במקום חופשה במזרח הרחוק – קציצות סלמון במחית קארי ביתית
- נטע לויה
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 623.4 קק״ל 2493.7 קק״לפחמימות 34.9 גרם 139.8 גרםשומן 39.0 גרם 155.9 גרםנתרן 1160.6 מ״ג 4642.4 מ״גחלבון 31.3 גרם 125.0 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 14.9 גרםשומן רווי 25.1 גרם 100.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 64.9 מ״ג 259.7 מ״גברזל 3.6 מ״ג 14.4 מ״גאשלגן 578.1 מ״ג 2312.5 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.1 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות623
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 623.4 קק״ל 2493.7 קק״לפחמימות 34.9 גרם 139.8 גרםשומן 39.0 גרם 155.9 גרםנתרן 1160.6 מ״ג 4642.4 מ״גחלבון 31.3 גרם 125.0 גרםסיבים תזונתיים 3.7 גרם 14.9 גרםשומן רווי 25.1 גרם 100.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 64.9 מ״ג 259.7 מ״גברזל 3.6 מ״ג 14.4 מ״גאשלגן 578.1 מ״ג 2312.5 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.1 מ״גסגור
בואו אספר לכם משהו לגבי קארי – עד לפני שנתיים בכלל לא אהבתי תבשילי קארי, קרם קוקוס ואפילו כוסברה (שהיום זה אחד המרכיבים האהובים עליי!). האסוציאציה שלי כששמעתי את המילה “קארי” הייתה טעמים חזקים מדי ועמוסים בתבלינים. כל זה השתנה לאחר שלקחתי קורס במטבחי דרום מזרח אסיה ולמדתי איך מכינים מחית קארי ביתית אמיתית, בלי משחות מוכנות. האמת? הופתעתי לגלות עד כמה זה פשוט.
המחית הביתית עדינה הרבה יותר מהמחיות הקנויות והיתרון בה הוא שניתן לשלוט בטעמים ולקבוע מה ייכנס למחית לפי מה שאוהבים (לדוגמה, לא אוהבים חריף? השמיטו את הצ’ילי). מאז התחלתי להכין באופן קבוע תבשילי קארי בבית והתאהבתי, במיוחד בקארי הירוק שהוא בעיניי הטעים ביותר מבין כל מגוון מחיות הקארי, בגלל הרעננות של הכוסברה הטרייה.
המהדרין קולים וטוחנים את התבלינים לבד ומשתמשים במספר מרכיבים מעט קשים להשגה כמו גלנגל, עלי כפיר ליים וצ’ילי תאילנדי. אני פיתחתי במיוחד מתכון נגיש ולא פחות טעים עם מרכיבים שניתן לקנות בכל סופר. חלקכם ירימו גבה כשיראו ברשימת המרכיבים למון גראס. נכון, לא תמיד פשוט להשיג למרות שראיתי לאחרונה שהוא נמכר בסופרים הגדולים. אני ממש אוהבת את הטעם הייחודי של הלמון גראס וחושבת שהוא מאוד מוסיף, אך גם אני לא תמיד הצלחתי להשיג אותו, הכנתי את המתכון בלעדיו ועדיין יצא מצוין. אז אם אתם לא מוצאים למון גראס – אל דאגה. אפשר פשוט להשמיט מהמתכון.
קארי ירוק משתלב נפלא עם המון דברים. רצועות חזה עוף או פרגית, פילה דג שאוהבים ואפילו טופו. ברגע שהכנתם את מחית הקארי יש לכם את הבסיס ואתם יכולים להחליט ולגוון כל פעם לפי מה שאתם אוהבים ולפי מה שזמין לכם באותו היום.
גם מבחינת ירקות אפשר לגוון ולהוסיף – אפונה, שעועית ירוקה, במיה, ברוקולי (אם מוסיפים קפוא אין צורך להפשיר – מהמקפיא ישר לסיר). במתכון הבא שילבתי בתבשיל הקארי קציצות סלמון משגעות וטעימות בטירוף, שדרך אגב טעימות גם בפני עצמן, ישר מהתנור. השידוך בין הקציצות לתבשיל קארי הוא לגמרי מושלם בעיניי ואין לי ספק שגם אתם תתאהבו!
מרכיבים 23 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 623 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מחית קארי
-
3 בצלי שאלוט בינונייםקלופים, חתוכים לרבעים או בצל סגול גדול
-
6 שיני שוםקלופות
-
2 פלפלי צ'ילי ירוקים בינונייםחתוכים לחצי ונקיים מגרעינים
-
6 ס"מ שורש ג’ינג’רקלוף ופרוס
-
1 למון גראס בינוניפרוס
-
1 צרור כוסברה
-
1 כפית תבלין כוסברה טחון
-
1 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כוס מים
רוטב
קציצות סלמון
-
500 גרם פילה דג סלמוןללא עור, חתוך לקוביות
-
1 בצל בינוניחתוך לרבעים
-
1 שן שוםקלופה
-
1 צרור כוסברה
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כוס פירורי פנקואו פירורי לחם
-
2 כפות שמן זיתאו יותר לפי הצורך
אופן הכנה
- מכינים מחית קארי: טוחנים במעבד מזון או בבלנדר את בצלי השאלוט, שום, צ’ילי ירוק, ג’ינג’ר, למון גראס, כוסברה טרייה, כוסברה טחונה, כמון, פלפל שחור ומים עד למחית חלקה ככל שאפשר. אם יש צורך מוסיפים עוד כף או שתיים של מים. מעבירים לקערה.
- מכינים את הקציצות- מחממים תנור ל-200 מעלות. במעבד מזון טוחנים את הבצל, שום וכוסברה. מוסיפים את קוביות הסלמון וטוחנים בפולסים עד לתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים כפית מלח ופירורי לחם. מערבבים.
- יוצרים מהתערובת קציצות ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים את הקציצות בשמן זית בנדיבות ואופים במשך 20 דקות בערך, עד שהן מזהיבות.
- בזמן שהקציצות בתנור מחממים בסיר רחב כף שמן קוקוס ומוסיפים את מחית הקארי. מטגנים תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות.
- מוסיפים לסיר סוכר דמררה, רוטב דגים, מים וחלב קוקוס. מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים לסיר את השעועית הירוקה ואת הקציצות האפויות. מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך 10 דקות.
אופן הכנה
- מכינים מחית קארי: טוחנים במעבד מזון או בבלנדר את בצלי השאלוט, שום, צ’ילי ירוק, ג’ינג’ר, למון גראס, כוסברה טרייה, כוסברה טחונה, כמון, פלפל שחור ומים עד למחית חלקה ככל שאפשר. אם יש צורך מוסיפים עוד כף או שתיים של מים. מעבירים לקערה.
- מכינים את הקציצות- מחממים תנור ל-200 מעלות. במעבד מזון טוחנים את הבצל, שום וכוסברה. מוסיפים את קוביות הסלמון וטוחנים בפולסים עד לתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים כפית מלח ופירורי לחם. מערבבים.
- יוצרים מהתערובת קציצות ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים את הקציצות בשמן זית בנדיבות ואופים במשך 20 דקות בערך, עד שהן מזהיבות.
- בזמן שהקציצות בתנור מחממים בסיר רחב כף שמן קוקוס ומוסיפים את מחית הקארי. מטגנים תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות.
- מוסיפים לסיר סוכר דמררה, רוטב דגים, מים וחלב קוקוס. מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים לסיר את השעועית הירוקה ואת הקציצות האפויות. מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך 10 דקות.