פולנטה אפויה עם זוקיני ופרמז’ן שאוכלים בכף ישר מהתבנית
מכירים את המנות האלה שכולם שולפים מולן כפות ואוכלים ישר מהתבנית? פולנטה רכה בהכנה פשוטה, אפויה בתנור עם זוקיני צרוב מלמעלה, גבינת פרמז'ן ומוצרלה. הכי טעים!
מכירים את המנות האלה שכולם שולפים מולן כפות ואוכלים ישר מהתבנית? פולנטה רכה בהכנה פשוטה, אפויה בתנור עם זוקיני צרוב מלמעלה, גבינת פרמז'ן ומוצרלה. הכי טעים!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 216.2 קק״ל 1297.1 קק״לפחמימות 8.0 גרם 47.8 גרםשומן 18.5 גרם 111.0 גרםנתרן 796.8 מ״ג 4780.8 מ״גחלבון 10.0 גרם 59.8 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 10.0 גרםשומן רווי 6.8 גרם 40.5 גרםכולסטרול 26.3 מ״ג 157.7 מ״גסידן 225.7 מ״ג 1354.3 מ״גברזל 0.8 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 343.6 מ״ג 2061.6 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.2 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות216
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 216.2 קק״ל 1297.1 קק״לפחמימות 8.0 גרם 47.8 גרםשומן 18.5 גרם 111.0 גרםנתרן 796.8 מ״ג 4780.8 מ״גחלבון 10.0 גרם 59.8 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 10.0 גרםשומן רווי 6.8 גרם 40.5 גרםכולסטרול 26.3 מ״ג 157.7 מ״גסידן 225.7 מ״ג 1354.3 מ״גברזל 0.8 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 343.6 מ״ג 2061.6 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 216 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
פולנטה
-
1 כוס קמח תירס אינסטנט
-
2 כוסות מיםאו ציר ירקות
-
2 כוסות חלב 3%
-
1 כפית מלח דק
-
2 כפות חמאה
-
1/2 כוס גבינת פרמזןמגוררת
-
1 קורט פלפל שחור גרוסלפי הטעם
זוקיני
-
2 כפות שמן זית
-
2 זוקיני ירוק גדולים
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
2 גבעולי טימין טריעלים בלבד
-
4 כפות גבינת פרמזןמגוררת
-
4 כפות גבינת מוצרלהמגוררת, או גבינה צהובה שאוהבים
-
1 חופן צנוברים
-
2 כפות עיריתקצוצה, לא חובה
אופן הכנה
- מכינים את הפולנטה: מחממים בסיר את המים, החלב והמלח. מביאים לסף רתיחה ומוסיפים בזרזיף דק את קמח התירס תוך כדי בחישה מתמדת עד שכל הקמח נטמע בנוזלים והופך למחית ללא גושים.
- ממשיכים לבשל עוד 7 דקות עד שהמחית מתמצקת מעט ומערבבים מדי פעם.
- מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה, גבינת הפרמז’ן והפלפל השחור ומערבבים היטב.
- משמנים את התבנית ומוזגים אליה את הפולנטה. מצננים מעט ומכניסים למקרר לשעה (להתמצקות). את החלק הזה אפשר להכין גם יום לפני ההגשה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הזוקיני: שוטפים היטב את הזוקיני ופורסים לפרוסות של כ-1/2 ס”מ.
- מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את פרוסות הזוקיני, מתבלים במעט מלח ופלפל ובעלי התימין ומקפיצים הכל יחד 2-3 דקות.
- באותה המחבת קולים מעט ובזהירות את הצנוברים (הזהרו שלא יישרפו).
- מוציאים את הפולנטה המקוררת, מפזרים מעליה את הזוקיני הצרובים בשכבה אחידה ככל הניתן ומכניסים לתנור ל-20 דקות.
- מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את הגבינות, הצנוברים והעירית ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הפולנטה: מחממים בסיר את המים, החלב והמלח. מביאים לסף רתיחה ומוסיפים בזרזיף דק את קמח התירס תוך כדי בחישה מתמדת עד שכל הקמח נטמע בנוזלים והופך למחית ללא גושים.
- ממשיכים לבשל עוד 7 דקות עד שהמחית מתמצקת מעט ומערבבים מדי פעם.
- מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה, גבינת הפרמז’ן והפלפל השחור ומערבבים היטב.
- משמנים את התבנית ומוזגים אליה את הפולנטה. מצננים מעט ומכניסים למקרר לשעה (להתמצקות). את החלק הזה אפשר להכין גם יום לפני ההגשה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הזוקיני: שוטפים היטב את הזוקיני ופורסים לפרוסות של כ-1/2 ס”מ.
- מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את פרוסות הזוקיני, מתבלים במעט מלח ופלפל ובעלי התימין ומקפיצים הכל יחד 2-3 דקות.
- באותה המחבת קולים מעט ובזהירות את הצנוברים (הזהרו שלא יישרפו).
- מוציאים את הפולנטה המקוררת, מפזרים מעליה את הזוקיני הצרובים בשכבה אחידה ככל הניתן ומכניסים לתנור ל-20 דקות.
- מוציאים מהתנור, מפזרים מעל את הגבינות, הצנוברים והעירית ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
נראה ככ טוב ומוש!
תודה!!!
מושלם!!! מתכון מעולה
תודה רבה!
וואו נשמע מעולה. טימין יבש יכול גם להתאים?
אפשר גם עם מעט טימין יבש (: בהצלחה!