קובה במיה: המדריך המלא להכנת מרק קובה
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 516.5 קק״ל 4132.3 קק״לפחמימות 74.4 גרם 594.9 גרםסוכר 23.4 גרם 186.9 גרםשומן 42.1 גרם 336.4 גרםנתרן 853.0 מ״ג 6823.9 מ״גחלבון 46.5 גרם 372.4 גרםסיבים תזונתיים 24.9 גרם 199.3 גרםשומן רווי 26.9 גרם 215.6 גרםכולסטרול 79.0 מ״ג 632.0 מ״גסידן 59.8 מ״ג 478.8 מ״גברזל 25.0 מ״ג 200.3 מ״גאשלגן 357.0 מ״ג 2855.8 מ״גאבץ 26.9 מ״ג 214.9 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 55 דק׳כולל שעתיים ו-45 דק׳
-
קלוריות517
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 516.5 קק״ל 4132.3 קק״לפחמימות 74.4 גרם 594.9 גרםסוכר 23.4 גרם 186.9 גרםשומן 42.1 גרם 336.4 גרםנתרן 853.0 מ״ג 6823.9 מ״גחלבון 46.5 גרם 372.4 גרםסיבים תזונתיים 24.9 גרם 199.3 גרםשומן רווי 26.9 גרם 215.6 גרםכולסטרול 79.0 מ״ג 632.0 מ״גסידן 59.8 מ״ג 478.8 מ״גברזל 25.0 מ״ג 200.3 מ״גאשלגן 357.0 מ״ג 2855.8 מ״גאבץ 26.9 מ״ג 214.9 מ״גסגור
מרכיבים 24 | זמן הכנה 55 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-45 דק׳ | קלוריות 517 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצלקצוץ
-
2 שיני שום
-
1 שקית במיהקפואה, מופשרת ומיובשת על מגבת
-
1 ראש סלריקצוץ
-
קצוצים
-
2 צנצנות רוטב אדום לקציצות קנור
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/2 כפית בהרט
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
2 כפות אבקת מרק עוף
-
8 כוסות מים
מילוי בשר
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון5% שומן
-
1 בצלקצוץ דק דק
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה דק דק
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כפית בהרט
-
2 כפות שמן זית
-
1 כף רוטב סויה קלאסי קנור
מעטפת (בצק)
-
1/2ק"ג או 3 כוסות סולת
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
2 כפות שמן קנולה
-
280 מ"ל מים פושרים
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה או יותר.
- מכינים מרק קובה במיה: יוצקים שמן לסיר ומטגנים בו את הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים את השום ואת הבמיה ומטגנים במשך 5 דקות עד שהבמיה נצרבת קלות.
- חשוב לטגן את הבמיה היטב, זה יסייע לה להישאר שלמה.
- מוסיפים את קוביות השורשים ומטגנים מעט.
- מוסיפים את רוטב העגבניות, מערבבים ומאדים במשך 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, מיץ הלימון, הפפריקה, אבקת המרק והסוכר ומערבבים.
- יוצקים מים, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.
- מכינים את מעטפת הסולת: מערבבים את הסולת עם המלח.
- מוסיפים את המים והשמן ולשים את הבצק עד למרקם נעים של פלסטלינה רכה ונעימה למגע.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומשהים בערך 20 דקות.
- הכנת הקובות: מגלגלים את עיסת הבשר לכדורים בגודל של אגוז ומניחים אותם על מגש.
- מניחים את מגש כדורי הבשר לצד קערית קטנה של מים עם כפית שמן ומגש מצופה בניילון נצמד, עליו תניחו את הקובות המוכנות.
- מרטיבים מעט את הידיים, לוקחים חופן מבצק הסולת, מגלגלים לכדור ומשטחים עלה דק על כף היד.
- מניחים את כדור הבשר במרכז עלה הבצק, עוטפים את כדור הבשר ומגלגלים ביד כשהידיים קצת רטובות.
עוטפים את כדור הבשר ומגלגלים ביד כשהידיים קצת רטובות. צילום: נמרוד סונדרס
- מניחים את הקובה על המגש.
- מביאים את המרק לרתיחה ומתחילים להכניס לתוכו את הקובות, אחת אחרי השנייה. חשוב שהמרק יהיה כל הזמן ברתיחה עדינה.
- מבשלים את הקובות במרק בערך 30 דקות, בוחשים מדי פעם בכף עץ בעדינות, כדי שהקובות לא יתפרקו ולא ידבקו לקרקעית הסיר.
- טועמים את המרק, מתקנים תיבול אם יש צורך ואוכלים לצד אורז לבן.
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה או יותר.
- מכינים מרק קובה במיה: יוצקים שמן לסיר ומטגנים בו את הבצל עד הזהבה.
- מוסיפים את השום ואת הבמיה ומטגנים במשך 5 דקות עד שהבמיה נצרבת קלות.
- חשוב לטגן את הבמיה היטב, זה יסייע לה להישאר שלמה.
- מוסיפים את קוביות השורשים ומטגנים מעט.
- מוסיפים את רוטב העגבניות, מערבבים ומאדים במשך 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, מיץ הלימון, הפפריקה, אבקת המרק והסוכר ומערבבים.
- יוצקים מים, מרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.
- מכינים את מעטפת הסולת: מערבבים את הסולת עם המלח.
- מוסיפים את המים והשמן ולשים את הבצק עד למרקם נעים של פלסטלינה רכה ונעימה למגע.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומשהים בערך 20 דקות.
- הכנת הקובות: מגלגלים את עיסת הבשר לכדורים בגודל של אגוז ומניחים אותם על מגש.
- מניחים את מגש כדורי הבשר לצד קערית קטנה של מים עם כפית שמן ומגש מצופה בניילון נצמד, עליו תניחו את הקובות המוכנות.
- מרטיבים מעט את הידיים, לוקחים חופן מבצק הסולת, מגלגלים לכדור ומשטחים עלה דק על כף היד.
- מניחים את כדור הבשר במרכז עלה הבצק, עוטפים את כדור הבשר ומגלגלים ביד כשהידיים קצת רטובות.
עוטפים את כדור הבשר ומגלגלים ביד כשהידיים קצת רטובות. צילום: נמרוד סונדרס
- מניחים את הקובה על המגש.
- מביאים את המרק לרתיחה ומתחילים להכניס לתוכו את הקובות, אחת אחרי השנייה. חשוב שהמרק יהיה כל הזמן ברתיחה עדינה.
- מבשלים את הקובות במרק בערך 30 דקות, בוחשים מדי פעם בכף עץ בעדינות, כדי שהקובות לא יתפרקו ולא ידבקו לקרקעית הסיר.
- טועמים את המרק, מתקנים תיבול אם יש צורך ואוכלים לצד אורז לבן.
הכנתם את המתכון?
תגובות (10)
כלל ראשון חשוב ועיקרי בכל מתכון לקובה את הבשר לא טוחנים אלא חותכים דק דק עם סכין בדיקה ראשונה בבדיקת מתכון אם הבשר טחון לא ממשיך לבדוק את המתכון
מניחים בשר חי ? בכל המתכונים מבשלים קודם
נכון, במתכון הזה משתמשים בבשר טרי, אך אפשר לטגן את הבשר לפני השימוש, אין בעיה.
האם אפשר להשתמש ברוטב עגבניות אחר? אני לא משתמשת באותו רוטב כמה זה קריטי?
כן, אפשר להשתמש בכל רוטב עגבניות אחר.