פוטטוס לוהטים: תפוחי אדמה קריספיים ברוטב איולי
פוטטוס בתנור, החלופה הבריאה לצי'פס המטוגן. מוזמנים ליהנות מפוטטוס פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים, עם תיבול עדין ואיולי בועט!
פוטטוס בתנור, החלופה הבריאה לצי'פס המטוגן. מוזמנים ליהנות מפוטטוס פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים, עם תיבול עדין ואיולי בועט!
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 619.6 קק״ל 3717.5 קק״לפחמימות 10.1 גרם 60.8 גרםשומן 64.6 גרם 387.4 גרםנתרן 258.9 מ״ג 1553.2 מ״גחלבון 0.3 גרם 2.0 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.7 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.7 מ״ג 16.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 4.1 מ״ג 24.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות620
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 619.6 קק״ל 3717.5 קק״לפחמימות 10.1 גרם 60.8 גרםשומן 64.6 גרם 387.4 גרםנתרן 258.9 מ״ג 1553.2 מ״גחלבון 0.3 גרם 2.0 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 1.7 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.7 מ״ג 16.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 4.1 מ״ג 24.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
תפוחי אדמה בכל מצב ובכל צורה הם נהדרים, בעיקר כשהם מקבלים השחמה טובה בתנור. הסוד להצלחה של פוטטוס הוא בישול קצר לפני האפייה, בשביל לרכך אותם ואחר כך לצלות בתנור בחום גבוה. מתכון פשוט וטעים למנת קיץ מושלמת וקלילה – תוספת נפלאה לכל ארוחה וגם ארוחה בפני עצמה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 620 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
פוטטוס
-
10 יחידות תפוחי אדמהבינוניים
-
1/4 כוס שמן זית חזק
-
1/2 כפית מלח דק
-
קורט פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
איולי
-
4 יחידות חלמונים
-
1 כף ממרח חרדל
-
1 יחידה מיץ לימוןמיץ מלימון שלם
-
1 יחידה קליפת לימוןגרידת לימון מלימון שלם
-
2 שיני שום
-
1 1/2 כוסות שמן זית חזק
-
3 כפות דבש
-
2 כפות טימין טריעלים
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את האיולי: מכניסים לתוך מעבד המזון את כל חומרי האיולי חוץ משמן הזית החזק. מערבבים היטב ותוך כדי ערבול, מזלפים את השמן עד לסמיכות רצויה. שומרים במקרר בכלי סגור.
- מכינים את הפוטטוס: מבשלים את תפוחי האדמה השלמים עם הקליפה במשך 15 דקות. מסננים ומקררים מעט.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ולאורך.
- מערבבים יחד את שמן הזית החזק, המלח, הפלפל השחור והפפריקה ומצפים את רבעי תפוחי האדמה בנדיבות.
- אופים במשך 20 דקות בתנור, עד שתפוחי האדמה שחומים ומוכנים.
- מגישים חם לצד האיולי.
אופן הכנה
- מכינים את האיולי: מכניסים לתוך מעבד המזון את כל חומרי האיולי חוץ משמן הזית החזק. מערבבים היטב ותוך כדי ערבול, מזלפים את השמן עד לסמיכות רצויה. שומרים במקרר בכלי סגור.
- מכינים את הפוטטוס: מבשלים את תפוחי האדמה השלמים עם הקליפה במשך 15 דקות. מסננים ומקררים מעט.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ולאורך.
- מערבבים יחד את שמן הזית החזק, המלח, הפלפל השחור והפפריקה ומצפים את רבעי תפוחי האדמה בנדיבות.
- אופים במשך 20 דקות בתנור, עד שתפוחי האדמה שחומים ומוכנים.
- מגישים חם לצד האיולי.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אי אפשר להחליף את החלמונים? בלי ביצים חיות?
בעיקרון איולי הוא עם חלמונים, אפשר לוותר על החלמונים, לא ניסינו, נשמח לדעת איך יצא!