לכבוד העונה האדומה – פיצה דובדבנים של קרין גורן

שמעתם פעם על פיצה דובדבנים? מדובר במאפה שמרים מתוק, תפוח ואוורירי, שמכינים בדיוק כמו פיצה רגילה, רק בתוספת פירורי בצק פריכים ודובדבנים
שמעתם פעם על פיצה דובדבנים? מדובר במאפה שמרים מתוק, תפוח ואוורירי, שמכינים בדיוק כמו פיצה רגילה, רק בתוספת פירורי בצק פריכים ודובדבנים
  • קרין גורן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    4854
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4853.6 קק״ל 4853.6 קק״ל
    פחמימות 696.7 גרם 696.7 גרם
    שומן 253.1 גרם 253.1 גרם
    נתרן 2937.7 מ״ג 2937.7 מ״ג
    חלבון 103.7 גרם 103.7 גרם
    סיבים תזונתיים 14.5 גרם 14.5 גרם
    שומן רווי 108.5 גרם 108.5 גרם
    כולסטרול 1969.0 מ״ג 1969.0 מ״ג
    סידן 311.6 מ״ג 311.6 מ״ג
    ברזל 10.7 מ״ג 10.7 מ״ג
    אשלגן 1074.2 מ״ג 1074.2 מ״ג
    אבץ 9.2 מ״ג 9.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    4854
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4853.6 קק״ל 4853.6 קק״ל
    פחמימות 696.7 גרם 696.7 גרם
    שומן 253.1 גרם 253.1 גרם
    נתרן 2937.7 מ״ג 2937.7 מ״ג
    חלבון 103.7 גרם 103.7 גרם
    סיבים תזונתיים 14.5 גרם 14.5 גרם
    שומן רווי 108.5 גרם 108.5 גרם
    כולסטרול 1969.0 מ״ג 1969.0 מ״ג
    סידן 311.6 מ״ג 311.6 מ״ג
    ברזל 10.7 מ״ג 10.7 מ״ג
    אשלגן 1074.2 מ״ג 1074.2 מ״ג
    אבץ 9.2 מ״ג 9.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מתוקים
קרין גורן
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


בצק

פירורי בצק פריך

דובדבנים

זיגוג


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית.
  2. מוסיפים סוכר, ביצים, תמצית וניל, קליפת לימון ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים לעבד 10 דקות נוספות, עד שהבצק מתלפף סביב קרס הלישה.
  3. מכסים ומניחים לתפיחה למשך שעה (הבצק תופח לאט מאוד ולא יכפיל את נפחו, וזה בסדר).
  4. מכינים את הפירורים: במעבד מזון מעבדים קמח, סוכר, חמאה וקינמון ומעבדים רק עד לקבלת פירורים גסים ולא אחידים. מעבירים לקערה, מערבבים פנימה בעדינות שקדים פרוסים ושומרים במקרר עד השימוש.
  5. מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-190 מעלות.
  6. מעבירים בעדינות את הבצק התפוח מהקערה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מותחים ומשטחים את הבצק בידיים, כך שיכסה את כל שטח התבנית. מברישים את פני הבצק בביצה טרופה.
  7. מערבבים את הדובדבנים המגולענים עם סוכר וניל ומסדרים מיד על הבצק (לפני שיפרישו נוזלים). מפזרים מלמעלה את הפירורים.
  8. אופים כ-30 דקות (ללא התפחה נוספת), עד שהבצק תפוח וזהוב בשוליים, מלית הדובדבנים מבעבעת והפירורים זהובים.
  9. מצננים מעט, פורסים לריבועים ומגישים חם.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לכבוד העונה האדומה – פיצה דובדבנים של קרין גורן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות