קציצות עדשים וסלק טבעוניות של שי-לי ליפא
שי-לי ליפא מכינה קציצות עדשים וסלק מטוגנות שמתאימות לטבעונים ויכולות לשמש כלביבות מלוחות פשוטות וזריזות להכנה באירוח בחנוכה
שי-לי ליפא מכינה קציצות עדשים וסלק מטוגנות שמתאימות לטבעונים ויכולות לשמש כלביבות מלוחות פשוטות וזריזות להכנה באירוח בחנוכה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 563.2 קק״ל 10137.0 קק״לפחמימות 5.7 גרם 102.4 גרםשומן 59.5 גרם 1071.7 גרםנתרן 217.1 מ״ג 3908.5 מ״גחלבון 2.4 גרם 44.0 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 35.9 גרםשומן רווי 4.5 גרם 80.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 14.2 מ״ג 255.1 מ״גברזל 1.0 מ״ג 18.8 מ״גאשלגן 51.4 מ״ג 925.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות563
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 563.2 קק״ל 10137.0 קק״לפחמימות 5.7 גרם 102.4 גרםשומן 59.5 גרם 1071.7 גרםנתרן 217.1 מ״ג 3908.5 מ״גחלבון 2.4 גרם 44.0 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 35.9 גרםשומן רווי 4.5 גרם 80.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 14.2 מ״ג 255.1 מ״גברזל 1.0 מ״ג 18.8 מ״גאשלגן 51.4 מ״ג 925.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 563 | כמות מנות 18 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1 1/2 כוסות עדשים כתומות
-
1 סלק בינוני
-
1 בצל בינוני
-
5 שיני שום
-
1 חופן כוסברה
-
4 כפות פירורי לחם
-
3 כפות שמן זית
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
טיגון
-
1 ליטר שמן קנולה
הגשה
-
4 כפות טחינה גולמית
-
1 לימון בינוני
אופן הכנה
- משרים את העדשים 12 שעות בקערה עם הרבה מים ומסננים. חותכים את הסלק והבצל לקוביות. קוצצים גס את השום והכוסברה. חותכים את הלימון לרבעים.
- מעבירים את העדשים למעבד מזון. מוסיפים את שאר רכיבי הקציצות ומרסקים היטב, עד לקבלת תערובת רכה ואחידה (אם התערובת מתפוררת סימן שלא טחנתם מספיק).
- יוצקים למחבת את השמן בגובה 1/2 ס”מ ומחממים על אש בינונית.
- בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 4 ס”מ.
- מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מגישים חם עם טחינה ורבעי לימון.
אופן הכנה
- משרים את העדשים 12 שעות בקערה עם הרבה מים ומסננים. חותכים את הסלק והבצל לקוביות. קוצצים גס את השום והכוסברה. חותכים את הלימון לרבעים.
- מעבירים את העדשים למעבד מזון. מוסיפים את שאר רכיבי הקציצות ומרסקים היטב, עד לקבלת תערובת רכה ואחידה (אם התערובת מתפוררת סימן שלא טחנתם מספיק).
- יוצקים למחבת את השמן בגובה 1/2 ס”מ ומחממים על אש בינונית.
- בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 4 ס”מ.
- מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מגישים חם עם טחינה ורבעי לימון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
האם להוסיף את הלימון עם הקליפה למעבד מזון או רק את המיץ?
הלימון זה רק להגשה 🙂 לסחוט מיץ מעל הקציצות