-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2749.9 קק״ל 10999.4 קק״לפחמימות 51.2 גרם 204.7 גרםשומן 272.6 גרם 1090.5 גרםנתרן 2166.0 מ״ג 8664.1 מ״גחלבון 42.5 גרם 169.9 גרםסיבים תזונתיים 18.4 גרם 73.8 גרםשומן רווי 21.0 גרם 84.0 גרםכולסטרול 194.0 מ״ג 775.8 מ״גסידן 198.4 מ״ג 793.7 מ״גברזל 7.5 מ״ג 29.9 מ״גאשלגן 2456.5 מ״ג 9826.0 מ״גאבץ 3.2 מ״ג 13.0 מ״גסגור
-
מרכיבים28
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות2750
-
רמת קושי:קשה
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 2749.9 קק״ל 10999.4 קק״לפחמימות 51.2 גרם 204.7 גרםשומן 272.6 גרם 1090.5 גרםנתרן 2166.0 מ״ג 8664.1 מ״גחלבון 42.5 גרם 169.9 גרםסיבים תזונתיים 18.4 גרם 73.8 גרםשומן רווי 21.0 גרם 84.0 גרםכולסטרול 194.0 מ״ג 775.8 מ״גסידן 198.4 מ״ג 793.7 מ״גברזל 7.5 מ״ג 29.9 מ״גאשלגן 2456.5 מ״ג 9826.0 מ״גאבץ 3.2 מ״ג 13.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 28 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 2750 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
8 שיני שום
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית מלח דק
-
3 פלחי לימונים
-
1 חופן כוסברה
-
1 כף רסק עגבניות
-
4 עגבניות בינוניות
-
2 כוסות פול קפוא
קציצות דג
-
500 גרם דג לוקוס
-
1 צרור כוסברה
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 כף קליפת לימון
-
8 שיני שום
-
1 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית מלח דק
-
2 ביצים L
-
1 ליטר שמן קנולה
סלט זעלוק
-
3 חצילים בינוניים
-
2 כפות שמן זית
-
5 שיני שום
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
2 כפות מיץ לימון
אופן הכנה
- מכינים רוטב: במחבת סוטאז’ מחממים שמן זית. פורסים את השום לפרוסות דקות, ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את כל התבלינים ואת פלחי הלימון ומערבבים היטב.
- קוצצים את הכוסברה ומוסיפים למחבת.
- מגררים את העגבניות בפומפייה ומוסיפים למחבת, יחד עם רסק העגבניות והפול. מערבבים היטב, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות.
- מכינים קציצות דגים: במטחנת בשר טוחנים יחד את הלוקוס, הכוסברה, השום והפלפל הירוק החריף.
- מעבירים לקערה, ומוסיפים תבלינים, גרידת לימון וביצים. מערבבים היטב בעזרת הידיים, יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומסדרים בצד על צלחת או על תבנית.
- מחממים במחבת שמן קנולה לטיגון חצי עמוק. מטגנים את קציצות הדגים משני הצדדים עד שהן משחימות, מוציאים לנייר סופג ושומרים בצד.
- מוסיפים את הקציצות לסיר הרוטב, ומבשלים עם מכסה על אש קטנה כ-30 דקות.
- מכינים סלט זעלוק: קולים את החצילים על אש גלויה, עד שקליפתם נשרפת והם מתרככים. מצננים. לאחר שהחצילים התקררו מעט, מקלפים אותם כך שמשאירים כ-10% מהקליפה השרופה ואת היתר זורקים. מעבירים את החצילים לקרש חיתוך, וחותכים גס את בשר החצילים.
- בסיר קטן מחממים שמן זית. פורסים את שיני השום לפרוסות דקות, ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים את בשר החצילים ומבשלים כ-5 דקות.
- להגשה: משטחים את החצילים על צלחת הגשה, מעל מסדרים את קציצות הדגים ויוצקים את הרוטב.
אופן הכנה
- מכינים רוטב: במחבת סוטאז’ מחממים שמן זית. פורסים את השום לפרוסות דקות, ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את כל התבלינים ואת פלחי הלימון ומערבבים היטב.
- קוצצים את הכוסברה ומוסיפים למחבת.
- מגררים את העגבניות בפומפייה ומוסיפים למחבת, יחד עם רסק העגבניות והפול. מערבבים היטב, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות.
- מכינים קציצות דגים: במטחנת בשר טוחנים יחד את הלוקוס, הכוסברה, השום והפלפל הירוק החריף.
- מעבירים לקערה, ומוסיפים תבלינים, גרידת לימון וביצים. מערבבים היטב בעזרת הידיים, יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג פונג ומסדרים בצד על צלחת או על תבנית.
- מחממים במחבת שמן קנולה לטיגון חצי עמוק. מטגנים את קציצות הדגים משני הצדדים עד שהן משחימות, מוציאים לנייר סופג ושומרים בצד.
- מוסיפים את הקציצות לסיר הרוטב, ומבשלים עם מכסה על אש קטנה כ-30 דקות.
- מכינים סלט זעלוק: קולים את החצילים על אש גלויה, עד שקליפתם נשרפת והם מתרככים. מצננים. לאחר שהחצילים התקררו מעט, מקלפים אותם כך שמשאירים כ-10% מהקליפה השרופה ואת היתר זורקים. מעבירים את החצילים לקרש חיתוך, וחותכים גס את בשר החצילים.
- בסיר קטן מחממים שמן זית. פורסים את שיני השום לפרוסות דקות, ומטגנים כדקה.
- מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים את בשר החצילים ומבשלים כ-5 דקות.
- להגשה: משטחים את החצילים על צלחת הגשה, מעל מסדרים את קציצות הדגים ויוצקים את הרוטב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן