תאנים עם קצפת ורוטב יין מצומצם
השף שגב משה מכין קינוח תאנים עם קצפת ורוטב יין מצומצם - קינוח ללא גלוטן, פשוט להכנה, קליל, קיצי ומאוד טעים. אפשר להחליף את התאנים בפירות אחרים
השף שגב משה מכין קינוח תאנים עם קצפת ורוטב יין מצומצם - קינוח ללא גלוטן, פשוט להכנה, קליל, קיצי ומאוד טעים. אפשר להחליף את התאנים בפירות אחרים
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 456.2 קק״ל 2737.5 קק״לפחמימות 23.8 גרם 142.7 גרםשומן 34.1 גרם 204.7 גרםנתרן 23.3 מ״ג 139.7 מ״גחלבון 3.1 גרם 18.5 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 14.6 גרםשומן רווי 19.4 גרם 116.4 גרםכולסטרול 95.0 מ״ג 570.0 מ״גסידן 93.0 מ״ג 557.8 מ״גברזל 0.6 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 301.0 מ״ג 1805.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות456
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 456.2 קק״ל 2737.5 קק״לפחמימות 23.8 גרם 142.7 גרםשומן 34.1 גרם 204.7 גרםנתרן 23.3 מ״ג 139.7 מ״גחלבון 3.1 גרם 18.5 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 14.6 גרםשומן רווי 19.4 גרם 116.4 גרםכולסטרול 95.0 מ״ג 570.0 מ״גסידן 93.0 מ״ג 557.8 מ״גברזל 0.6 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 301.0 מ״ג 1805.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 456 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
1 כוס יין אדום יבש
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
1/2 גבעול למון גראס
קצפת
-
2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
-
2 כפות אבקת סוכר
-
1/2 מקל וניל בינוני
הגשה
-
8 תאנים טריות בינוניות
-
1 חופן גפרורי שקדים
-
1/2 כפית קפה נמס
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מערבבים בסיר קטן עם ציפוי טפלון את כל רכיבי הרוטב ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות, או עד לקבלת רוטב סמיך. מוציאים את הלמון גראס.
- מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר עם וו בלון את השמנת המתוקה עם הווניל ואבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה ואוורירית.
- מרכיבים את המנה: מניחים על כל צלחת הגשה גבעה נדיבה של הקצפת, מניחים מעל 4 חצאי תאנים, יוצקים את הרוטב ומפזרים את השקדים ואבקת הקפה.
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: מערבבים בסיר קטן עם ציפוי טפלון את כל רכיבי הרוטב ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות, או עד לקבלת רוטב סמיך. מוציאים את הלמון גראס.
- מכינים את הקצפת: מקציפים במיקסר עם וו בלון את השמנת המתוקה עם הווניל ואבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה ואוורירית.
- מרכיבים את המנה: מניחים על כל צלחת הגשה גבעה נדיבה של הקצפת, מניחים מעל 4 חצאי תאנים, יוצקים את הרוטב ומפזרים את השקדים ואבקת הקפה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
נשמע ונראה עולמי חייבת לנסות
מצוין אחלה דבר
צריך לחכות לעונת התאנים מעניין אם יצליח עם אגסים
רעיון מצוין להכין גם עם אגסים, חבושים או כל פרי אחר שאוהבים.