שי-לי עושה קסמים – קציצות עדשים ירוקות, זוקיני וקוסקוס
אתם הולכים להתמכר כבר מהביס הראשון: מתכון טבעוני, קל להכנה, של קציצות עדשים ירוקות וזוקיני שמשלב בתוכו קוסקוס ועשבי תיבול
אתם הולכים להתמכר כבר מהביס הראשון: מתכון טבעוני, קל להכנה, של קציצות עדשים ירוקות וזוקיני שמשלב בתוכו קוסקוס ועשבי תיבול
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 216.1 קק״ל 4322.3 קק״לפחמימות 17.2 גרם 344.7 גרםשומן 13.9 גרם 278.6 גרםנתרן 314.6 מ״ג 6291.9 מ״גחלבון 6.0 גרם 120.1 גרםסיבים תזונתיים 6.9 גרם 137.9 גרםשומן רווי 1.9 גרם 37.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.8 מ״ג 336.5 מ״גברזל 1.7 מ״ג 34.0 מ״גאשלגן 231.3 מ״ג 4626.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 11.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות216
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 216.1 קק״ל 4322.3 קק״לפחמימות 17.2 גרם 344.7 גרםשומן 13.9 גרם 278.6 גרםנתרן 314.6 מ״ג 6291.9 מ״גחלבון 6.0 גרם 120.1 גרםסיבים תזונתיים 6.9 גרם 137.9 גרםשומן רווי 1.9 גרם 37.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.8 מ״ג 336.5 מ״גברזל 1.7 מ״ג 34.0 מ״גאשלגן 231.3 מ״ג 4626.5 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 11.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 216 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2 כוסות עדשים ירוקותשהושרו 12 שעות בקערה עם הרבה מים
-
3/4 כוס קוסקוס מלאמהיר הכנה
-
3/4 כוס מים רותחים
-
3 כפות שמן זית
-
1 זוקיני ירוק גדול
-
4 שיני שוםכתוש
-
1 כוס כוסברהאו פטרוזיליה
-
1 כפית גדושה מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
טיגון
-
1 כוס שמן זית
אופן הכנה
- מערבבים קוסקוס בקערה עם כף שמן זית (את שאר שמן הזית שומרים לקציצות). יוצקים 3/4 כוס מים רותחים, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום. משהים 5 דקות.
- מערבבים את הקוסקוס במזלג כדי לאוורר ולהפריד את הגרגירים.
- מסננים היטב את העדשים ומעבירים למעבד המזון.
- מוסיפים זוקיני, שום, כוסברה או פטרוזיליה ושמן זית ומרסקים, עד לקבלת תערובת רכה
ויציבה (אם היא מתפוררת מדי סימן שלא טחנתם מספיק). במידת הצורך מוסיפים עוד מעט שמן זית. - מעבירים לקערה עם הקוסקוס, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- יוצקים למחבת טפלון שמן זית בגובה 1 ס”מ ומחממים על אש בינונית.
- מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. טועמים ומתקנים במידת הצורך.
- יוצרים מהתערובת 20 קציצות פחוסות.
- מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
אופן הכנה
- מערבבים קוסקוס בקערה עם כף שמן זית (את שאר שמן הזית שומרים לקציצות). יוצקים 3/4 כוס מים רותחים, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום. משהים 5 דקות.
- מערבבים את הקוסקוס במזלג כדי לאוורר ולהפריד את הגרגירים.
- מסננים היטב את העדשים ומעבירים למעבד המזון.
- מוסיפים זוקיני, שום, כוסברה או פטרוזיליה ושמן זית ומרסקים, עד לקבלת תערובת רכה
ויציבה (אם היא מתפוררת מדי סימן שלא טחנתם מספיק). במידת הצורך מוסיפים עוד מעט שמן זית. - מעבירים לקערה עם הקוסקוס, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
- יוצקים למחבת טפלון שמן זית בגובה 1 ס”מ ומחממים על אש בינונית.
- מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. טועמים ומתקנים במידת הצורך.
- יוצרים מהתערובת 20 קציצות פחוסות.
- מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד, עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן