-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 355.4 קק״ל 710.8 קק״לפחמימות 75.5 גרם 151.1 גרםשומן 0.3 גרם 0.5 גרםנתרן 3926.4 מ״ג 7852.8 מ״גחלבון 7.9 גרם 15.7 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 2.1 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.3 מ״ג 6.5 מ״גברזל 0.3 מ״ג 0.6 מ״גאשלגן 33.0 מ״ג 66.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.5 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 25 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות355
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 355.4 קק״ל 710.8 קק״לפחמימות 75.5 גרם 151.1 גרםשומן 0.3 גרם 0.5 גרםנתרן 3926.4 מ״ג 7852.8 מ״גחלבון 7.9 גרם 15.7 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 2.1 גרםשומן רווי 0.0 גרם 0.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.3 מ״ג 6.5 מ״גברזל 0.3 מ״ג 0.6 מ״גאשלגן 33.0 מ״ג 66.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 355 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 כפית גדושה מלח דק
-
3 כפות קורנפלור
-
3 כפות פירורי לחם
-
1/2 כפית מלח דק
טיגון
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל 3 ס”מ.
- מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים בגובה 3 ס”מ מעל תפוחי האדמה, מוסיפים כפית גדושה מלח ומביאים לרתיחה.
- מבשלים 30-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים מאוד. מסננים היטב ומצננים.
- מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק. מוסיפים קורנפלור ופירורי לחם, מתבלים במלח ומערבבים לבצק.
- יוצרים את החיוכים: מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי 3/4 ס”מ.
- קורצים עיגולים בקוטר 5 ס”מ. בעזרת קש יוצרים שתי עיניים. מרחיבים את העיניים עם הקש כי הן נוטות להצטמצם במהלך הטיגון. בעזרת כף יוצרים פה מחייך.
- מטגנים במחבת: יוצקים שמן בגובה 1 ס”מ למחבת ומחממים על להבה בינונית. מטגנים 6-5 צ’יפס חיוכים בכל פעם (כדי שהשמן לא יתקרר) 3-2 דקות מכל צד עד שהם זהובים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל 3 ס”מ.
- מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים בגובה 3 ס”מ מעל תפוחי האדמה, מוסיפים כפית גדושה מלח ומביאים לרתיחה.
- מבשלים 30-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים מאוד. מסננים היטב ומצננים.
- מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק. מוסיפים קורנפלור ופירורי לחם, מתבלים במלח ומערבבים לבצק.
- יוצרים את החיוכים: מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעלה בעובי 3/4 ס”מ.
- קורצים עיגולים בקוטר 5 ס”מ. בעזרת קש יוצרים שתי עיניים. מרחיבים את העיניים עם הקש כי הן נוטות להצטמצם במהלך הטיגון. בעזרת כף יוצרים פה מחייך.
- מטגנים במחבת: יוצקים שמן בגובה 1 ס”מ למחבת ומחממים על להבה בינונית. מטגנים 6-5 צ’יפס חיוכים בכל פעם (כדי שהשמן לא יתקרר) 3-2 דקות מכל צד עד שהם זהובים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
למה התפרק לי לגמרי בטיגון?? עשיתי בדיוק לפי ההוראות.. הכנסתי בינתיים לתנור, מקווה שיצליח
יש שוני בין סוגי תפוחי האדמה. יש סוגים שסופחים יותר בקלות את הקורנפלור ופירורי הלחם ומתייבשים בקלות ויתר על המידה. על כ העצה הטובה ביותר היא להוסיף בהדרגה עד שמתקבלת “עיסה” אחידה ודביקה (לא יבשה מדי שתתפרק בטיגון). או שאפשר להוסיף ביצה אחת לתערובת. בהצלחה!