פסטה ירקות ירוקים, אנשובי וריקוטה
מנת פסטה עשירה וטעימה בטירוף, ללא טיפת שמנת. פסטה ירקות ירוקים שכוללת ברוקולי, אספרגוס ותרד ברוטב של שמן זית, אנשובי וגבינת ריקוטה פרסקה
מנת פסטה עשירה וטעימה בטירוף, ללא טיפת שמנת. פסטה ירקות ירוקים שכוללת ברוקולי, אספרגוס ותרד ברוטב של שמן זית, אנשובי וגבינת ריקוטה פרסקה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 538.4 קק״ל 2692.2 קק״לפחמימות 81.5 גרם 407.4 גרםשומן 16.5 גרם 82.3 גרםנתרן 749.0 מ״ג 3745.0 מ״גחלבון 17.4 גרם 87.0 גרםסיבים תזונתיים 6.4 גרם 32.0 גרםשומן רווי 2.0 גרם 10.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 81.6 מ״ג 407.9 מ״גברזל 6.5 מ״ג 32.5 מ״גאשלגן 368.9 מ״ג 1844.3 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 5.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות538
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 538.4 קק״ל 2692.2 קק״לפחמימות 81.5 גרם 407.4 גרםשומן 16.5 גרם 82.3 גרםנתרן 749.0 מ״ג 3745.0 מ״גחלבון 17.4 גרם 87.0 גרםסיבים תזונתיים 6.4 גרם 32.0 גרםשומן רווי 2.0 גרם 10.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 81.6 מ״ג 407.9 מ״גברזל 6.5 מ״ג 32.5 מ״גאשלגן 368.9 מ״ג 1844.3 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 5.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 538 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1חבילה או 500 גרם פסטה לינגוויני
-
1 ברוקולי בינוני
-
1 צרור אספרגוס
רוטב
-
1/3 כוס שמן זית
-
4 שיני שום
-
6 פילה אנשובי
-
200 גרם עלי תרד
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1קופסה או 300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
הגשה
-
1 צרור עירית
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: פורסים דק שום. מחממים מחבת גדולה ועמוקה או ווק על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, שום ואנשובי ומטגנים כ-2 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, רק עד שהשום מתחיל להתרכך (נזהרים שלא יישרף). מסירים מהלהבה.
- מבשלים את הפסטה, משלימים את הרוטב ומגישים: מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים 3 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה.
- מוסיפים ברוקולי חתוך לפרחים קטנים ואספרגוס ללא הרבע התחתון, חתוך למקטעים ומבשלים עוד כ-3 דקות, עד שהפסטה בדרגת אל-דנטה. שומרים כ-1/2 כוס נוזל מי בישול הפסטה, ומסננים היטב.
- מוסיפים למחבת פסטה מבושלת, ברוקולי ואספרגוס חלוטים, 1/2 כוס מי בישול הפסטה, תרד, מלח ופלפל לסיר הרחב ומערבבים. מפוררים גס את גבינת הריקוטה, מוסיפים לפסטה, מערבבים קלות ומפזרים מעל עירית.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: פורסים דק שום. מחממים מחבת גדולה ועמוקה או ווק על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, שום ואנשובי ומטגנים כ-2 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, רק עד שהשום מתחיל להתרכך (נזהרים שלא יישרף). מסירים מהלהבה.
- מבשלים את הפסטה, משלימים את הרוטב ומגישים: מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים 3 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה.
- מוסיפים ברוקולי חתוך לפרחים קטנים ואספרגוס ללא הרבע התחתון, חתוך למקטעים ומבשלים עוד כ-3 דקות, עד שהפסטה בדרגת אל-דנטה. שומרים כ-1/2 כוס נוזל מי בישול הפסטה, ומסננים היטב.
- מוסיפים למחבת פסטה מבושלת, ברוקולי ואספרגוס חלוטים, 1/2 כוס מי בישול הפסטה, תרד, מלח ופלפל לסיר הרחב ומערבבים. מפוררים גס את גבינת הריקוטה, מוסיפים לפסטה, מערבבים קלות ומפזרים מעל עירית.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן