לקראת חלה – קציצות דגים ברוטב פיקנטי של עגבניות וחומוס של שגב הגאוני
כאלו קציצות עדיין לא אכלתם. השף משה שגב מכין קציצות דגים ברוטב פיקנטי של עגבניות, חומוס וערק. קציצות דגים משובחות ברוטב שכיף לנגב עם חלה טרייה
כאלו קציצות עדיין לא אכלתם. השף משה שגב מכין קציצות דגים ברוטב פיקנטי של עגבניות, חומוס וערק. קציצות דגים משובחות ברוטב שכיף לנגב עם חלה טרייה
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 658.8 קק״ל 2635.3 קק״לפחמימות 60.4 גרם 241.6 גרםשומן 29.1 גרם 116.5 גרםנתרן 561.5 מ״ג 2246.1 מ״גחלבון 31.9 גרם 127.8 גרםסיבים תזונתיים 18.9 גרם 75.7 גרםשומן רווי 4.0 גרם 15.8 גרםכולסטרול 135.3 מ״ג 541.3 מ״גסידן 377.0 מ״ג 1508.1 מ״גברזל 8.6 מ״ג 34.5 מ״גאשלגן 2480.9 מ״ג 9923.5 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 13.4 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה
-
קלוריות659
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 658.8 קק״ל 2635.3 קק״לפחמימות 60.4 גרם 241.6 גרםשומן 29.1 גרם 116.5 גרםנתרן 561.5 מ״ג 2246.1 מ״גחלבון 31.9 גרם 127.8 גרםסיבים תזונתיים 18.9 גרם 75.7 גרםשומן רווי 4.0 גרם 15.8 גרםכולסטרול 135.3 מ״ג 541.3 מ״גסידן 377.0 מ״ג 1508.1 מ״גברזל 8.6 מ״ג 34.5 מ״גאשלגן 2480.9 מ״ג 9923.5 מ״גאבץ 3.4 מ״ג 13.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 659 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
300 גרם דג לבן
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 צרור כוסברה
-
4 שיני שום
-
2 בצלים סגולים בינוניים
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 לימון בינוני
-
2 חלמונים L
-
3 פרוסות לחם אחיד
רוטב
-
3 כפות שמן זית
-
6 שיני שום
-
1 גבעול סלרי
-
1 חופן זיתים ירוקים
-
1 כף אריסה
-
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
-
5 כפות עגבניות מרוסקות
-
2 כוסות מים
-
2 כפות ערק
-
4 עלי בזיליקום
-
1 צרור שמיר
טיגון
-
1/4 כוס שמן קנולה
אופן הכנה
- קוצצים את עשבי התיבול, שום, בצל ופלפל. מגררים בפומפייה את קליפת הלימון. משרים קלות את הלחם במים. חותכים גס את השום, סלרי, שמיר וזיתים. מחממים את המים. קוצצים גס את השמיר.
- מכינים את הקציצות: שמים בקערה את כל רכיבי הקציצות ומערבבים לתערובת דביקה. יוצרים קציצות קטנות. מחממים שמן במחבת, מטגנים את הקציצות משני הצדדים ושומרים בצד.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול. מוסיפים שום, סלרי, זיתים, אריסה, חומוס ועגבניות ומערבבים. מוסיפים מים וערק, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את עשבי התיבול, מערבבים בעדינות, מכבים את האש ומגישים.
אופן הכנה
- קוצצים את עשבי התיבול, שום, בצל ופלפל. מגררים בפומפייה את קליפת הלימון. משרים קלות את הלחם במים. חותכים גס את השום, סלרי, שמיר וזיתים. מחממים את המים. קוצצים גס את השמיר.
- מכינים את הקציצות: שמים בקערה את כל רכיבי הקציצות ומערבבים לתערובת דביקה. יוצרים קציצות קטנות. מחממים שמן במחבת, מטגנים את הקציצות משני הצדדים ושומרים בצד.
- מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר גדול. מוסיפים שום, סלרי, זיתים, אריסה, חומוס ועגבניות ומערבבים. מוסיפים מים וערק, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את עשבי התיבול, מערבבים בעדינות, מכבים את האש ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן