לכבוד העונה האדומה – פיצה דובדבנים של קרין גורן
שמעתם פעם על פיצה דובדבנים? מדובר במאפה שמרים מתוק, תפוח ואוורירי, שמכינים בדיוק כמו פיצה רגילה, רק בתוספת פירורי בצק פריכים ודובדבנים
שמעתם פעם על פיצה דובדבנים? מדובר במאפה שמרים מתוק, תפוח ואוורירי, שמכינים בדיוק כמו פיצה רגילה, רק בתוספת פירורי בצק פריכים ודובדבנים
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 4853.6 קק״ל 4853.6 קק״לפחמימות 696.7 גרם 696.7 גרםשומן 253.1 גרם 253.1 גרםנתרן 2937.7 מ״ג 2937.7 מ״גחלבון 103.7 גרם 103.7 גרםסיבים תזונתיים 14.5 גרם 14.5 גרםשומן רווי 108.5 גרם 108.5 גרםכולסטרול 1969.0 מ״ג 1969.0 מ״גסידן 311.6 מ״ג 311.6 מ״גברזל 10.7 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 1074.2 מ״ג 1074.2 מ״גאבץ 9.2 מ״ג 9.2 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות4854
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 4853.6 קק״ל 4853.6 קק״לפחמימות 696.7 גרם 696.7 גרםשומן 253.1 גרם 253.1 גרםנתרן 2937.7 מ״ג 2937.7 מ״גחלבון 103.7 גרם 103.7 גרםסיבים תזונתיים 14.5 גרם 14.5 גרםשומן רווי 108.5 גרם 108.5 גרםכולסטרול 1969.0 מ״ג 1969.0 מ״גסידן 311.6 מ״ג 311.6 מ״גברזל 10.7 מ״ג 10.7 מ״גאשלגן 1074.2 מ״ג 1074.2 מ״גאבץ 9.2 מ״ג 9.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 4854 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
3 1/2 כוסות קמח לבן
-
1/2קובייה או 25 גרם שמרים טריים
-
1/3 כוס סוכר לבן
-
4 ביצים L
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/2 כפית קליפת לימון
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
200 גרם חמאה רכה
פירורי בצק פריך
-
1/3 כוס קמח לבן
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
50 גרם חמאה קרה
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
2 כפות שקדים פרוסים
דובדבנים
-
1קופסה או 1 1/2 כוסות דובדבנים טריים
-
2 שקיות סוכר וניל
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית.
- מוסיפים סוכר, ביצים, תמצית וניל, קליפת לימון ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים לעבד 10 דקות נוספות, עד שהבצק מתלפף סביב קרס הלישה.
- מכסים ומניחים לתפיחה למשך שעה (הבצק תופח לאט מאוד ולא יכפיל את נפחו, וזה בסדר).
- מכינים את הפירורים: במעבד מזון מעבדים קמח, סוכר, חמאה וקינמון ומעבדים רק עד לקבלת פירורים גסים ולא אחידים. מעבירים לקערה, מערבבים פנימה בעדינות שקדים פרוסים ושומרים במקרר עד השימוש.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מעבירים בעדינות את הבצק התפוח מהקערה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מותחים ומשטחים את הבצק בידיים, כך שיכסה את כל שטח התבנית. מברישים את פני הבצק בביצה טרופה.
- מערבבים את הדובדבנים המגולענים עם סוכר וניל ומסדרים מיד על הבצק (לפני שיפרישו נוזלים). מפזרים מלמעלה את הפירורים.
- אופים כ-30 דקות (ללא התפחה נוספת), עד שהבצק תפוח וזהוב בשוליים, מלית הדובדבנים מבעבעת והפירורים זהובים.
- מצננים מעט, פורסים לריבועים ומגישים חם.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית.
- מוסיפים סוכר, ביצים, תמצית וניל, קליפת לימון ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים לעבד 10 דקות נוספות, עד שהבצק מתלפף סביב קרס הלישה.
- מכסים ומניחים לתפיחה למשך שעה (הבצק תופח לאט מאוד ולא יכפיל את נפחו, וזה בסדר).
- מכינים את הפירורים: במעבד מזון מעבדים קמח, סוכר, חמאה וקינמון ומעבדים רק עד לקבלת פירורים גסים ולא אחידים. מעבירים לקערה, מערבבים פנימה בעדינות שקדים פרוסים ושומרים במקרר עד השימוש.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-190 מעלות.
- מעבירים בעדינות את הבצק התפוח מהקערה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מותחים ומשטחים את הבצק בידיים, כך שיכסה את כל שטח התבנית. מברישים את פני הבצק בביצה טרופה.
- מערבבים את הדובדבנים המגולענים עם סוכר וניל ומסדרים מיד על הבצק (לפני שיפרישו נוזלים). מפזרים מלמעלה את הפירורים.
- אופים כ-30 דקות (ללא התפחה נוספת), עד שהבצק תפוח וזהוב בשוליים, מלית הדובדבנים מבעבעת והפירורים זהובים.
- מצננים מעט, פורסים לריבועים ומגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן