עלי מנגולד ממולאים באורז ועדשים ברוטב עגבניות
השף שגב משה מלמד להכין עלי מנגולד ממולאים - מנה צמחונית ביתית, ללא גלוטן, ופשוטה להכנה. מבשלים את הממולאים ברוטב עגבניות סמיך ומגישים עם יוגורט קר
השף שגב משה מלמד להכין עלי מנגולד ממולאים - מנה צמחונית ביתית, ללא גלוטן, ופשוטה להכנה. מבשלים את הממולאים ברוטב עגבניות סמיך ומגישים עם יוגורט קר
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1362.7 קק״ל 4088.1 קק״לפחמימות 249.8 גרם 749.3 גרםשומן 22.7 גרם 68.2 גרםנתרן 1552.0 מ״ג 4656.1 מ״גחלבון 46.5 גרם 139.4 גרםסיבים תזונתיים 33.8 גרם 101.4 גרםשומן רווי 5.5 גרם 16.4 גרםכולסטרול 6.0 מ״ג 17.9 מ״גסידן 581.4 מ״ג 1744.1 מ״גברזל 10.0 מ״ג 30.1 מ״גאשלגן 2880.3 מ״ג 8640.8 מ״גאבץ 4.7 מ״ג 14.0 מ״גסגור
-
מרכיבים25
-
הכנה שעהכולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות1363
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1362.7 קק״ל 4088.1 קק״לפחמימות 249.8 גרם 749.3 גרםשומן 22.7 גרם 68.2 גרםנתרן 1552.0 מ״ג 4656.1 מ״גחלבון 46.5 גרם 139.4 גרםסיבים תזונתיים 33.8 גרם 101.4 גרםשומן רווי 5.5 גרם 16.4 גרםכולסטרול 6.0 מ״ג 17.9 מ״גסידן 581.4 מ״ג 1744.1 מ״גברזל 10.0 מ״ג 30.1 מ״גאשלגן 2880.3 מ״ג 8640.8 מ״גאבץ 4.7 מ״ג 14.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 25 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 1363 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
ממולאים
-
6 עלי מנגולד בינוניים
-
250 גרם עדשים שחורות
-
500 גרם אורז לבן
-
1 חופן חמוציות מיובשות
-
1 חופן צימוקים בהירים
-
1 כפית מלח דק
-
1 ליטר מים
-
2 כפות שמיר
-
2 כפות כוסברה
-
3 כפות פטרוזיליה
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
4 שיני שום
-
1 גבעול סלרי
-
1 חופן זיתים שחורים
-
1 כוס עגבניות מרוסקות
-
3 כפות סילאן
-
1/2 כוס מים חמים
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כף אריסה
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית כורכום
-
קורט אגוז מוסקט
הגשה
-
1 גביע יוגורט 3%
אופן הכנה
- משרים את העדשים למשך שעתיים ומסננים. חותכים את הגבעול המרכזי הלבן של עלי המנגולד כך שיישאר רק עלה ירוק שקל לגלגל. מרתיחים את המים. קוצצים את עשבי התיבול, הצ’ילי והסלרי.
- מכינים את האורז: מתיזים מעט תרסיס שמן בסיר, מוסיפים את האורז והעדשים ומערבבים היטב. מוסיפים את הצימוקים, החמוציות והמלח, מערבבים ומוסיפים את המים הרותחים. מכסים ומביאים לרתיחה. מערבבים שוב, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאורז מוכן ודביק. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים.
- מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומאדים את השום, הסלרי והזיתים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הסילאן, המים והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- פורסים את עלי המנגולד, מניחים בקצה את האורז ומגלגלים.
- מעבירים את הממולאים לסיר עם הרוטב ומניחים אחד לצד השני: את הראשון מניחים במרכז ואת השאר מסביב במעגל. מבשלים 10 דקות נוספות ומגישים עם יוגורט קר.
אופן הכנה
- משרים את העדשים למשך שעתיים ומסננים. חותכים את הגבעול המרכזי הלבן של עלי המנגולד כך שיישאר רק עלה ירוק שקל לגלגל. מרתיחים את המים. קוצצים את עשבי התיבול, הצ’ילי והסלרי.
- מכינים את האורז: מתיזים מעט תרסיס שמן בסיר, מוסיפים את האורז והעדשים ומערבבים היטב. מוסיפים את הצימוקים, החמוציות והמלח, מערבבים ומוסיפים את המים הרותחים. מכסים ומביאים לרתיחה. מערבבים שוב, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאורז מוכן ודביק. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים.
- מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומאדים את השום, הסלרי והזיתים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הסילאן, המים והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- פורסים את עלי המנגולד, מניחים בקצה את האורז ומגלגלים.
- מעבירים את הממולאים לסיר עם הרוטב ומניחים אחד לצד השני: את הראשון מניחים במרכז ואת השאר מסביב במעגל. מבשלים 10 דקות נוספות ומגישים עם יוגורט קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
הכמויות המצויינות במתכון אינן נכונות וגורמות אכזבה גדולה
היי רות, מה לא נכון בכמויות?