רקע הנמל מעודכן

קובה סינייה

קובה סינייה - מנה מרשימה וחגיגית עשירה בטעמים שעשויה מבורגול ובשר מתובל, מעולה לערבי שישי או ארוחות חג מפוארות
קובה סינייה - מנה מרשימה וחגיגית עשירה בטעמים שעשויה מבורגול ובשר מתובל, מעולה לערבי שישי או ארוחות חג מפוארות
  • אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 1 דקה
    כולל שעתיים ו-10 דק׳
  • קלוריות
    4090
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4090.1 קק״ל 4090.1 קק״ל
    פחמימות 226.5 גרם 226.5 גרם
    שומן 194.4 גרם 194.4 גרם
    נתרן 7410.0 מ״ג 7410.0 מ״ג
    חלבון 318.0 גרם 318.0 גרם
    סיבים תזונתיים 21.8 גרם 21.8 גרם
    שומן רווי 65.5 גרם 65.5 גרם
    כולסטרול 1023.8 מ״ג 1023.8 מ״ג
    סידן 368.0 מ״ג 368.0 מ״ג
    ברזל 38.1 מ״ג 38.1 מ״ג
    אשלגן 4319.0 מ״ג 4319.0 מ״ג
    אבץ 76.9 מ״ג 76.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 1 דקה
    כולל שעתיים ו-10 דק׳
  • קלוריות
    4090
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4090.1 קק״ל 4090.1 קק״ל
    פחמימות 226.5 גרם 226.5 גרם
    שומן 194.4 גרם 194.4 גרם
    נתרן 7410.0 מ״ג 7410.0 מ״ג
    חלבון 318.0 גרם 318.0 גרם
    סיבים תזונתיים 21.8 גרם 21.8 גרם
    שומן רווי 65.5 גרם 65.5 גרם
    כולסטרול 1023.8 מ״ג 1023.8 מ״ג
    סידן 368.0 מ״ג 368.0 מ״ג
    ברזל 38.1 מ״ג 38.1 מ״ג
    אשלגן 4319.0 מ״ג 4319.0 מ״ג
    אבץ 76.9 מ״ג 76.9 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
בשר
אפרת ליכטנשטט
X

5 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


בסיס וחלק עליון

מילוי


אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: במחבת גדולה או סיר רחב מטגנים את הבצל כרבע שעה עד שהוא זהוב ומעט שחום.
  2. מוסיפים שום ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים סילאן, ואת כל התבלינים ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב עד שהבשר מתחיל להיות מוכן - הוא לא חייב להיות מוכן לגמרי כי הוא עובר עוד אפייה.
  4. מכבים את האש ומוסיפים כוסברה טרייה קצוצה וצנוברים קלויים. מצננים מעט.
  5. מכינים את הבסיס והחלק העליון: מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית עגולה בקוטר 26 עם נייר אפייה.
  6. בקערה גדולה שמים סולת ובורגול ומערבבים. מוסיפים מים רותחים, מערבבים היטב ומשרים כעשרים דקות עד שכל המים נספגים בבצק.
  7. אם נשארו עודפי מים מסננים אותם. מוסיפים את כל שאר החומרים - תבלינים, שמן ובשר ולשים לבצק רך.
  8. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרפדים את תחתית התבנית בשכבה אחידה.
  9. מניחים את הבשר המוכן על התחתית ומיישרים. ליצירת ציפוי חלק ואחיד מניחים את שארית הבצק בין 2 ניירות אפייה, משטחים אותו מעט ועם מערוך יוצרים בצק דק בגודל של התבנית.
  10. מעבירים את הבצק לתבנית, מיישרים ומהדקים היטב לבשר (אפשר לחתוך את הקצוות המיותרים).
  11. חותכים מעוינים או ריבועים ומזלפים שמן זית מעל הכל.
  12. אופים כ-35 דקות או עד שהסינייה מזהיבה ויציבה. מגישים חם עם טחינה וסלט!
קובה סינייה
קובה סינייה. צילום: אפרת ליכטנשטט
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    אתי מלטבשי

    מכינה קובה בכל הואריאציות בואריאציה זו ,פעם ראשונה נראה ומריח טוב עדיין בתנור,לא היה לי צנוברים שמתי פיסטוקים.תודה על המתכון.

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה לך אתי

    Avatar
    גלית

    לפי הסרטון הבורגול נראה עבה, אשמח להבהרה הולכת להכין עכשיו

      Avatar
      מערכת Foody

      היי גלית, ההכנה היא עם בורגול דק

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אור, לא ניסיתי אך מאמינה שיכול להתאים

קטגוריות

אביזרים

טכניקות