-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 704.5 קק״ל 2817.8 קק״לפחמימות 60.3 גרם 241.4 גרםשומן 37.8 גרם 151.3 גרםנתרן 2100.2 מ״ג 8400.7 מ״גחלבון 22.7 גרם 90.8 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 19.8 גרםשומן רווי 18.7 גרם 74.8 גרםכולסטרול 22.9 מ״ג 91.5 מ״גסידן 335.3 מ״ג 1341.4 מ״גברזל 1.2 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 248.7 מ״ג 994.8 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות705
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 704.5 קק״ל 2817.8 קק״לפחמימות 60.3 גרם 241.4 גרםשומן 37.8 גרם 151.3 גרםנתרן 2100.2 מ״ג 8400.7 מ״גחלבון 22.7 גרם 90.8 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 19.8 גרםשומן רווי 18.7 גרם 74.8 גרםכולסטרול 22.9 מ״ג 91.5 מ״גסידן 335.3 מ״ג 1341.4 מ״גברזל 1.2 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 248.7 מ״ג 994.8 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 705 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטה
-
1 חבילה פסטה ריגטוני
רוטב
-
3 בטטות בינוניות
-
1 ראש שום
-
3 כפות שמן זית
-
1/4 כוס יין לבן חצי יבש
-
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
1 1/2 כפיות פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
2 כפיות מלח דק
הגשה
-
150 גרם גבינת פרמזןמגוררת
אופן הכנה
- מחממים תנור ל180 מעלות במצב טורבו.
- חותכים רדיד אלומיניום ונייר אפייה, מניחים כל בטטה מעליהם, מזלפים מעט שמן זית ועוטפים היטב. כך עושים גם עם הראשים של השום.
- מכניסים לתנור שחומם מראש - את הבטטות מוציאים כעבור 30 דקות ואת ראשי השום כעבור 35 דקות.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים כוס ממי הבישול.
- מחלצים את הבטטות מהנייר כסף ומוציאים את התכולה ללא הקליפה.
- מניחים במחבת קוביית חמאה, מעט שמן, את תכולת הבטטות ואת השום ומערבבים מעט.
- מוסיפים יין לבן ומערבבים עוד כ2 דקות, מוסיפים כוס ממי בישול הפסטה ומערבבים.
- מוסיפים פסטה מבושלת, שמנת ותבלינים, מערבבים על אש בינונית מספר דקות עד שהרוטב מתחיל להצטמצם ולבעבע.
- מגישים עם פרמזן.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל180 מעלות במצב טורבו.
- חותכים רדיד אלומיניום ונייר אפייה, מניחים כל בטטה מעליהם, מזלפים מעט שמן זית ועוטפים היטב. כך עושים גם עם הראשים של השום.
- מכניסים לתנור שחומם מראש - את הבטטות מוציאים כעבור 30 דקות ואת ראשי השום כעבור 35 דקות.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים כוס ממי הבישול.
- מחלצים את הבטטות מהנייר כסף ומוציאים את התכולה ללא הקליפה.
- מניחים במחבת קוביית חמאה, מעט שמן, את תכולת הבטטות ואת השום ומערבבים מעט.
- מוסיפים יין לבן ומערבבים עוד כ2 דקות, מוסיפים כוס ממי בישול הפסטה ומערבבים.
- מוסיפים פסטה מבושלת, שמנת ותבלינים, מערבבים על אש בינונית מספר דקות עד שהרוטב מתחיל להצטמצם ולבעבע.
- מגישים עם פרמזן.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן