פולנטה אפויה עם זוקיני ופרמז’ן שאוכלים בכף ישר מהתבנית

מכירים את המנות האלה שכולם שולפים מולן כפות ואוכלים ישר מהתבנית? פולנטה רכה בהכנה פשוטה, אפויה בתנור עם זוקיני צרוב מלמעלה, גבינת פרמז'ן ומוצרלה. הכי טעים!
מכירים את המנות האלה שכולם שולפים מולן כפות ואוכלים ישר מהתבנית? פולנטה רכה בהכנה פשוטה, אפויה בתנור עם זוקיני צרוב מלמעלה, גבינת פרמז'ן ומוצרלה. הכי טעים!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    216
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 216.2 קק״ל 1297.1 קק״ל
    פחמימות 8.0 גרם 47.8 גרם
    שומן 18.5 גרם 111.0 גרם
    נתרן 796.8 מ״ג 4780.8 מ״ג
    חלבון 10.0 גרם 59.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 10.0 גרם
    שומן רווי 6.8 גרם 40.5 גרם
    כולסטרול 26.3 מ״ג 157.7 מ״ג
    סידן 225.7 מ״ג 1354.3 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 4.6 מ״ג
    אשלגן 343.6 מ״ג 2061.6 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 7.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    216
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 216.2 קק״ל 1297.1 קק״ל
    פחמימות 8.0 גרם 47.8 גרם
    שומן 18.5 גרם 111.0 גרם
    נתרן 796.8 מ״ג 4780.8 מ״ג
    חלבון 10.0 גרם 59.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 10.0 גרם
    שומן רווי 6.8 גרם 40.5 גרם
    כולסטרול 26.3 מ״ג 157.7 מ״ג
    סידן 225.7 מ״ג 1354.3 מ״ג
    ברזל 0.8 מ״ג 4.6 מ״ג
    אשלגן 343.6 מ״ג 2061.6 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 7.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
מערכת Foody
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פולנטה

זוקיני


אופן הכנה

  1. מכינים את הפולנטה: מחממים בסיר את המים, החלב והמלח. מביאים לסף רתיחה ומוסיפים בזרזיף דק את קמח התירס תוך כדי בחישה מתמדת עד שכל הקמח נטמע בנוזלים והופך למחית ללא גושים.
  2. ממשיכים לבשל עוד 7 דקות עד שהמחית מתמצקת מעט ומערבבים מדי פעם.
  3. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה, גבינת הפרמז’ן והפלפל השחור ומערבבים היטב.
  4. משמנים את התבנית ומוזגים אליה את הפולנטה. מצננים מעט ומכניסים למקרר לשעה (להתמצקות). את החלק הזה אפשר להכין גם יום לפני ההגשה.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  6. מכינים את הזוקיני: שוטפים היטב את הזוקיני ופורסים לפרוסות של כ-1/2 ס”מ.
  7. מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את פרוסות הזוקיני, מתבלים במעט מלח ופלפל ובעלי התימין ומקפיצים הכל יחד 2-3 דקות.
  8. באותה המחבת קולים מעט ובזהירות את הצנוברים (הזהרו שלא יישרפו).
  9. מוציאים את הפולנטה המקוררת, מפזרים מעליה את הזוקיני הצרובים בשכבה אחידה ככל הניתן ומכניסים לתנור ל-20 דקות.
  10. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את הגבינות, הצנוברים והעירית ומגישים.

    מפזרים מעל הפולנטה את הגבינות, הצנוברים והעירית ומגישים
    מפזרים מעל הפולנטה והזוקיני את הגבינות, הצנוברים והעירית ומגישים. זהירות, זה לוהט!


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פולנטה אפויה עם זוקיני ופרמז’ן שאוכלים בכף ישר מהתבנית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה!!!

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה!

    Avatar
    שירית

    וואו נשמע מעולה. טימין יבש יכול גם להתאים?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר גם עם מעט טימין יבש (: בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות