פוקאצ׳ה עם עיטורי תפוחי אדמה צבעוניים ורוטב נפוליטנה
רותם בן מויאל מכין פוקאצ'ה רכה ואווירירת, עם פרוסות תפוחי אדמה צבעוניים, רוטב נפוליטנה עשיר, תימין וגבינות. מנה מושלמת לאירוח שתשדרג לכם את השולחן בכל ארוחה
רותם בן מויאל מכין פוקאצ'ה רכה ואווירירת, עם פרוסות תפוחי אדמה צבעוניים, רוטב נפוליטנה עשיר, תימין וגבינות. מנה מושלמת לאירוח שתשדרג לכם את השולחן בכל ארוחה
- רותם בן מויאל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1504.2 קק״ל 6016.9 קק״לפחמימות 244.1 גרם 976.4 גרםסוכר 21.2 גרם 84.8 גרםשומן 38.5 גרם 154.2 גרםנתרן 2379.4 מ״ג 9517.4 מ״גחלבון 38.4 גרם 153.6 גרםסיבים תזונתיים 10.0 גרם 40.0 גרםשומן רווי 6.4 גרם 25.7 גרםכולסטרול 10.8 מ״ג 43.2 מ״גסידן 176.6 מ״ג 706.5 מ״גברזל 3.7 מ״ג 14.8 מ״גאשלגן 570.1 מ״ג 2280.5 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 12.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות1504
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1504.2 קק״ל 6016.9 קק״לפחמימות 244.1 גרם 976.4 גרםסוכר 21.2 גרם 84.8 גרםשומן 38.5 גרם 154.2 גרםנתרן 2379.4 מ״ג 9517.4 מ״גחלבון 38.4 גרם 153.6 גרםסיבים תזונתיים 10.0 גרם 40.0 גרםשומן רווי 6.4 גרם 25.7 גרםכולסטרול 10.8 מ״ג 43.2 מ״גסידן 176.6 מ״ג 706.5 מ״גברזל 3.7 מ״ג 14.8 מ״גאשלגן 570.1 מ״ג 2280.5 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 12.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 1504 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
קשקשי תפוחי אדמה
-
2 תפוחי אדמה בינונייםקלופים ופרוסים דק במנדולינה, מושרים במים רותחים ומלח כרבע שעה לריכוך
-
2 תפוחי אדמה בינונייםסגולים, קלופים ופרוסים דק במדולינה
-
2 בטטות בינוניותפרוסות דק במנדולינה
רוטב וגבינות
-
1 בקבוק רוטב עגבניות נפוליטנהלחצו על שם המוצר לרכישה
-
2 גבעולי טימין טריאו רוזמרין
-
1 חופן גבינת מוצרלהמגוררת
-
1 חופן גראנה פדנומגולפת
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- בקערת המיקסר שמים את השמרים, הסוכר והחלב הפושר. מערבבים וממתינים 10 דקות.
- מוסיפים את הקמח, שמן הזית ומתחילים ללוש במהירות בינונית למשך 8 דקות.
- מוסיפים מלח ומעלים את מהירות המיקסר למהירות גבוהה לעוד שתי דקות לישה.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים כשעה.
- לאחר שהבצק תפח, מוציאים למשטח עבודה ומוציאים ממנו את האוויר.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, כל חלק מרדדים לעובי 1 ס”מ בצורה מלבנית ויפה.
- לאחר מכן למחוררים את הבצק מעט בעזרת מזלג.
- יוצקים מעל מעט רוטב ומפזרים באופן שווה ע”ג הבצק.
- מסדרים מעל את פרוסות תפוחי האדמה לפי סדר ולפי צבעים בצורת קשקשים.
- מזלפים מעט שמן זית עם כמה ענפי רוזמרין/תימין מעט מלח ופלפל ומכניסים לאפייה של 10 דקות עד שמזהיב.
- מוציאים מהתנור, מפזרים מוצרלה מעל ומחזירים לתנור למדף העליון להקרמה למשך 2 דק׳ נוספות, לאחר מכן מפזרים כמה גילופים של גבינת גראנה פדנו.
- למי שאוהב אפשר להוסיף גם שום קונפי ובלסמי מצומצם.
אופן הכנה
- בקערת המיקסר שמים את השמרים, הסוכר והחלב הפושר. מערבבים וממתינים 10 דקות.
- מוסיפים את הקמח, שמן הזית ומתחילים ללוש במהירות בינונית למשך 8 דקות.
- מוסיפים מלח ומעלים את מהירות המיקסר למהירות גבוהה לעוד שתי דקות לישה.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים כשעה.
- לאחר שהבצק תפח, מוציאים למשטח עבודה ומוציאים ממנו את האוויר.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, כל חלק מרדדים לעובי 1 ס”מ בצורה מלבנית ויפה.
- לאחר מכן למחוררים את הבצק מעט בעזרת מזלג.
- יוצקים מעל מעט רוטב ומפזרים באופן שווה ע”ג הבצק.
- מסדרים מעל את פרוסות תפוחי האדמה לפי סדר ולפי צבעים בצורת קשקשים.
- מזלפים מעט שמן זית עם כמה ענפי רוזמרין/תימין מעט מלח ופלפל ומכניסים לאפייה של 10 דקות עד שמזהיב.
- מוציאים מהתנור, מפזרים מוצרלה מעל ומחזירים לתנור למדף העליון להקרמה למשך 2 דק׳ נוספות, לאחר מכן מפזרים כמה גילופים של גבינת גראנה פדנו.
- למי שאוהב אפשר להוסיף גם שום קונפי ובלסמי מצומצם.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן