שר פיטנס מגישה: קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור
שר פיטנס מכינה קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור. מנה בריאה, דיאטטית, עשירה בחלבון וקלה מאוד להכנה. נהדרות כתוספת או כמנה עיקרית
שר פיטנס מכינה קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור. מנה בריאה, דיאטטית, עשירה בחלבון וקלה מאוד להכנה. נהדרות כתוספת או כמנה עיקרית
- שר פיטנס
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 67.9 קק״ל 814.5 קק״לפחמימות 8.6 גרם 102.8 גרםשומן 2.5 גרם 29.8 גרםנתרן 66.3 מ״ג 795.7 מ״גחלבון 3.6 גרם 43.6 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 17.5 גרםשומן רווי 0.8 גרם 9.6 גרםכולסטרול 49.6 מ״ג 595.2 מ״גסידן 18.8 מ״ג 226.1 מ״גברזל 1.0 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 120.0 מ״ג 1440.0 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 9.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות68
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 67.9 קק״ל 814.5 קק״לפחמימות 8.6 גרם 102.8 גרםשומן 2.5 גרם 29.8 גרםנתרן 66.3 מ״ג 795.7 מ״גחלבון 3.6 גרם 43.6 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 17.5 גרםשומן רווי 0.8 גרם 9.6 גרםכולסטרול 49.6 מ״ג 595.2 מ״גסידן 18.8 מ״ג 226.1 מ״גברזל 1.0 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 120.0 מ״ג 1440.0 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 9.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 68 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1 בצל בינוני
-
1 בטטה קטנה
-
1 קישוא בינוני
-
1 צרור עירית
-
1 כוס קינואה
-
1 כפית שמן זית
-
2 ביצים L
-
1/2 כוס גבינת פטה 5%
-
1/2 כוס פירורי לחם
שימון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות בתרסיס שמן.
- מבשלים את הקינואה לפי הוראות היצרן. מסננים ומצננים.
- קוצצים את העירית לטבעות דקות.
- קולפים ומגררים את הבצל, בטטה וקישוא בפומפייה או במעבד מזון. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את העירית.
- מוסיפים את הקינואה המבושלת, שמן, ביצים, גבינת פטה ופירורי לחם ומערבבים היטב.
- יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים בתבנית.
- אופים במשך 30 דקות, או עד הזהבה קלה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות בתרסיס שמן.
- מבשלים את הקינואה לפי הוראות היצרן. מסננים ומצננים.
- קוצצים את העירית לטבעות דקות.
- קולפים ומגררים את הבצל, בטטה וקישוא בפומפייה או במעבד מזון. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את העירית.
- מוסיפים את הקינואה המבושלת, שמן, ביצים, גבינת פטה ופירורי לחם ומערבבים היטב.
- יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים בתבנית.
- אופים במשך 30 דקות, או עד הזהבה קלה.
עוד מתכונים מעולים עם קינואה:
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
הי, אני רוצה לדעת אם אפשר לטגן את הקציצות במקום לאפות. תודה
אפשר לטגן את הקציצות, כמובן שהקלוריות יעלו בהתאם לספיגת השמן ויהיו יותר מהמצוין במתכון
אפשר להחליף פטה בבולגרית 5%?
כן בטח.
אשמח לקבל מתכונים ששייכים לדיאטה קטוגנית עשירה בחלבון ושומן,
את מוזמנת להציץ במגוון המתכונים שיש באתרנו, בטוחים שתמצאי מתכונים מתאימים 🙂