קרין גורן מכינה מאפינס חצי חצי שוקו בננה
מי לא אוהב את השילוב של שוקולד ובננה? אז קבלו מתכון של מאפינס חצי חצי שוקו בננה מטריפים במיוחד שילדים אוהבים (וגם מבוגרים)!
מי לא אוהב את השילוב של שוקולד ובננה? אז קבלו מתכון של מאפינס חצי חצי שוקו בננה מטריפים במיוחד שילדים אוהבים (וגם מבוגרים)!
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 185.8 קק״ל 4458.5 קק״לפחמימות 37.5 גרם 899.8 גרםשומן 20.9 גרם 501.8 גרםנתרן 229.0 מ״ג 5497.1 מ״גחלבון 15.7 גרם 377.1 גרםסיבים תזונתיים 13.4 גרם 321.2 גרםשומן רווי 17.8 גרם 427.4 גרםכולסטרול 55.9 מ״ג 1341.2 מ״גסידן 20.7 מ״ג 497.7 מ״גברזל 13.6 מ״ג 326.9 מ״גאשלגן 39.7 מ״ג 952.1 מ״גאבץ 13.5 מ״ג 324.5 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות186
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 185.8 קק״ל 4458.5 קק״לפחמימות 37.5 גרם 899.8 גרםשומן 20.9 גרם 501.8 גרםנתרן 229.0 מ״ג 5497.1 מ״גחלבון 15.7 גרם 377.1 גרםסיבים תזונתיים 13.4 גרם 321.2 גרםשומן רווי 17.8 גרם 427.4 גרםכולסטרול 55.9 מ״ג 1341.2 מ״גסידן 20.7 מ״ג 497.7 מ״גברזל 13.6 מ״ג 326.9 מ״גאשלגן 39.7 מ״ג 952.1 מ״גאבץ 13.5 מ״ג 324.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 186 | כמות מנות 24 |
---|
מצרכים
מצרכים
מאפינס
תוספת חצי שוקולדי
-
2 כפות גדושות ממרח שוקולד אגוזים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- בקערה מועכים את הבננות במזלג, מוסיפים את הסוכר והביצים וממשיכים לערבב במזלג לאיחוד.
- מנפים פנימה את הקמח תופח ומוסיפים את החמאה מומסת. מערבבים במזלג בלבד לאיחוד (אפילו לא במטרפה).
- אם רוצים להכין מאפינס בשני צבעים: מחלקים את התערובת לשני חלקים שווים. מערבבים ממרח שוקולד אגוזים (מחומם 20 שניות במיקרוגל, אם הוא נוקשה) לחצי מהתערובת.
- ממלאים תבנית שקעים מרופדת מנז’טים (רצוי מנז’טים בצבע לבן, כדי שיראו דרכם את העיצוב): ממלאים כל שקע בצד אחד בכף מהתערובת הבהירה ובצד שני בכף מתערובת השוקולד.
- לעיצוב סימטרי במיוחד, אפשר להשתמש להשתמש במפריד ייעודי לתבנית מאפינס, שמשמנים לפני שמניחים בתבנית ומסירים לפני האפייה.
- לחילופין אפשר לזלף במקביל את שתי התערובות לשקע, בעזרת שתי שקיות זילוף (אבל זו שיטה שדורשת קצת יותר מיומנות).
- לאחר מכן, דופקים את התבנית על המשטח ליישור הבלילה.
- אופים בתנור במשך כ-25 דקות, עד שהמאפינס קפיציים למגע וקיסם הננעץ במאפינס יוצא כמעט יבש.
- לפני ההגשה אפשר לפרוס את המאפינס בסכין לחשיפת דוגמת החצי-חצי.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- בקערה מועכים את הבננות במזלג, מוסיפים את הסוכר והביצים וממשיכים לערבב במזלג לאיחוד.
- מנפים פנימה את הקמח תופח ומוסיפים את החמאה מומסת. מערבבים במזלג בלבד לאיחוד (אפילו לא במטרפה).
- אם רוצים להכין מאפינס בשני צבעים: מחלקים את התערובת לשני חלקים שווים. מערבבים ממרח שוקולד אגוזים (מחומם 20 שניות במיקרוגל, אם הוא נוקשה) לחצי מהתערובת.
- ממלאים תבנית שקעים מרופדת מנז’טים (רצוי מנז’טים בצבע לבן, כדי שיראו דרכם את העיצוב): ממלאים כל שקע בצד אחד בכף מהתערובת הבהירה ובצד שני בכף מתערובת השוקולד.
- לעיצוב סימטרי במיוחד, אפשר להשתמש להשתמש במפריד ייעודי לתבנית מאפינס, שמשמנים לפני שמניחים בתבנית ומסירים לפני האפייה.
- לחילופין אפשר לזלף במקביל את שתי התערובות לשקע, בעזרת שתי שקיות זילוף (אבל זו שיטה שדורשת קצת יותר מיומנות).
- לאחר מכן, דופקים את התבנית על המשטח ליישור הבלילה.
- אופים בתנור במשך כ-25 דקות, עד שהמאפינס קפיציים למגע וקיסם הננעץ במאפינס יוצא כמעט יבש.
- לפני ההגשה אפשר לפרוס את המאפינס בסכין לחשיפת דוגמת החצי-חצי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
נתתם לי רעיון לנכדים
שמחנו לעזור גיטה 🙂
תודה את גדולה וכולל השמה אוהבת ומרעצה
תודה! כיף לשמוע!
תודה רבה אישה שולה השמה