רוגעלך שוקולד חלומיים
מי לא אוהב רוגעלך? רוגעלך ביתיים רכים וטובים, מלאים בשוקולד, שמכינים במיקסר וטובלים בסירופ סוכר, שמשאיר אותם עסיסיים למשך כמה ימים. לא שיש סיכוי שהם יישארו כמה ימים, כן?
מי לא אוהב רוגעלך? רוגעלך ביתיים רכים וטובים, מלאים בשוקולד, שמכינים במיקסר וטובלים בסירופ סוכר, שמשאיר אותם עסיסיים למשך כמה ימים. לא שיש סיכוי שהם יישארו כמה ימים, כן?
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 112.0 קק״ל 3920.0 קק״לפחמימות 15.9 גרם 555.5 גרםשומן 5.6 גרם 196.1 גרםנתרן 58.9 מ״ג 2061.4 מ״גחלבון 1.4 גרם 47.4 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 36.5 גרםשומן רווי 1.9 גרם 66.0 גרםכולסטרול 21.1 מ״ג 737.6 מ״גסידן 12.1 מ״ג 424.5 מ״גברזל 0.5 מ״ג 15.8 מ״גאשלגן 57.2 מ״ג 2000.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 8.7 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה שעהכולל 3 שעות ו-40 דק׳
-
קלוריות112
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 112.0 קק״ל 3920.0 קק״לפחמימות 15.9 גרם 555.5 גרםשומן 5.6 גרם 196.1 גרםנתרן 58.9 מ״ג 2061.4 מ״גחלבון 1.4 גרם 47.4 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 36.5 גרםשומן רווי 1.9 גרם 66.0 גרםכולסטרול 21.1 מ״ג 737.6 מ״גסידן 12.1 מ״ג 424.5 מ״גברזל 0.5 מ״ג 15.8 מ״גאשלגן 57.2 מ״ג 2000.5 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 8.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 3 שעות ו-40 דק׳ | קלוריות 112 | כמות מנות 35 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי
-
100 גרם חמאה
-
120 גרם סוכר חום כהה
-
100 גרם אבקת קקאו
-
5 כפות מים
סירופ
-
300 גרם סוכר לבן
-
300 גרם מים
-
1 כף מיץ תפוזיםלא חובה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הביצים, הסוכר, סוכר הווניל והחלב ולשים במשך 5 דקות במהירות נמוכה.
- מוסיפים את המלח וקוביות החמאה וממשיכים ללוש עוד 7 דקות על מהירות 2.
- מכסים את המיקסר במכסה הפלסטיק, מעבירים למצב חום 2 ומכוונים את הטיימר להתפחה של שעה.
- בינתיים מכינים את המלית: ממיסים את החמאה בקערה במיקרוגל.
- מוסיפים פנימה את כל שאר חומרי המלית ומערבבים (המלית לא צריכה להיות נוזלית, אלא במרקם של קרם קשיח).
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. כל חלק מרדדים למלבן, מורחים עליו רבע מכמות המילוי ומקפלים לחצי.
- מרדדים שוב למלבן רחב בעובי 0.5 ס”מ ובעזרת חותכן פיצה או סכין חדה מסמנים עליו משולשים צרים וארוכים.
- מגלגלים כל משולש מהצד הרחב שלו עד לצד הצר ליצירת רוגעלך.
- מניחים את הרוגעלך בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומשאירים להתפחה נוספת של שעה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך 15 דקות.
- בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים בקלחת קטנה את הסוכר, המים ומיץ התפוזים (לא חובה) על להבה נמוכה, מביאים לרתיחה ומערבבים עד המסה מוחלטת.
- כשהרוגעלך יוצאים מהתנור, מחליקים אותם אל הסירופ החם, כל פעם כמה רוגעלך, מסובבים אותם כך שיספגו את הסירופ מכל צדדיהם ומניחים על נייר האפייה לייבוש.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר עם וו הלישה את הקמח, השמרים, הביצים, הסוכר, סוכר הווניל והחלב ולשים במשך 5 דקות במהירות נמוכה.
- מוסיפים את המלח וקוביות החמאה וממשיכים ללוש עוד 7 דקות על מהירות 2.
- מכסים את המיקסר במכסה הפלסטיק, מעבירים למצב חום 2 ומכוונים את הטיימר להתפחה של שעה.
- בינתיים מכינים את המלית: ממיסים את החמאה בקערה במיקרוגל.
- מוסיפים פנימה את כל שאר חומרי המלית ומערבבים (המלית לא צריכה להיות נוזלית, אלא במרקם של קרם קשיח).
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. כל חלק מרדדים למלבן, מורחים עליו רבע מכמות המילוי ומקפלים לחצי.
- מרדדים שוב למלבן רחב בעובי 0.5 ס”מ ובעזרת חותכן פיצה או סכין חדה מסמנים עליו משולשים צרים וארוכים.
- מגלגלים כל משולש מהצד הרחב שלו עד לצד הצר ליצירת רוגעלך.
- מניחים את הרוגעלך בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומשאירים להתפחה נוספת של שעה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך 15 דקות.
- בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים בקלחת קטנה את הסוכר, המים ומיץ התפוזים (לא חובה) על להבה נמוכה, מביאים לרתיחה ומערבבים עד המסה מוחלטת.
- כשהרוגעלך יוצאים מהתנור, מחליקים אותם אל הסירופ החם, כל פעם כמה רוגעלך, מסובבים אותם כך שיספגו את הסירופ מכל צדדיהם ומניחים על נייר האפייה לייבוש.
בשיתוף עם ברימאג
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן