אוללה! פילה פרידה עם שומר ורוטב אניס מוקצף
ארוחת צהריים או ערב קלילה וטעימה בטירוף - פילה של דג פרידה נימוח ועסיסי, עם שומר מבושל ומאודה ורוטב פסטיס חמאתי שמשלים לשומר את טעמי האניס החלומיים של המנה
ארוחת צהריים או ערב קלילה וטעימה בטירוף - פילה של דג פרידה נימוח ועסיסי, עם שומר מבושל ומאודה ורוטב פסטיס חמאתי שמשלים לשומר את טעמי האניס החלומיים של המנה
- מאיר דנון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 701.3 קק״ל 1402.7 קק״לפחמימות 18.9 גרם 37.8 גרםשומן 63.7 גרם 127.4 גרםנתרן 1089.4 מ״ג 2178.8 מ״גחלבון 7.9 גרם 15.8 גרםסיבים תזונתיים 11.8 גרם 23.6 גרםשומן רווי 27.0 גרם 54.0 גרםכולסטרול 49.1 מ״ג 98.3 מ״גסידן 195.8 מ״ג 391.7 מ״גברזל 3.0 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 1664.5 מ״ג 3329.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 1.6 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 25 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות701
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 701.3 קק״ל 1402.7 קק״לפחמימות 18.9 גרם 37.8 גרםשומן 63.7 גרם 127.4 גרםנתרן 1089.4 מ״ג 2178.8 מ״גחלבון 7.9 גרם 15.8 גרםסיבים תזונתיים 11.8 גרם 23.6 גרםשומן רווי 27.0 גרם 54.0 גרםכולסטרול 49.1 מ״ג 98.3 מ״גסידן 195.8 מ״ג 391.7 מ״גברזל 3.0 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 1664.5 מ״ג 3329.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 1.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 701 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
פילה דג
רוטב
-
150 מ"ל ציר דגיםמהטיפ
-
100 גרם שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
30 גרם חמאה
-
1 כף פסטיס
שומר
-
3 שומרים בינוניים
-
3 כפות שמן זית
-
1 קורט מלח דק
-
1 כף זיתים שחוריםמגולענים
-
1 כף עיריתקצוצה
אופן הכנה
- מכינים את השומר: בסיר נמוך מחממים 3 כפות שמן זית, פורסים את השומר לפרוסות דקות ומניחים בסיר, מתבלים במלח ומכסים בנייר אפייה- סנו חתוך כמכסה לשמירת האדים קרובים לירק.
- מבשלים על אש קטנה כ-20-30 דקות או עד שהשומר מתרכך לחלוטין. כשהשומר מוכן, מוסיפים אליו את העירית הקצוצה והזיתים מערבבים ומורידים מהאש.
- מכינים את הרוטב: בסיר נפרד, שמים כף שמן זית, מוסיפים את כוכבי האניס ומטגנים מעט.
- מוסיפים כוס יין לבן, את ציר הדגים ומביאים לרתיחה.
- אחרי שרתח, מוסיפים שמנת ומערבבים היטב. מבשלים כ-רבע שעה, טועמים ומתקנים תיבול ומוסיפים מעט פסטיס.
- מכינים את הדגים: מתבלים את הדגים במלח ובפלפל. מחממים מעט שמן זית במחבת, מניחים את הדגים ומניחים מעליהם משקל קל.
- משחימים את הדגים על אש קטנה כ-4-5 דקות.
- הופכים את הדג, מוסיפים למחבת את החמאה, השום והתימין - כשהחמאה נמסה משקים את הדג בעזרת כף עם החמאה המתובלת.
- מגישים: מוציאים את כוכבי האניס מהרוטב, מקציפים את הרוטב בבלנדר מוט- בראון.
- בצלחת הגשה מסדרים מתבשיל השומר, מפזרים מעט מהרוטב המוקצף ומניחים את הדג הפריך ומגישים.
- מגישים: בצלחת הגשה מסדרים מתבשיל השומר, מפזרים מעט מהרוטב המוקצף ומניחים את הדג הפריך.
אופן הכנה
- מכינים את השומר: בסיר נמוך מחממים 3 כפות שמן זית, פורסים את השומר לפרוסות דקות ומניחים בסיר, מתבלים במלח ומכסים בנייר אפייה- סנו חתוך כמכסה לשמירת האדים קרובים לירק.
- מבשלים על אש קטנה כ-20-30 דקות או עד שהשומר מתרכך לחלוטין. כשהשומר מוכן, מוסיפים אליו את העירית הקצוצה והזיתים מערבבים ומורידים מהאש.
- מכינים את הרוטב: בסיר נפרד, שמים כף שמן זית, מוסיפים את כוכבי האניס ומטגנים מעט.
- מוסיפים כוס יין לבן, את ציר הדגים ומביאים לרתיחה.
- אחרי שרתח, מוסיפים שמנת ומערבבים היטב. מבשלים כ-רבע שעה, טועמים ומתקנים תיבול ומוסיפים מעט פסטיס.
- מכינים את הדגים: מתבלים את הדגים במלח ובפלפל. מחממים מעט שמן זית במחבת, מניחים את הדגים ומניחים מעליהם משקל קל.
- משחימים את הדגים על אש קטנה כ-4-5 דקות.
- הופכים את הדג, מוסיפים למחבת את החמאה, השום והתימין - כשהחמאה נמסה משקים את הדג בעזרת כף עם החמאה המתובלת.
- מגישים: מוציאים את כוכבי האניס מהרוטב, מקציפים את הרוטב בבלנדר מוט- בראון.
- בצלחת הגשה מסדרים מתבשיל השומר, מפזרים מעט מהרוטב המוקצף ומניחים את הדג הפריך ומגישים.
- מגישים: בצלחת הגשה מסדרים מתבשיל השומר, מפזרים מעט מהרוטב המוקצף ומניחים את הדג הפריך.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן