אוללה! פילה פרידה עם שומר ורוטב אניס מוקצף

ארוחת צהריים או ערב קלילה וטעימה בטירוף - פילה של דג פרידה נימוח ועסיסי, עם שומר מבושל ומאודה ורוטב פסטיס חמאתי שמשלים לשומר את טעמי האניס החלומיים של המנה
ארוחת צהריים או ערב קלילה וטעימה בטירוף - פילה של דג פרידה נימוח ועסיסי, עם שומר מבושל ומאודה ורוטב פסטיס חמאתי שמשלים לשומר את טעמי האניס החלומיים של המנה
  • מאיר דנון
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    701
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 701.3 קק״ל 1402.7 קק״ל
    פחמימות 18.9 גרם 37.8 גרם
    שומן 63.7 גרם 127.4 גרם
    נתרן 1089.4 מ״ג 2178.8 מ״ג
    חלבון 7.9 גרם 15.8 גרם
    סיבים תזונתיים 11.8 גרם 23.6 גרם
    שומן רווי 27.0 גרם 54.0 גרם
    כולסטרול 49.1 מ״ג 98.3 מ״ג
    סידן 195.8 מ״ג 391.7 מ״ג
    ברזל 3.0 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 1664.5 מ״ג 3329.1 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 1.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    701
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 701.3 קק״ל 1402.7 קק״ל
    פחמימות 18.9 גרם 37.8 גרם
    שומן 63.7 גרם 127.4 גרם
    נתרן 1089.4 מ״ג 2178.8 מ״ג
    חלבון 7.9 גרם 15.8 גרם
    סיבים תזונתיים 11.8 גרם 23.6 גרם
    שומן רווי 27.0 גרם 54.0 גרם
    כולסטרול 49.1 מ״ג 98.3 מ״ג
    סידן 195.8 מ״ג 391.7 מ״ג
    ברזל 3.0 מ״ג 5.9 מ״ג
    אשלגן 1664.5 מ״ג 3329.1 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 1.6 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
דגים
מאיר דנון
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פילה דג

רוטב

שומר


אופן הכנה

  1. מכינים את השומר: בסיר נמוך מחממים 3 כפות שמן זית, פורסים את השומר לפרוסות דקות ומניחים בסיר, מתבלים במלח ומכסים בנייר אפייה- סנו חתוך כמכסה לשמירת האדים קרובים לירק.
  2. מבשלים על אש קטנה כ-20-30 דקות או עד שהשומר מתרכך לחלוטין. כשהשומר מוכן, מוסיפים אליו את העירית הקצוצה והזיתים מערבבים ומורידים מהאש.
  3. מכינים את הרוטב: בסיר נפרד, שמים כף שמן זית, מוסיפים את כוכבי האניס ומטגנים מעט.
  4. מוסיפים כוס יין לבן, את ציר הדגים ומביאים לרתיחה.
  5. אחרי שרתח, מוסיפים שמנת ומערבבים היטב. מבשלים כ-רבע שעה, טועמים ומתקנים תיבול ומוסיפים מעט פסטיס.
  6. מכינים את הדגים: מתבלים את הדגים במלח ובפלפל. מחממים מעט שמן זית במחבת, מניחים את הדגים ומניחים מעליהם משקל קל.
  7. משחימים את הדגים על אש קטנה כ-4-5 דקות.
  8. הופכים את הדג, מוסיפים למחבת את החמאה, השום והתימין - כשהחמאה נמסה משקים את הדג בעזרת כף עם החמאה המתובלת.
  9. מגישים: מוציאים את כוכבי האניס מהרוטב, מקציפים את הרוטב בבלנדר מוט- בראון.
  10. בצלחת הגשה מסדרים מתבשיל השומר, מפזרים מעט מהרוטב המוקצף ומניחים את הדג הפריך ומגישים.
  11. מקציפים את הרוטב עם בלנדר מוט - בראון (צילום: שניר גוואטה)
    מקציפים את הרוטב בבלנדר מוט-בראון עם מעט לציטין (צילום: שניר גוואטה)

  12. מגישים: בצלחת הגשה מסדרים מתבשיל השומר, מפזרים מעט מהרוטב המוקצף ומניחים את הדג הפריך.

    פילה פרידה עם שומר ורוטב אניס מוקצף (צילום: שניר גוואטה)
    פילה פרידה עם שומר ורוטב אניס מוקצף (צילום: שניר גוואטה)


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אוללה! פילה פרידה עם שומר ורוטב אניס מוקצף

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות