פטה כבד כמו במסעדות שמכינים בקלות ומגישים עם ריבת בצל וחלה
המנה הראשונה המושלמת לארוחת החג או כל סעודה - פטה כבד עוף רך ומופלא שמורחים בנדיבות על חלה טרייה ומגישיפ עם ריבת בצל מתוקה
המנה הראשונה המושלמת לארוחת החג או כל סעודה - פטה כבד עוף רך ומופלא שמורחים בנדיבות על חלה טרייה ומגישיפ עם ריבת בצל מתוקה
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 96.1 קק״ל 960.9 קק״לפחמימות 0.2 גרם 1.6 גרםשומן 10.0 גרם 100.1 גרםנתרן 317.8 מ״ג 3178.4 מ״גחלבון 0.0 גרם 0.3 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 3.8 גרם 38.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.0 מ״ג 0.2 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״גאשלגן 0.1 מ״ג 0.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 4 שעות ו-5 דק׳
-
קלוריות96
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 96.1 קק״ל 960.9 קק״לפחמימות 0.2 גרם 1.6 גרםשומן 10.0 גרם 100.1 גרםנתרן 317.8 מ״ג 3178.4 מ״גחלבון 0.0 גרם 0.3 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 3.8 גרם 38.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.0 מ״ג 0.2 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״גאשלגן 0.1 מ״ג 0.7 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
אין צורך לחפש את המקום המושלם לקניית פטה כבד עוף מוכן לארוחת החג – יש לנו בשבילכם מתכון קל ומנצח! פטה כבד עוף בטעם נהדר עם המון בצלים מקורמלים, מעולה כמנת פתיחה לסעודה מפוארת.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-5 דק׳ | קלוריות 96 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
פטה כבד
קישוט
-
שלמים
אופן הכנה
- שוטפים את כבדי העוף וחותכים אותם לחצאי אונות. צולים אותם להכשרה על אש גלויה.
- מרפדים תבנית אינגליש קייק (רגילה או חד פעמית) בניילון נצמד ומשאירים מסביב מספיק ניילון כדי לכסות את התבנית. אם רוצים זורים בתחתית התבנית את הפיסטוקים השלמים.
- מחממים את השמן בסיר נמוך או מחבת ומטגנים את הכבדים משני הצדדים עד שהם משנים את צבעם. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומטגנים עוד דקה. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
- מוסיפים למחבת את הבצל, מערבבים ומטגנים כ-10 דקות להשחמה. מצננים מעט.
- טוחנים במעבד מזון את הכבדים, הבצל, המחמאה או הנטורינה והברנדי (לא חובה) למרקם חלק. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מעבירים את פטה הכבד לתבנית עם הפיסטוקים ומיישרים. עוטפים מלמעלה בעודפי הניילון הנצמד ומקררים שעתיים-שלוש (אפשר לילה שלם).
- חותכים את הפטה לפרוסות ומגישים עם חלה או לחם וריבת בצל בצד.
לטיפ מהקצב על חיתוך פרגית לשיפודים לחצו כאן>>
אופן הכנה
- שוטפים את כבדי העוף וחותכים אותם לחצאי אונות. צולים אותם להכשרה על אש גלויה.
- מרפדים תבנית אינגליש קייק (רגילה או חד פעמית) בניילון נצמד ומשאירים מסביב מספיק ניילון כדי לכסות את התבנית. אם רוצים זורים בתחתית התבנית את הפיסטוקים השלמים.
- מחממים את השמן בסיר נמוך או מחבת ומטגנים את הכבדים משני הצדדים עד שהם משנים את צבעם. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומטגנים עוד דקה. מוציאים מהמחבת ושומרים בצד.
- מוסיפים למחבת את הבצל, מערבבים ומטגנים כ-10 דקות להשחמה. מצננים מעט.
- טוחנים במעבד מזון את הכבדים, הבצל, המחמאה או הנטורינה והברנדי (לא חובה) למרקם חלק. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מעבירים את פטה הכבד לתבנית עם הפיסטוקים ומיישרים. עוטפים מלמעלה בעודפי הניילון הנצמד ומקררים שעתיים-שלוש (אפשר לילה שלם).
- חותכים את הפטה לפרוסות ומגישים עם חלה או לחם וריבת בצל בצד.
לטיפ מהקצב על חיתוך פרגית לשיפודים לחצו כאן>>
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (9)
האם אפשר להחליף את הפיסטוקים בצנוברים או משהו אחר?
היי דליה. אפשר, אבל זה ישנה טיפה את הטעם
נחמד להוסיף רימונים