-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5753.3 קק״ל 5753.3 קק״לפחמימות 395.6 גרם 395.6 גרםשומן 452.0 גרם 452.0 גרםנתרן 852.7 מ״ג 852.7 מ״גחלבון 49.0 גרם 49.0 גרםסיבים תזונתיים 35.4 גרם 35.4 גרםשומן רווי 154.6 גרם 154.6 גרםכולסטרול 571.2 מ״ג 571.2 מ״גסידן 374.5 מ״ג 374.5 מ״גברזל 10.0 מ״ג 10.0 מ״גאשלגן 1672.3 מ״ג 1672.3 מ״גאבץ 16.4 מ״ג 16.4 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות5753
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5753.3 קק״ל 5753.3 קק״לפחמימות 395.6 גרם 395.6 גרםשומן 452.0 גרם 452.0 גרםנתרן 852.7 מ״ג 852.7 מ״גחלבון 49.0 גרם 49.0 גרםסיבים תזונתיים 35.4 גרם 35.4 גרםשומן רווי 154.6 גרם 154.6 גרםכולסטרול 571.2 מ״ג 571.2 מ״גסידן 374.5 מ״ג 374.5 מ״גברזל 10.0 מ״ג 10.0 מ״גאשלגן 1672.3 מ״ג 1672.3 מ״גאבץ 16.4 מ״ג 16.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 5753 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
150 גרם חמאה
-
1/3 כוס דבש
-
2 כפות שמנת מתוקה 38%
-
3/4 כוס סוכר חום כהה
-
3כוסות או 300 גרם אגוזי פקאן
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: במעבד מזון מעבדים חמאה עם סוכר, קמח, תמצית וניל ומלח לתערובת פירורית.
- מוסיפים חלב ומעבדים לבצק חלק.
- משטחים בידיים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, דוקרים במזלג ואופים בחום של 180 מעלות כ-10-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו עובד.
- מכינים את המלית: בסיר מחממים חמאה, דבש, שמנת מתוקה וסוכר חום עד שהחמאה נמסה. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה על אש גבוהה במשך דקה-שתיים. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הפקאנים.
- מרכיבים ואופים: יוצקים את התערובת על הבצק האפוי למחצה ומחזירים לתנור (ב-180 מעלות עדיין) ל-15-20 דקות, עד שהמלית האגוזים מבעבעת ושחומה.
- מצננים לחלוטין על השיש (לפחות שעתיים). מעבירים להמשך קירור במקרר לשעתיים נוספות כדי להקל על הפריסה.
- מחלצים מהתבנית (בעזרת נייר האפייה) ופורסים לריבועים.
- שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מכינים את התחתית: במעבד מזון מעבדים חמאה עם סוכר, קמח, תמצית וניל ומלח לתערובת פירורית.
- מוסיפים חלב ומעבדים לבצק חלק.
- משטחים בידיים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה, דוקרים במזלג ואופים בחום של 180 מעלות כ-10-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו עובד.
- מכינים את המלית: בסיר מחממים חמאה, דבש, שמנת מתוקה וסוכר חום עד שהחמאה נמסה. מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה על אש גבוהה במשך דקה-שתיים. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הפקאנים.
- מרכיבים ואופים: יוצקים את התערובת על הבצק האפוי למחצה ומחזירים לתנור (ב-180 מעלות עדיין) ל-15-20 דקות, עד שהמלית האגוזים מבעבעת ושחומה.
- מצננים לחלוטין על השיש (לפחות שעתיים). מעבירים להמשך קירור במקרר לשעתיים נוספות כדי להקל על הפריסה.
- מחלצים מהתבנית (בעזרת נייר האפייה) ופורסים לריבועים.
- שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
התמונה נראת מעולה וגם התיאור רק שלא הבנתי איפה הפקאנים!? וגם איל אפשר להמיר לפרווה?
אשמח שתחדדי את השאלה על איפה נכנסים הפקאנים. כי בשלב מספר 4 הם נכנסים למתכון.
בנוגע לפרווה את יכולה להמיר במחמאה ובשמנת צמחית
ניתן להמיר לפרווה?
כן ריקי, במקום חמאה מחמאה ובמקום שמנת מתוקה לשים שמנת צמחית.
אפשר עם שמנת פרווה? לא תתפרק בבישול?
היא תעבוד מעולה