פשטידת בצלים וגבינה בקלי קלות – גם מרשימה וגם מהירה
פשטידת בצלים מדהימה, שמכינים ממש בקלות, עם 3 סוגי בצלים וגבינה שיש תמיד בבית. סלט קטן ליד ויש ארוחה נהדרת לילדים ולמבוגרים.
פשטידת בצלים מדהימה, שמכינים ממש בקלות, עם 3 סוגי בצלים וגבינה שיש תמיד בבית. סלט קטן ליד ויש ארוחה נהדרת לילדים ולמבוגרים.
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 174.4 קק״ל 1395.4 קק״לפחמימות 14.5 גרם 116.4 גרםשומן 10.7 גרם 85.3 גרםנתרן 458.8 מ״ג 3670.2 מ״גחלבון 11.3 גרם 90.7 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 11.8 גרםשומן רווי 2.2 גרם 18.0 גרםכולסטרול 116.9 מ״ג 935.3 מ״גסידן 77.3 מ״ג 618.7 מ״גברזל 1.5 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 186.0 מ״ג 1488.3 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.4 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות174
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 174.4 קק״ל 1395.4 קק״לפחמימות 14.5 גרם 116.4 גרםשומן 10.7 גרם 85.3 גרםנתרן 458.8 מ״ג 3670.2 מ״גחלבון 11.3 גרם 90.7 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 11.8 גרםשומן רווי 2.2 גרם 18.0 גרםכולסטרול 116.9 מ״ג 935.3 מ״גסידן 77.3 מ״ג 618.7 מ״גברזל 1.5 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 186.0 מ״ג 1488.3 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 7.4 מ״גסגור
פשטידת בצלים טעימה וקלה להכנה, עם כמה סוגי גבינות, שיכולה להפוך בקלות לארוחה מדהימה. היא משביעה, מפתה ומהמנות האלו שכיף להגיש למרכז השולחן לכל המשפחה. פשטידת בצלים בשילוב גבינה ובצק מעולה, שמעלה חיוך על פניהם של כל הסועדים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 174 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
פשטידה
-
1 בצל בינוני
-
1 בצל סגול בינוני
-
1 צרור בצל ירוק
-
1 כף סוכר לבן
-
3 ביצים L
-
250גרם או 1 קופסה גבינה לבנה 5%
-
1 כף חרדל דיז’ון
-
1/4 כפית כמון טחוןלא חובה, רק אם אוהבים.
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
50 גרם גבינה צהובה 28%מגוררת. או כל גבינה צהובה אחרת שאוהבים
-
70גרם או 1/2 כוס קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
50 גרם גבינה צהובה 28%לציפוי
אופן הכנה
- פורסים את שני סוגי הבצל לטבעות.
- חותכים דק את הבצל הירוק. מגרדים את גבינת הפרמזן.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים היטב את התבנית בתרסיס השמן בטעם קנולה.
- מניחים בקערה גדולה את שלושת סוגי הבצלים, מפזרים מעל את הסוכר ומערבבים.
- מחממים מחבת גדולה על אש בינונית, משמנים בעזרת תרסיס השמן ומאדים את הבצלים במשך כ-10-15 דקות תוך ערבוב, עד שהם נהיים שקופים.
- מעבירים את הבצלים בחזרה לקערה, מקררים כמה דקות ומוסיפים את הביצים, הגבינה הלבנה, הגבינה הצהובה, החרדל, התבלינים, הקמח ואבקת האפייה.
- מערבבים היטב עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה.
- מעבירים את התערובת לתוך התבנית המשומנת, מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ואופים בין 35 ל-40 דקות, או עד להזהבה וקיבלתם פשטידת בצלים מושלמת.
- מצננים, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- פורסים את שני סוגי הבצל לטבעות.
- חותכים דק את הבצל הירוק. מגרדים את גבינת הפרמזן.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים היטב את התבנית בתרסיס השמן בטעם קנולה.
- מניחים בקערה גדולה את שלושת סוגי הבצלים, מפזרים מעל את הסוכר ומערבבים.
- מחממים מחבת גדולה על אש בינונית, משמנים בעזרת תרסיס השמן ומאדים את הבצלים במשך כ-10-15 דקות תוך ערבוב, עד שהם נהיים שקופים.
- מעבירים את הבצלים בחזרה לקערה, מקררים כמה דקות ומוסיפים את הביצים, הגבינה הלבנה, הגבינה הצהובה, החרדל, התבלינים, הקמח ואבקת האפייה.
- מערבבים היטב עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה.
- מעבירים את התערובת לתוך התבנית המשומנת, מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ואופים בין 35 ל-40 דקות, או עד להזהבה וקיבלתם פשטידת בצלים מושלמת.
- מצננים, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (8)
בתמונה רואים בצק(קלתית) בהוראות אין אזכור לכך, מה אני מפספסת?
היי שלומית, את צודקת. אין קלתית, החלפנו את התמונה (היא להמחשה בלבד)
לא כתוב ברכיבים פרמז׳ן ובהוראות כן, איפה וכמה פרמז׳ן צריך?
חצי כוס פרמז’ן