פנינה בין הבחושות: טארט דבש חלומי!
- אייל רווח
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3512.4 קק״ל 3512.4 קק״לפחמימות 328.5 גרם 328.5 גרםשומן 207.9 גרם 207.9 גרםנתרן 1397.6 מ״ג 1397.6 מ״גחלבון 57.9 גרם 57.9 גרםסיבים תזונתיים 10.8 גרם 10.8 גרםשומן רווי 55.1 גרם 55.1 גרםכולסטרול 1058.6 מ״ג 1058.6 מ״גסידן 307.1 מ״ג 307.1 מ״גברזל 10.1 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 913.2 מ״ג 913.2 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 5.3 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 25 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות3512
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3512.4 קק״ל 3512.4 קק״לפחמימות 328.5 גרם 328.5 גרםשומן 207.9 גרם 207.9 גרםנתרן 1397.6 מ״ג 1397.6 מ״גחלבון 57.9 גרם 57.9 גרםסיבים תזונתיים 10.8 גרם 10.8 גרםשומן רווי 55.1 גרם 55.1 גרםכולסטרול 1058.6 מ״ג 1058.6 מ״גסידן 307.1 מ״ג 307.1 מ״גברזל 10.1 מ״ג 10.1 מ״גאשלגן 913.2 מ״ג 913.2 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 5.3 מ״גסגור
אני אוהב דבש. גם בקינוחים וגם בבישול היום יומי שלי. וכן, גם את עוגות הדבש הכי קלאסיות שיש. השנה החלטתי קצת לגוון וללכת על טארט דבש מיוחד עם נגיעה של מלח ים אטלנטי ותימין. אני הכנתי את הבצק ואת המלית במעבד מזון, אבל אפשר גם להכין במיקסר עם וו גיטרה.
המלית מכילה הרבה דבש, אז תשתמשו בסוג שאתם אוהבים, המלח מאזן את המתיקות שלו והתימין מוסיף טעם ייחודי. אם יש לכם אפשרות להשיג תימין לימוני אז בכלל זכיתם. מי שלא מתחבר להוספת עשבי תיבול לקינוח יכול לוותר עליו.
נכון, יש חומץ במלית, אם אין לכם חומץ תפוחים (וכדאי שיהיה לכם בבית… זה נפלא) אפשר להשתמש בחומץ בין יין לבן או רגיל. הטעם לא מורגש, והוא גם מאזן את מתיקות הדבש ותורם למרקם.
מומלץ להגיש את הטארט ביום האפייה שלו. אבל גם למחרת הוא יהיה טעים מאוד. אפשר לשמור אותו במקרר כ-5 ימים.
להגשה אני מציע לשים לצידו קצפת לא מתוקה מידי (שמנת מתוקה עם מעט אבקת סוכר).
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת: 054-4699389
מרכיבים 16 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 3512 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק פריך
-
100 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
-
158 גרם קמח לבן
-
36 גרם אבקת סוכר
-
1 קורט מלח דק
-
26 גרם שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
3 גרם תמצית וניל
-
1 ביצה Lטרופה
מלית
-
80 גרם חמאהמומסת
-
60 גרם סוכר חום
-
50 גרם שקדים טחונים
-
1 כפית מלח ים אטלנטי
-
6 גרם תמצית וניל
-
165 גרם דבש
-
2 ביצים Lבטמפרטורת החדר
-
1/2 כף חומץ תפוחים
-
1 קורט טימין טרילא חובה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון עם להב מתכת את החמאה, הקמח, אבקת הסוכר והמלח. מעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת חולית.
- מוסיפים את השמנת המתוקה והוניל ומעבדים עד לאיחוד חלקי. מוציאים את הבצק ממעבד המזון ומאחדים אותו באופן ידני.
- משטחים את הבצק בצורה עגולה שטוחה (כמו פיתה), עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
- בינתיים מכינים את המלית: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון עם אביזר הקצפה/ערבול ומעבדים עד לאיחוד כל החומרים. שומרים בצד.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- אחרי שהבצק התקרר והוא נח לעבודה (לא קשה מידי ולא רך מידי), מרדדים על משטח מקומח ומעבירים לרינג טארט בקוטר 24.
- אופים את הבצק אפייה עיוורת (מומלץ להשתמש במשקולות על הבצק כמו חומוס או שעועית עם נייר או ניילון נצמד מתחת) כ-12 דקות. מסירים את המשקולות ואופים עוד 7 דקות.
- מוציאים מהתנור ומברישים בביצה טרופה. מחזירים לתנור לעוד דקה-שתיים.
- מערבבים מעט את המלית ויוצקים אל תוך הבסיס החצי אפוי (מומלץ לעשות זאת בתוך התנור).
- אופים עוד 50 דקות עד שהמלית תפחה והתייצבה. מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים לקירור של שעה לפחות.
- הטארט במיטבו ביום האפייה שלו, אבל יכול להישמר במקרר כ-5 ימים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון עם להב מתכת את החמאה, הקמח, אבקת הסוכר והמלח. מעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת חולית.
- מוסיפים את השמנת המתוקה והוניל ומעבדים עד לאיחוד חלקי. מוציאים את הבצק ממעבד המזון ומאחדים אותו באופן ידני.
- משטחים את הבצק בצורה עגולה שטוחה (כמו פיתה), עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
- בינתיים מכינים את המלית: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון עם אביזר הקצפה/ערבול ומעבדים עד לאיחוד כל החומרים. שומרים בצד.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- אחרי שהבצק התקרר והוא נח לעבודה (לא קשה מידי ולא רך מידי), מרדדים על משטח מקומח ומעבירים לרינג טארט בקוטר 24.
- אופים את הבצק אפייה עיוורת (מומלץ להשתמש במשקולות על הבצק כמו חומוס או שעועית עם נייר או ניילון נצמד מתחת) כ-12 דקות. מסירים את המשקולות ואופים עוד 7 דקות.
- מוציאים מהתנור ומברישים בביצה טרופה. מחזירים לתנור לעוד דקה-שתיים.
- מערבבים מעט את המלית ויוצקים אל תוך הבסיס החצי אפוי (מומלץ לעשות זאת בתוך התנור).
- אופים עוד 50 דקות עד שהמלית תפחה והתייצבה. מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים לקירור של שעה לפחות.
- הטארט במיטבו ביום האפייה שלו, אבל יכול להישמר במקרר כ-5 ימים.
תגובות (13)
אפשר להמיר לפרווה ?
כן, לגרסת פרווה אפשר להחליף את החמאה במחמאה או מרגרינה ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית.