איזה כייף שסופ”ש! קציצות פראסה בשריות וחגיגיות גם לפסח
אם אתם מהסוג שמעדיף את הפראסה שלכם עם בשר ולא רק עם הכרשה, הכנו לכם מתכון קליל וטעים לקציצות שיככבו אצלכם בכל ארוחה בכלל ובארוחת חג בפרט
אם אתם מהסוג שמעדיף את הפראסה שלכם עם בשר ולא רק עם הכרשה, הכנו לכם מתכון קליל וטעים לקציצות שיככבו אצלכם בכל ארוחה בכלל ובארוחת חג בפרט
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1596.8 קק״ל 1596.8 קק״לפחמימות 73.5 גרם 73.5 גרםשומן 101.2 גרם 101.2 גרםנתרן 3651.2 מ״ג 3651.2 מ״גחלבון 88.8 גרם 88.8 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 21.2 גרם 21.2 גרםכולסטרול 818.3 מ״ג 818.3 מ״גסידן 115.0 מ״ג 115.0 מ״גברזל 8.6 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 891.4 מ״ג 891.4 מ״גאבץ 17.5 מ״ג 17.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 35 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות1597
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1596.8 קק״ל 1596.8 קק״לפחמימות 73.5 גרם 73.5 גרםשומן 101.2 גרם 101.2 גרםנתרן 3651.2 מ״ג 3651.2 מ״גחלבון 88.8 גרם 88.8 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 21.2 גרם 21.2 גרםכולסטרול 818.3 מ״ג 818.3 מ״גסידן 115.0 מ״ג 115.0 מ״גברזל 8.6 מ״ג 8.6 מ״גאשלגן 891.4 מ״ג 891.4 מ״גאבץ 17.5 מ״ג 17.5 מ״גסגור
חובבי קציצות הפראסה נחלקים לשניים: אלו שאוהבים את הפראסה שלהם “נטורל” כלומר כרשה, תבלינים והופ למחבת ואלו שאוהבים את הקציצות שלהם מעורבבות עם בשר כדי שכל ביס יהיה ביס!
אז אם אתם מהסוג השני (הקרנבורי) הנה מתכון מנצח, חד משמעית, לקציצות פראסה חגיגיות וטעימות שקל להכין והכי כיף לאכול (כן, עם בשר).
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 1597 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/4 כוס שמן קנולה
-
3 כרישות גדולות
-
2 תפוחי אדמה בינונייםקלופים
-
250 גרם בשר בקר טחון(אפשר גם 300 גרם)
-
2 ביצים L
-
3/4 כוס קמח מצה
-
1 כפית מלח דק(או לפי הטעם)
-
1 קורט פלפל שחור טחוןלפי הטעם
-
1 קורט כמון טחון
טיגון
-
שמן צמחי
אופן הכנה
- מסירים את החלק הירוק של הכרשות ושוטפים היטב (את החלק הלבן בלבד) משאריות חול. פורסים לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הכרשות עד שקיפות (היזהרו שלא יזהיבו).
- מוסיפים מים למחבת עד לגובה שמכסה את הכרשות, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך הכרשות.
- מסננים את הכרשות היטב מהמים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים למעבד המזון גם את תפוחי האדמה וטוחנים יחד. מעבירים את העיסה למסננת וסוחטים (בעזרת כף או בעזרת הידיים) עד שכמה שניתן.
- מעבירים את הכרשות ותפו”א הטחונים לקערה, מוסיפים את הבשר, הביצים, קמח המצה, המלח, הפלפל והכמון ומערבבים היטב.
- מחממים שמן לטיגון במחבת. יוצרים קציצות בגודל הרצוי מהתערובת ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
- מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן ומגישים עם נתח של לימון.
אופן הכנה
- מסירים את החלק הירוק של הכרשות ושוטפים היטב (את החלק הלבן בלבד) משאריות חול. פורסים לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הכרשות עד שקיפות (היזהרו שלא יזהיבו).
- מוסיפים מים למחבת עד לגובה שמכסה את הכרשות, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך הכרשות.
- מסננים את הכרשות היטב מהמים ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים למעבד המזון גם את תפוחי האדמה וטוחנים יחד. מעבירים את העיסה למסננת וסוחטים (בעזרת כף או בעזרת הידיים) עד שכמה שניתן.
- מעבירים את הכרשות ותפו”א הטחונים לקערה, מוסיפים את הבשר, הביצים, קמח המצה, המלח, הפלפל והכמון ומערבבים היטב.
- מחממים שמן לטיגון במחבת. יוצרים קציצות בגודל הרצוי מהתערובת ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
- מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג לספיגת שאריות השמן ומגישים עם נתח של לימון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מה עושים עם כל הירוק של הפראסה?
היי, אפשר להשתמש בכ2/3 מהכרישה (רק בחלק העליון הירוק ממש לא משתמשים, היכן שהעלים מתחילים “להפתח”).