בית ספר של יום שבת: מאיר אדוני מלמד אתכם להכין קובה חמוסטה
- מאיר אדוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1563.4 קק״ל 9380.7 קק״לפחמימות 171.3 גרם 1028.0 גרםשומן 53.2 גרם 319.4 גרםנתרן 1324.7 מ״ג 7947.9 מ״גחלבון 72.6 גרם 435.9 גרםסיבים תזונתיים 42.1 גרם 252.5 גרםשומן רווי 11.7 גרם 70.0 גרםכולסטרול 108.3 מ״ג 650.0 מ״גסידן 871.5 מ״ג 5228.9 מ״גברזל 9.5 מ״ג 56.9 מ״גאשלגן 6341.5 מ״ג 38049.2 מ״גאבץ 8.0 מ״ג 47.8 מ״גסגור
-
מרכיבים30
-
הכנה שעהכולל 8 שעות
-
קלוריות1563
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1563.4 קק״ל 9380.7 קק״לפחמימות 171.3 גרם 1028.0 גרםשומן 53.2 גרם 319.4 גרםנתרן 1324.7 מ״ג 7947.9 מ״גחלבון 72.6 גרם 435.9 גרםסיבים תזונתיים 42.1 גרם 252.5 גרםשומן רווי 11.7 גרם 70.0 גרםכולסטרול 108.3 מ״ג 650.0 מ״גסידן 871.5 מ״ג 5228.9 מ״גברזל 9.5 מ״ג 56.9 מ״גאשלגן 6341.5 מ״ג 38049.2 מ״גאבץ 8.0 מ״ג 47.8 מ״גסגור
מרכיבים 30 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 8 שעות | קלוריות 1563 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית
-
500 גרם בשר שפונדרה
-
2 בצלים בינונייםקלופים
-
1 ראש שוםמפורק לשיניים
-
1 כפית קינמון טחון
-
1 כפית בהרט
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1 כוס מים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
2 בצלים בינונייםקלופים
-
3 ראשי שום
-
1/2 צרור פטרוזיליה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים, מוסיפים מים חמימים עד קבלת בצק רך ויציב. מניחים למנוחה בטמפ’ החדר כשעה.
- מכינים את השפונדרה: מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות. קוצצים גס את הבצלים.
- מניחים בתבנית צלייה את כל המצרכים לבישול השפונדרה. עוטפים בנייר אפייה ונייר כסף וצולים בתנור 5 שעות. מצננים מעט ומפרקים את הבשר לקרעים קרעים.
- בינתיים, מכינים את יתר חומרי המילוי: קוצצים את הבצל דק ומאדים בשמן זית עד להזהבה.
- אופים בתנור את ראשי השום עטופים בנייר כסף עד להתרככות.
- קוצצים דק את הפטרוזיליה.
- כשהשפונדרה מוכנה ומפורקת לקרעים קרעים, מערבבים אותה עם יתר חומרי התערובת ושומרים בצד.
- מכינים את המרק: קוצצים דק את הבצל ואת השום.
- קוצצים גס את כל הירקות.
- בסיר גדול מחממים שמן זית. מוסיפים את הבצל והשום ומאדים כ-5 דקות.
- מוסיפים את התבלינים ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את ציר העוף ואת גרגירי החומוס ומבשלים כ-20 דקות.
- מוסיפים את כל יתר המצרכים ומבשלים 30 דקות נוספות.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הקובה: מגלגלים מהבצק כדורים קטנים. פותחים כל כדור על כף היד, ממלאים בתערובת המילוי, סוגרים היטב ומגלגלים לכדור ממולא. מניחים על מגש מקומח במעט סולת וממשיכים עם יתר הכדורים.
- כשהמרק רותח, מבשלים את הקובה במרק כ-45 דקות.
- מגישים חם בליווי אורז לבן.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים את כל החומרים, מוסיפים מים חמימים עד קבלת בצק רך ויציב. מניחים למנוחה בטמפ’ החדר כשעה.
- מכינים את השפונדרה: מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות. קוצצים גס את הבצלים.
- מניחים בתבנית צלייה את כל המצרכים לבישול השפונדרה. עוטפים בנייר אפייה ונייר כסף וצולים בתנור 5 שעות. מצננים מעט ומפרקים את הבשר לקרעים קרעים.
- בינתיים, מכינים את יתר חומרי המילוי: קוצצים את הבצל דק ומאדים בשמן זית עד להזהבה.
- אופים בתנור את ראשי השום עטופים בנייר כסף עד להתרככות.
- קוצצים דק את הפטרוזיליה.
- כשהשפונדרה מוכנה ומפורקת לקרעים קרעים, מערבבים אותה עם יתר חומרי התערובת ושומרים בצד.
- מכינים את המרק: קוצצים דק את הבצל ואת השום.
- קוצצים גס את כל הירקות.
- בסיר גדול מחממים שמן זית. מוסיפים את הבצל והשום ומאדים כ-5 דקות.
- מוסיפים את התבלינים ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את ציר העוף ואת גרגירי החומוס ומבשלים כ-20 דקות.
- מוסיפים את כל יתר המצרכים ומבשלים 30 דקות נוספות.
- טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הקובה: מגלגלים מהבצק כדורים קטנים. פותחים כל כדור על כף היד, ממלאים בתערובת המילוי, סוגרים היטב ומגלגלים לכדור ממולא. מניחים על מגש מקומח במעט סולת וממשיכים עם יתר הכדורים.
- כשהמרק רותח, מבשלים את הקובה במרק כ-45 דקות.
- מגישים חם בליווי אורז לבן.
הכנתם את המתכון?
תגובות (8)
תודה על התשובה הקודמת. יש לי עוד שאלה בבקשה: מה מכניסים לתנור יחד עם השפונדרה? זה לא ברור מה אמור להיכנס לצלייה יחד עם הבשר ומה אמורים לערבב יחד איתו לאחר הצלייה והפירוק… תודה מראש שוב
היי, יש להכניס לתנור את בשר השפונדרה עם יתר הרכיבים (בצל, ראש שום ותבלינים). את 2 הבצלים הבינוניים מטגנים במחבת. את 3 ראשי השום צולים בתנור לריכוך ובסוף מערבבים עם השפונדרה את הבצל המטוגם והשום המרוכך. בהצלחה (:
שמים חצאי ראשי שום, בצל קצוץ גס וטימין (קורנית) ומניחים עליהם את השפונדרה (בסר מס’ 9) שסגרנו קודם במחבט עם שמן זית. מוסיפים קצת מלח גס, פלפל שחור ושמן זית ומכניסים לצלייה בתנור ב200 מעלות ואחר 150 מעלות.
תודה על השיתוף (:
האם במקום ציר עוף אפשר פשוט מים? ובמקום קמח המצה קמח רגיל?
הי, אפשר לשים מים במקום ציר עוף (למרות שהטעמים הרבה יותר עשירים עם ציר עוף או אפילו ירקות) ואפשרי גם עם קמח רגיל. בהצלחה (:
הי, האם אני יכולה להכין את הקובות מראש ולהקפיא, ורק יותר מאוחר את המרק??? ממש מחכה לקובה חמוסטה הנהדרת הזו..
אפשר להקפיא את הקובות ולבשל במרק אפילו ללא הפשרה מראש. בהצלחה!