צמחונים ונהנים: רטטוי ירקות ברוטב שמן זית, שום ועשבי תיבול
הוזמנתם לארוחה צמחונית ואתם מתלבטים מה להכין כדי להרשים את כל האורחים? אופים רטטוי ירקות ברוטב שום ועשבי תיבול בקלי קלות ובמהירות
הוזמנתם לארוחה צמחונית ואתם מתלבטים מה להכין כדי להרשים את כל האורחים? אופים רטטוי ירקות ברוטב שום ועשבי תיבול בקלי קלות ובמהירות
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 159.5 קק״ל 957.3 קק״לפחמימות 21.0 גרם 126.0 גרםסוכר 13.5 גרם 80.7 גרםשומן 5.8 גרם 34.6 גרםנתרן 87.6 מ״ג 525.5 מ״גחלבון 5.1 גרם 30.3 גרםסיבים תזונתיים 9.4 גרם 56.1 גרםשומן רווי 0.8 גרם 4.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 101.8 מ״ג 610.8 מ״גברזל 1.7 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 1188.5 מ״ג 7131.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.2 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות160
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 159.5 קק״ל 957.3 קק״לפחמימות 21.0 גרם 126.0 גרםסוכר 13.5 גרם 80.7 גרםשומן 5.8 גרם 34.6 גרםנתרן 87.6 מ״ג 525.5 מ״גחלבון 5.1 גרם 30.3 גרםסיבים תזונתיים 9.4 גרם 56.1 גרםשומן רווי 0.8 גרם 4.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 101.8 מ״ג 610.8 מ״גברזל 1.7 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 1188.5 מ״ג 7131.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 160 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
ירקות
-
1 חציל קטן
-
2 עגבניות גדולות
-
2 זוקיני ירוק בינוניים
-
2 בצלים סגולים בינוניים
-
1 קולורבי בינוני
-
2 שומרים בינוניים
-
1 בטטה קטנה
רוטב
-
5 כפות רוטב שום ועשבי תיבול קנור
-
3 כפות שמן זית
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
3 עגבניות בינוניותמרוסקת בפומפייה
אופן הכנה
- פורסים את כל הירקות לפרוסות דקות בעובי חצי ס”מ.
- בקערה מערבבים את כל מצרכי הרוטב.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה.
- מוזגים את הרוטב לתבנית ומזיזים אותה מצד לצד כך שהרוטב יכסה היטב את התחתית.
- מסדרים את הירקות בתבנית בצורת מניפה בסדר רנדומלי, כך שתיווצר מניפה צבעונית.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 40 דקות.
- מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 30 דקות, עד שהירקות מזהיבים.
אופן הכנה
- פורסים את כל הירקות לפרוסות דקות בעובי חצי ס”מ.
- בקערה מערבבים את כל מצרכי הרוטב.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה.
- מוזגים את הרוטב לתבנית ומזיזים אותה מצד לצד כך שהרוטב יכסה היטב את התחתית.
- מסדרים את הירקות בתבנית בצורת מניפה בסדר רנדומלי, כך שתיווצר מניפה צבעונית.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים 40 דקות.
- מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 30 דקות, עד שהירקות מזהיבים.
הערות
- אפשר לאפות את הרטטוי מבעוד מועד ולחמם מעט בתנור טרם ההגשה
- אם לא אוהבים את אחד מהירקות לעיל, אפשר כמובן להחליף בכל ירק שאוהבים
הערות
- אפשר לאפות את הרטטוי מבעוד מועד ולחמם מעט בתנור טרם ההגשה
- אם לא אוהבים את אחד מהירקות לעיל, אפשר כמובן להחליף בכל ירק שאוהבים
בשיתוף עם קנור
טיפ מהדיאטנית
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
מעולה