צמחונים ונהנים: רטטוי ירקות ברוטב שמן זית, שום ועשבי תיבול

הוזמנתם לארוחה צמחונית ואתם מתלבטים מה להכין כדי להרשים את כל האורחים? אופים רטטוי ירקות ברוטב שום ועשבי תיבול בקלי קלות ובמהירות
הוזמנתם לארוחה צמחונית ואתם מתלבטים מה להכין כדי להרשים את כל האורחים? אופים רטטוי ירקות ברוטב שום ועשבי תיבול בקלי קלות ובמהירות
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    160
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 159.5 קק״ל 957.3 קק״ל
    פחמימות 21.0 גרם 126.0 גרם
    סוכר 13.5 גרם 80.7 גרם
    שומן 5.8 גרם 34.6 גרם
    נתרן 87.6 מ״ג 525.5 מ״ג
    חלבון 5.1 גרם 30.3 גרם
    סיבים תזונתיים 9.4 גרם 56.1 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 4.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 101.8 מ״ג 610.8 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 10.4 מ״ג
    אשלגן 1188.5 מ״ג 7131.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 3.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    160
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 159.5 קק״ל 957.3 קק״ל
    פחמימות 21.0 גרם 126.0 גרם
    סוכר 13.5 גרם 80.7 גרם
    שומן 5.8 גרם 34.6 גרם
    נתרן 87.6 מ״ג 525.5 מ״ג
    חלבון 5.1 גרם 30.3 גרם
    סיבים תזונתיים 9.4 גרם 56.1 גרם
    שומן רווי 0.8 גרם 4.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 101.8 מ״ג 610.8 מ״ג
    ברזל 1.7 מ״ג 10.4 מ״ג
    אשלגן 1188.5 מ״ג 7131.3 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 3.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכונים צמחוניים
מערכת Foody
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ירקות

רוטב


אופן הכנה

  1. פורסים את כל הירקות לפרוסות דקות בעובי חצי ס”מ.
  2. בקערה מערבבים את כל מצרכי הרוטב.
  3. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה.
  4. מוזגים את הרוטב לתבנית ומזיזים אותה מצד לצד כך שהרוטב יכסה היטב את התחתית.
  5. מסדרים את הירקות בתבנית בצורת מניפה בסדר רנדומלי, כך שתיווצר מניפה צבעונית.

    רטטוי ירקות קנור (צילום: שניר גואטה)
    מסדרים את הירקות בצורת מניפה (צילום: אפיק גבאי)

  6. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 40 דקות.
  7. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 30 דקות, עד שהירקות מזהיבים.

הערות

  • אפשר לאפות את הרטטוי מבעוד מועד ולחמם מעט בתנור טרם ההגשה
  • אם לא אוהבים את אחד מהירקות לעיל, אפשר כמובן להחליף בכל ירק שאוהבים

tip

טיפ מהדיאטנית

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
צמחונים ונהנים: רטטוי ירקות ברוטב שמן זית, שום ועשבי תיבול

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות