טיפ מהמומחה: טריאקי דליל או סמיך ובאיזה מתכון?

שחר וואנג מ'המסעדה הבאה' עם טיפים חשובים בנושא טריאקי! הוספנו לכם גם מתכון לרולים בשריים טעימים עם הרוטב הממכר
שחר וואנג מ'המסעדה הבאה' עם טיפים חשובים בנושא טריאקי! הוספנו לכם גם מתכון לרולים בשריים טעימים עם הרוטב הממכר
  • שחר וואנג
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    361
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 360.9 קק״ל 1443.8 קק״ל
    פחמימות 12.3 גרם 49.0 גרם
    שומן 25.9 גרם 103.5 גרם
    נתרן 819.7 מ״ג 3278.8 מ״ג
    חלבון 26.4 גרם 105.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 4.0 גרם
    שומן רווי 10.9 גרם 43.7 גרם
    כולסטרול 92.5 מ״ג 370.0 מ״ג
    סידן 39.1 מ״ג 156.2 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 11.7 מ״ג
    אשלגן 516.9 מ״ג 2067.6 מ״ג
    אבץ 4.4 מ״ג 17.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    361
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 360.9 קק״ל 1443.8 קק״ל
    פחמימות 12.3 גרם 49.0 גרם
    שומן 25.9 גרם 103.5 גרם
    נתרן 819.7 מ״ג 3278.8 מ״ג
    חלבון 26.4 גרם 105.7 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 4.0 גרם
    שומן רווי 10.9 גרם 43.7 גרם
    כולסטרול 92.5 מ״ג 370.0 מ״ג
    סידן 39.1 מ״ג 156.2 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 11.7 מ״ג
    אשלגן 516.9 מ״ג 2067.6 מ״ג
    אבץ 4.4 מ״ג 17.8 מ״ג
    סגור

 טריאקי הוא רוטב מהמטבח היפני, שבסיסו מורכב מסויה, סוכר חום, שום, דבש, סקה מירין וג’ינג’ר. ניתן למצוא בחנויות טריאקי דליל ונוזלי וגם סמיך, שהוא הסוג הנפוץ יותר.

אז למה כל אחד משמש? הנוזלי משמש אותנוח למרינדות ולהשריית בשרים שונים וירקות ואילו הסמיך מתאים יותר כמטבל או כזיגוג- ולכם רק נותר לבחור, על פי המנה שאתם מכינים.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
כריכים
שחר וואנג
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל, השום, הג’ינג’ר והצ’ילי, מערבבים ומטגנים תוך ערבוב עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את רצועות הבקר, מערבבים ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר מתחיל להחליף את צבעו. ממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות.
  3. מוסיפים את הסויה, הטריאקי, החומץ, הפלפל והקינמון ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות, עד שהבשר רך וכל הטעמים מתאחדים. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את הטיבול.
  4. מרכיבים את הרולים: פורסים טורטייה על משטח העבודה ומורחים במרכז מעט רוטב טריאקי. שמים מעליו בנדיבות את רצועות הבקר, פרוסות בצל, מלפפון ועלי כוסברה ומגלגלים לרול.
  5. מגישים רולים שלמים או חותכים חצי-חצי.
  6. רולים עם רצועות בשר. צילום: שי נייבורג, סטיילינג: נעמה רן
    רולים עם רצועות בשר. צילום: שי נייבורג, סטיילינג: נעמה רן


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טיפ מהמומחה: טריאקי דליל או סמיך ובאיזה מתכון?

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    רני

    נתתם לי רעיון לארוחת צהריים מחר! תודה!

      Avatar
      מערכת Foody

      בשמחה! איזה כיף לשמוע!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות