם! עוף מוקפץ עם קשיו כמו בתאילנד, עם ירקות וטעמים חמוצים, מתוקים ומעט חריפים. סוודיקה!
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 751.0 קק״ל 1501.9 קק״לפחמימות 124.8 גרם 249.6 גרםשומן 145.2 גרם 290.5 גרםנתרן 1984.6 מ״ג 3969.2 מ״גחלבון 145.8 גרם 291.7 גרםסיבים תזונתיים 103.0 גרם 206.0 גרםשומן רווי 106.5 גרם 213.1 גרםכולסטרול 101.0 מ״ג 202.0 מ״גסידן 144.7 מ״ג 289.4 מ״גברזל 105.1 מ״ג 210.2 מ״גאשלגן 585.0 מ״ג 1170.0 מ״גאבץ 104.0 מ״ג 208.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות751
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 751.0 קק״ל 1501.9 קק״לפחמימות 124.8 גרם 249.6 גרםשומן 145.2 גרם 290.5 גרםנתרן 1984.6 מ״ג 3969.2 מ״גחלבון 145.8 גרם 291.7 גרםסיבים תזונתיים 103.0 גרם 206.0 גרםשומן רווי 106.5 גרם 213.1 גרםכולסטרול 101.0 מ״ג 202.0 מ״גסידן 144.7 מ״ג 289.4 מ״גברזל 105.1 מ״ג 210.2 מ״גאשלגן 585.0 מ״ג 1170.0 מ״גאבץ 104.0 מ״ג 208.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 751 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
לרוטב:
-
1 כף רוטב סויהמזרח מערב
-
1 כף רוטב טריאקימזרח מערב
-
1 כף רוטב דגיםמזרח מערב
-
3 כפות מים
-
1 כף מיץ לימון
-
1 כפית סוכר חום כהה
למוקפץ:
-
2 כפות שמן קנולה
-
3/4 כוס אגוזי קשיו קלוייםאו בוטנים
-
1 בצל סגולחתוך לחצאי טבעות דקות
-
1 ברוקוליקטן, חתוך ומופרד לתפרחות
-
2 שיני שוםכתושות
-
300 גרם סטייק פרגיתחתוך לקוביות
-
2 גבעולי בצל ירוקחתוכים למקטעים של 2 ס"מ
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוניחתוך לטבעות אלכסוניות דקות
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב של המוקפץ: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית ושומרים בצד.
- מכינים את המוקפץ: מחממים שמן בווק או מחבת ומקפיצים את הקשיו במשך כ-30 שניות עד שהוא מזהיב יפה. מעבירים עם כף מחוררת לצלחת ושומרים בצד.
- מוסיפים למחבת (או לווק) את הברוקולי, הבצל והשום, מגבירים את הלהבה ומקפיצים שתי דקות.
- מוסיפים את העוף ומקפיצים כמה דקות עד שהוא מחליף את צבעו מכל הצדדים (מורוד ללבן).
- מוסיפים את החלק הלבן של הבצל הירוק והצ’ילי וממשיכים להקפיץ עוד דקה עד שהחלק הלבן של הבצל הירוק מתחיל להתרכך.
- מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומקפיצים עוד דקה עד שכל המרכיבים מכוסים בשכבה יפה של רוטב מבריק ודביק.
- מוסיפים את החלק הירוק של הבצל הירוק והקשיו ומקפיצים 30 שניות נוספות. מכבים את האש.
- מפזרים טבעות צ’ילי ומגישים את המוקפץ על מצע אורז לבן.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב של המוקפץ: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערית ושומרים בצד.
- מכינים את המוקפץ: מחממים שמן בווק או מחבת ומקפיצים את הקשיו במשך כ-30 שניות עד שהוא מזהיב יפה. מעבירים עם כף מחוררת לצלחת ושומרים בצד.
- מוסיפים למחבת (או לווק) את הברוקולי, הבצל והשום, מגבירים את הלהבה ומקפיצים שתי דקות.
- מוסיפים את העוף ומקפיצים כמה דקות עד שהוא מחליף את צבעו מכל הצדדים (מורוד ללבן).
- מוסיפים את החלק הלבן של הבצל הירוק והצ’ילי וממשיכים להקפיץ עוד דקה עד שהחלק הלבן של הבצל הירוק מתחיל להתרכך.
- מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומקפיצים עוד דקה עד שכל המרכיבים מכוסים בשכבה יפה של רוטב מבריק ודביק.
- מוסיפים את החלק הירוק של הבצל הירוק והקשיו ומקפיצים 30 שניות נוספות. מכבים את האש.
- מפזרים טבעות צ’ילי ומגישים את המוקפץ על מצע אורז לבן.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
במה אפשר להחליף את הרוטב דגים אם אין?
היי מיטל, ניתן להמיר לרוטב סויה
מנה מעולה הכנתי עם חזה עוף יצא מאוד טעים
הי תמר, איזה כיף לשמוע!