-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 360.9 קק״ל 1443.8 קק״לפחמימות 12.3 גרם 49.0 גרםשומן 25.9 גרם 103.5 גרםנתרן 819.7 מ״ג 3278.8 מ״גחלבון 26.4 גרם 105.7 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 4.0 גרםשומן רווי 10.9 גרם 43.7 גרםכולסטרול 92.5 מ״ג 370.0 מ״גסידן 39.1 מ״ג 156.2 מ״גברזל 2.9 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 516.9 מ״ג 2067.6 מ״גאבץ 4.4 מ״ג 17.8 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות361
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 360.9 קק״ל 1443.8 קק״לפחמימות 12.3 גרם 49.0 גרםשומן 25.9 גרם 103.5 גרםנתרן 819.7 מ״ג 3278.8 מ״גחלבון 26.4 גרם 105.7 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 4.0 גרםשומן רווי 10.9 גרם 43.7 גרםכולסטרול 92.5 מ״ג 370.0 מ״גסידן 39.1 מ״ג 156.2 מ״גברזל 2.9 מ״ג 11.7 מ״גאשלגן 516.9 מ״ג 2067.6 מ״גאבץ 4.4 מ״ג 17.8 מ״גסגור
טריאקי הוא רוטב מהמטבח היפני, שבסיסו מורכב מסויה, סוכר חום, שום, דבש, סקה מירין וג’ינג’ר. ניתן למצוא בחנויות טריאקי דליל ונוזלי וגם סמיך, שהוא הסוג הנפוץ יותר.
אז למה כל אחד משמש? הנוזלי משמש אותנוח למרינדות ולהשריית בשרים שונים וירקות ואילו הסמיך מתאים יותר כמטבל או כזיגוג- ולכם רק נותר לבחור, על פי המנה שאתם מכינים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 361 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה טורטייה בינוניתמזרח מערבחבילה טורטייה בינונית מזרח ומערב
-
3 כפות שמן קנולה
-
1 בצל בינוניפרוס לחצאי טבעות
-
3 שיני שוםקצוצות
-
1 ס"מ שורש ג’ינג’רקצוץ
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינונילא חובה
-
500 גרם אנטריקוטחתוך לרצועות דקות, או נתח אחר שאוהבים
-
5 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
2 כפות רוטב טריאקימזרח מערבסמיך
-
2 כפות חומץ אורזמזרח מערב
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית קינמון טחון
הגשה
-
1 כף רוטב טריאקימזרח מערבדליל
-
1 בצל סגול קטןפרוס לטבעות דקות
-
1 מלפפון ירוק בינוניחתוך לפרוסות דקות
-
1 חופן כוסברהעלים בלבד
אופן הכנה
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל, השום, הג’ינג’ר והצ’ילי, מערבבים ומטגנים תוך ערבוב עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את רצועות הבקר, מערבבים ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר מתחיל להחליף את צבעו. ממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות.
- מוסיפים את הסויה, הטריאקי, החומץ, הפלפל והקינמון ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות, עד שהבשר רך וכל הטעמים מתאחדים. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את הטיבול.
- מרכיבים את הרולים: פורסים טורטייה על משטח העבודה ומורחים במרכז מעט רוטב טריאקי. שמים מעליו בנדיבות את רצועות הבקר, פרוסות בצל, מלפפון ועלי כוסברה ומגלגלים לרול.
- מגישים רולים שלמים או חותכים חצי-חצי.
אופן הכנה
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל, השום, הג’ינג’ר והצ’ילי, מערבבים ומטגנים תוך ערבוב עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את רצועות הבקר, מערבבים ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר מתחיל להחליף את צבעו. ממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות.
- מוסיפים את הסויה, הטריאקי, החומץ, הפלפל והקינמון ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות, עד שהבשר רך וכל הטעמים מתאחדים. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את הטיבול.
- מרכיבים את הרולים: פורסים טורטייה על משטח העבודה ומורחים במרכז מעט רוטב טריאקי. שמים מעליו בנדיבות את רצועות הבקר, פרוסות בצל, מלפפון ועלי כוסברה ומגלגלים לרול.
- מגישים רולים שלמים או חותכים חצי-חצי.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
נתתם לי רעיון לארוחת צהריים מחר! תודה!
בשמחה! איזה כיף לשמוע!
מנה ממש מושלמת לצהריים !