קפיצה קטנה לדרום איטליה: פסטה פוטנסקה אמיתית
מנה ים תיכונית קלאסית, קלה להכנה עם טעם נפלא ומעט מעקצץ. פסטה פוטנסקה של דרום איטליה עם שום, צ'ילי, עגבניות, אנשובי, זיתים וצלפים
מנה ים תיכונית קלאסית, קלה להכנה עם טעם נפלא ומעט מעקצץ. פסטה פוטנסקה של דרום איטליה עם שום, צ'ילי, עגבניות, אנשובי, זיתים וצלפים
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 332.1 קק״ל 1660.3 קק״לפחמימות 184.3 גרם 921.4 גרםשומן 15.2 גרם 76.0 גרםנתרן 110.8 מ״ג 554.1 מ״גחלבון 8.0 גרם 40.0 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 18.4 גרםשומן רווי 1.8 גרם 8.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 24.6 מ״ג 123.2 מ״גברזל 0.9 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 445.1 מ״ג 2225.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות332
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 332.1 קק״ל 1660.3 קק״לפחמימות 184.3 גרם 921.4 גרםשומן 15.2 גרם 76.0 גרםנתרן 110.8 מ״ג 554.1 מ״גחלבון 8.0 גרם 40.0 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 18.4 גרםשומן רווי 1.8 גרם 8.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 24.6 מ״ג 123.2 מ״גברזל 0.9 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 445.1 מ״ג 2225.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 332 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1חבילה או 500 גרם פסטה ספגטי
רוטב
-
1/4 כוס שמן זית
-
3 שיני שום
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוני
-
4 פילה אנשובי
-
12 זיתי קלמטה קטנים
-
1 כף גדושה צלפים
-
5 עגבניות בינוניות
-
1/2 כוס פטרוזיליה
הגשה
-
1 חופן גבינת פקורינומגוררת
אופן הכנה
- מתחילים להכין את הרוטב: קוצצים גס שום, פורסים לעיגולים פלפל צ’ילי ומגלענים זיתים.
- מחממים מחבת גדולה ועמוקה או ווק על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, שום, ופלפל צ’ילי ומטגנים כ-2 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם, רק עד שהשום מתחיל להתרכך (נזהרים שלא יישרף).
- מוסיפים אנשובי ומטגנים כדקה תוך כדי מעיכה ופירור האנשובי. מוסיפים זיתים וצלפים ומטגנים עוד כדקה.
- מוסיפים עגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כרבע שעה.
- מבשלים את הפסטה ומגישים: מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים היטב.
- מעבירים את הפסטה המסוננת לרוטב, מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים ומסירים מהאש.
- מפזרים פיקורינו ומגישים.
אופן הכנה
- מתחילים להכין את הרוטב: קוצצים גס שום, פורסים לעיגולים פלפל צ’ילי ומגלענים זיתים.
- מחממים מחבת גדולה ועמוקה או ווק על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, שום, ופלפל צ’ילי ומטגנים כ-2 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם, רק עד שהשום מתחיל להתרכך (נזהרים שלא יישרף).
- מוסיפים אנשובי ומטגנים כדקה תוך כדי מעיכה ופירור האנשובי. מוסיפים זיתים וצלפים ומטגנים עוד כדקה.
- מוסיפים עגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים כרבע שעה.
- מבשלים את הפסטה ומגישים: מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים היטב.
- מעבירים את הפסטה המסוננת לרוטב, מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים ומסירים מהאש.
- מפזרים פיקורינו ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מתכון מנצח! יצא פשוט טעים
נראה טוב