ארוחה מהירה – פסטה ברוטב עגבניות בסיר אחד
- שי-לי ליפא
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 372.6 קק״ל 1490.6 קק״לפחמימות 62.1 גרם 248.5 גרםשומן 8.8 גרם 35.2 גרםנתרן 1576.5 מ״ג 6306.1 מ״גחלבון 11.3 גרם 45.1 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 23.7 גרםשומן רווי 1.2 גרם 4.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 43.9 מ״ג 175.5 מ״גברזל 1.7 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 913.8 מ״ג 3655.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות373
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 372.6 קק״ל 1490.6 קק״לפחמימות 62.1 גרם 248.5 גרםשומן 8.8 גרם 35.2 גרםנתרן 1576.5 מ״ג 6306.1 מ״גחלבון 11.3 גרם 45.1 גרםסיבים תזונתיים 5.9 גרם 23.7 גרםשומן רווי 1.2 גרם 4.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 43.9 מ״ג 175.5 מ״גברזל 1.7 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 913.8 מ״ג 3655.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.1 מ״גסגור
פסטה ברוטב עגבניות, היא אחד המתכונים הכי בסיסיים שיש. לא תמצאו כמעט מבוגר שלא יודע להכין את המתכון הזה וזה אחד המתכונים הראשונים שילדים מכינים כשהם לומדים לבשל. אבל האם הם כולם יודעים להכין פסטה ברוטב עגבניות טעימה? אמיתית? איטלקית? כאן אנחנו נכנסים לתמונה.
שי-לי ליפא מלמדת איך להכין פסטה ברוטב עגבניות משגעת ואם זה לא מספיק – היא מכינה אותה ב-10 דקות בלבד. מדובר במתכון מושלם, קל, סופר מהיר וטעים במיוחד. ואם כל זה לא מספיק – לא משתמשים בכלים, רק בסיר אחד בלבד, אז המטבח נשאר נקי.
זו המנה המושלמת להכין כשאין לכם כוח לבשל וגם אין לכם כוח לבלגן. כשאתם או הילדים רוצים אוכל ביתי חם וטעים, אבל אין לכם כוח לעמוד שעה במטבח. כשיש לכם חשק למנה עשירה בטעמים, עם ניחוח אמיתי של איטליה וגם שיהיה שקט בבית (כי אחרי שכולם יאכלו אותה, הם יהיו שבעים ומרוצים).
תמיד אפשר להעשיר את המתכון ולהוסיף לו זיתים, פטריות, חתיכות סלמון או כל תוספת אחרת שתרצו, אבל זה כבר יסבך את עבודת ההכנה, יאריך את משך ההכנה ויוסיף לכם כמובן כלים. כל הקסם הוא בפשטות ובטעם של המנה, שמושלם כבר עכשיו.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 373 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1חבילה או 500 גרם פסטה ספגטי
-
6 עגבניות בינוניות
-
1 בצל סגול בינוני
-
5 שיני שום
-
3 כפות שמן זית
-
8 עלי בזיליקום
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
2 כפיות מלח דק
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1ליטר או 4 כוסות מים בטמפרטורת החדר
-
2 כפות רסק עגבניות
אופן הכנה
- חותכים את העגבניות לקוביות בגודל 2 ס”מ. קוצצים דק את הבצל הסגול ואת שיני השום.
- מניחים בסיר שטוח את מרכיבי הפסטה (מלבד המים ורסק העגבניות).
- יוצקים מעל מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 5 דקות ללא בחישה.
- מערבבים בעדינות את כל תכולת הסיר ומבשלים עוד 7-6 דקות עד הפסטה במרקם אל-דנטה והרוטב הצטמצם תוך כדי בחישה מדי פעם. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מיד.
אופן הכנה
- חותכים את העגבניות לקוביות בגודל 2 ס”מ. קוצצים דק את הבצל הסגול ואת שיני השום.
- מניחים בסיר שטוח את מרכיבי הפסטה (מלבד המים ורסק העגבניות).
- יוצקים מעל מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 5 דקות ללא בחישה.
- מערבבים בעדינות את כל תכולת הסיר ומבשלים עוד 7-6 דקות עד הפסטה במרקם אל-דנטה והרוטב הצטמצם תוך כדי בחישה מדי פעם. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מיד.
הכנתם את המתכון?
תגובות (23)
יצא לי פשוט מים ועגבניות איך לגרום לרוטב להסמיך?
לבשל ללא מכסה על להבה בינונית עד להסמכה
הכנתי את זה וזה יצא פסטה עם מים וירקות בצבע אדום לא ממש הבנתי
היי נועה, יכול להיות ששמת יותר מידי מים, הרוטב אמור להצטמצם