פפריקש עוף הונגרי של שי-לי ליפא
אחת המנות הכי פופולריות מהמטבח ההונגרי היא פפריקש עוף - תבשיל עוף ברוטב עגבניות ופלפלים עשיר עם המון פפריקה מתוקה. מומלץ להגיש עם אורז לספיגת הרוטב
אחת המנות הכי פופולריות מהמטבח ההונגרי היא פפריקש עוף - תבשיל עוף ברוטב עגבניות ופלפלים עשיר עם המון פפריקה מתוקה. מומלץ להגיש עם אורז לספיגת הרוטב
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 567.5 קק״ל 2269.9 קק״לפחמימות 15.3 גרם 61.0 גרםשומן 30.4 גרם 121.8 גרםנתרן 1009.1 מ״ג 4036.4 מ״גחלבון 55.9 גרם 223.8 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 12.8 גרםשומן רווי 10.4 גרם 41.5 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״גסידן 59.8 מ״ג 239.1 מ״גברזל 3.9 מ״ג 15.6 מ״גאשלגן 1011.1 מ״ג 4044.6 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 23.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות568
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 567.5 קק״ל 2269.9 קק״לפחמימות 15.3 גרם 61.0 גרםשומן 30.4 גרם 121.8 גרםנתרן 1009.1 מ״ג 4036.4 מ״גחלבון 55.9 גרם 223.8 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 12.8 גרםשומן רווי 10.4 גרם 41.5 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״גסידן 59.8 מ״ג 239.1 מ״גברזל 3.9 מ״ג 15.6 מ״גאשלגן 1011.1 מ״ג 4044.6 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 23.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 568 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פפריקש
-
1/4 כוס שמן זית
-
4 כרעי עוף בינוניות
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 בצלים בינוניים
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
2 עגבניות בינוניות
-
1 פלפל ירוק בהיר בינוני
-
1 כוס מים
-
1/2 כוס קרם קוקוס
-
1 כף קמח לבן
הגשה
-
1 חופן פטרוזיליה
אופן הכנה
- מוציאים את העוף מהמקרר כשעה לפני הבישול. חותכים את כרעי העוף לירכיים ושוקיים ומתבלים במלח ופלפל בנדיבות. קוצצים גס את הבצל. חותכים את העגבניות ואת הפלפל הירוק לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- מחממים את השמן סיר גדול על להבה גבוהה. מוסיפים את העוף ומטגנים כ-5 דקות מכל צד עד שהוא זהוב. מומלץ לטגן בכל פעם חצי מכמות העוף. מוציאים את העוף לצלחת.
- באותו הסיר מטגנים את הבצל כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהוא זהוב. מוסיפים את הפפריקה ומטגנים כ-1/2 דקה תוך כדי בחישה. מחזירים לסיר את העוף המטוגן. מוסיפים את העגבניות, הפלפל הירוק והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מעבירים את הסיר ללהבה הכי קטנה בכיריים, מכסים ומבשלים כשעה עד שהעוף רך מאוד. הופכים את העוף תוך כדי בישול כדי שכולו יתבשל ברוטב.
- מוציאים את העוף מהסיר. מערבבים בקערית את קרם הקוקוס והקמח, מוסיפים לסיר ומערבבים. מרסקים את הרוטב בבלנדר מוט חשמלי עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
- מחזירים את העוף לסיר. מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים את התיבול. מפזרים את הפטרוזיליה ומגישים.
אופן הכנה
- מוציאים את העוף מהמקרר כשעה לפני הבישול. חותכים את כרעי העוף לירכיים ושוקיים ומתבלים במלח ופלפל בנדיבות. קוצצים גס את הבצל. חותכים את העגבניות ואת הפלפל הירוק לקוביות בגודל 2 ס”מ.
- מחממים את השמן סיר גדול על להבה גבוהה. מוסיפים את העוף ומטגנים כ-5 דקות מכל צד עד שהוא זהוב. מומלץ לטגן בכל פעם חצי מכמות העוף. מוציאים את העוף לצלחת.
- באותו הסיר מטגנים את הבצל כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהוא זהוב. מוסיפים את הפפריקה ומטגנים כ-1/2 דקה תוך כדי בחישה. מחזירים לסיר את העוף המטוגן. מוסיפים את העגבניות, הפלפל הירוק והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מעבירים את הסיר ללהבה הכי קטנה בכיריים, מכסים ומבשלים כשעה עד שהעוף רך מאוד. הופכים את העוף תוך כדי בישול כדי שכולו יתבשל ברוטב.
- מוציאים את העוף מהסיר. מערבבים בקערית את קרם הקוקוס והקמח, מוסיפים לסיר ומערבבים. מרסקים את הרוטב בבלנדר מוט חשמלי עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
- מחזירים את העוף לסיר. מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים את התיבול. מפזרים את הפטרוזיליה ומגישים.
הערות
- לא להתפתות ולהכניס עוד נוזלים לסיר. העוף מתבשל במעט נוזלים
הערות
- לא להתפתות ולהכניס עוד נוזלים לסיר. העוף מתבשל במעט נוזלים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
בהונגריה לא הוסיפו קרם קוקוס וממש לא צריךתפה
היי פנינה, יש כל מיני גרסאות לפפריקש (כמו שיש כל מיני גרסאות למטבוחה 🙂 ). הגרסה הזו מבוססת על הגרסה עם השמנת, אך כמובן בגרסה הכשרה.
מתכון מצוין 👍ממש , כמו אמא בתוספת עם נוקרלי( בצקניות) אמי היקרה ז”ל מהונגריה💕
תודה רבה הלנה