-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 576.5 קק״ל 2882.3 קק״לפחמימות 82.6 גרם 413.1 גרםשומן 18.7 גרם 93.7 גרםנתרן 391.8 מ״ג 1958.8 מ״גחלבון 21.8 גרם 109.1 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 21.1 גרםשומן רווי 10.5 גרם 52.4 גרםכולסטרול 50.6 מ״ג 253.1 מ״גסידן 241.6 מ״ג 1208.0 מ״גברזל 3.5 מ״ג 17.5 מ״גאשלגן 160.2 מ״ג 801.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות577
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 576.5 קק״ל 2882.3 קק״לפחמימות 82.6 גרם 413.1 גרםשומן 18.7 גרם 93.7 גרםנתרן 391.8 מ״ג 1958.8 מ״גחלבון 21.8 גרם 109.1 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 21.1 גרםשומן רווי 10.5 גרם 52.4 גרםכולסטרול 50.6 מ״ג 253.1 מ״גסידן 241.6 מ״ג 1208.0 מ״גברזל 3.5 מ״ג 17.5 מ״גאשלגן 160.2 מ״ג 801.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.7 מ״גסגור
איך אפשר לסרב לקערת פסטה שכזו? אי אפשר, כי מדובר בפחמימה ברוטב פחמימה! קבלו מתכון לרוטב סופר עשיר, קרמי ומפנק שצובע לכם את הלינגוויני או הספגטי בכתום בוהק של בטטה צלויה. אפשר לאלתר על בסיס הרוטב הזה ולהוסיף כל ירק ירוק שאוהבים, אני בחרתי בתרד. בתיאבון.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 577 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטה
-
1 חבילה פסטה לינגווינימבושלת על פי הוראות היצרן
רוטב
-
1 בטטה בינונית
-
1 מיכל שמנת לבישול 15%
-
25 גרם חמאה
-
1 חופן עלי תרד
-
3 שיני שום
-
1/2 כוס חלב 3%
-
1 קורט מלח דק
-
100 גרם גבינת פרמזןמגורדת
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: בתבנית מניחים בטטה שלמה שטופה וצולים בתנור ב-200 מעלות, כ45-60 דקות.
- חוצים את הבטטה במרכז ומרוקנים את התוכן למעבד מזון, מוסיפים שמנת לבישול ומעבדים לקבלת קרם חלק.
- מוסיפים למחבת את החמאה ועלי התרד, ולאחר מכן, את השום הכתוש ואת הקרם שמנת בטטה ומערבבים.
- מוסיפים את חצי כוסה חלב וחצי כוס מי בישול של הפסטה.
- מתבלים במלח ומוסיפים את הפרמזן לפי הטעם, מביאים לרתיחה עד קבלת רוטב מעט סמיך.
- מעבירים את הפסטה המבושלת ומערבבים, עד שהרוטב עוטף אותה. מפזרים פרמזן מעל ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: בתבנית מניחים בטטה שלמה שטופה וצולים בתנור ב-200 מעלות, כ45-60 דקות.
- חוצים את הבטטה במרכז ומרוקנים את התוכן למעבד מזון, מוסיפים שמנת לבישול ומעבדים לקבלת קרם חלק.
- מוסיפים למחבת את החמאה ועלי התרד, ולאחר מכן, את השום הכתוש ואת הקרם שמנת בטטה ומערבבים.
- מוסיפים את חצי כוסה חלב וחצי כוס מי בישול של הפסטה.
- מתבלים במלח ומוסיפים את הפרמזן לפי הטעם, מביאים לרתיחה עד קבלת רוטב מעט סמיך.
- מעבירים את הפסטה המבושלת ומערבבים, עד שהרוטב עוטף אותה. מפזרים פרמזן מעל ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מתכון מעולה! ההסברים מדוייקים, התוצאה בדיוק כמו בתמונה, וכולם התעלפו.
משמח לקרוא, רחלי!