-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3896.6 קק״ל 3896.6 קק״לפחמימות 251.9 גרם 251.9 גרםשומן 248.0 גרם 248.0 גרםנתרן 7790.0 מ״ג 7790.0 מ״גחלבון 136.4 גרם 136.4 גרםסיבים תזונתיים 39.0 גרם 39.0 גרםשומן רווי 73.6 גרם 73.6 גרםכולסטרול 280.0 מ״ג 280.0 מ״גסידן 422.6 מ״ג 422.6 מ״גברזל 24.3 מ״ג 24.3 מ״גאשלגן 4083.0 מ״ג 4083.0 מ״גאבץ 1395.3 מ״ג 1395.3 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-50 דק׳
-
קלוריות3897
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3896.6 קק״ל 3896.6 קק״לפחמימות 251.9 גרם 251.9 גרםשומן 248.0 גרם 248.0 גרםנתרן 7790.0 מ״ג 7790.0 מ״גחלבון 136.4 גרם 136.4 גרםסיבים תזונתיים 39.0 גרם 39.0 גרםשומן רווי 73.6 גרם 73.6 גרםכולסטרול 280.0 מ״ג 280.0 מ״גסידן 422.6 מ״ג 422.6 מ״גברזל 24.3 מ״ג 24.3 מ״גאשלגן 4083.0 מ״ג 4083.0 מ״גאבץ 1395.3 מ״ג 1395.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-50 דק׳ | קלוריות 3897 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שבלול אגרול עוף
-
2 כפות שמן קנולה
-
400 גרם פרגיות טחונות
-
1 בצל בינוניקלוף
-
1/4 כרוב לבן קטן
-
2 גזרים בינונייםקלופים
-
1 פלפל אדום בינוני
-
3 כפות רוטב סויה מתוקהמזרח מערב
-
3 כפות רוטב טריאקימזרח מערב
-
3 כפות רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
הרכבה
-
1 חבילה בצק פילומופשר על פי הוראות היצרן
-
או שמן ומברשת להברשה
-
1/2 כוס שומשוםמזרח מערב
-
1/4 כוס שומשום שחורמזרח מערב
אופן הכנה
- חותכים את הבצל והכרוב לרצועות דקות ואת הגזרים והפלפל האדום חותכים לגפרורים.
- בסיר סוטאז’ רחב שמים שמן ומטגנים את הפרגיות הטחונות, תוך כדי מעיכה והפרדה של הפרגיות, עד שהפרגיות משנות את צבען.
- מוסיפים לסיר את הבצל, הכרוב, הגזרים והפלפל האדום וממשיכים לטגן יחד, על אש גבוהה, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
- מוסיפים את רוטב הסויה, הטריאקי, רוטב הצ’ילי ושמן השומשום ומערבבים.
- מוציאים החוצה, מצננים היטב ורק אז ממשיכים. במידה ונקוו נוזלים מוציאים אותם.
- פורסים עלה פילו על משטח העבודה ומשמנים אותו עם תרסיס שמן או שמן ומברשת.
- מניחים בתחתית הבצק פס מהמילוי ומגלגלים למעין רולדה.
- משבללים את הרולדה למעין שבלול כמו בורקס ומניחים בתבנית עגולה (לא מתפרקת, יפה להגשה) בקוטר 24 או 26.
- חוזרים על הפעולה וכל הזמן מגדילים את השבלול עד שכל התבנית מלאה.
- מברישים את הבצק בשמן, מפזרים שומשום לבן ושחור ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30-40 דקות או עד הזהבה.
אופן הכנה
- חותכים את הבצל והכרוב לרצועות דקות ואת הגזרים והפלפל האדום חותכים לגפרורים.
- בסיר סוטאז’ רחב שמים שמן ומטגנים את הפרגיות הטחונות, תוך כדי מעיכה והפרדה של הפרגיות, עד שהפרגיות משנות את צבען.
- מוסיפים לסיר את הבצל, הכרוב, הגזרים והפלפל האדום וממשיכים לטגן יחד, על אש גבוהה, עד שהירקות מתחילים להתרכך.
- מוסיפים את רוטב הסויה, הטריאקי, רוטב הצ’ילי ושמן השומשום ומערבבים.
- מוציאים החוצה, מצננים היטב ורק אז ממשיכים. במידה ונקוו נוזלים מוציאים אותם.
- פורסים עלה פילו על משטח העבודה ומשמנים אותו עם תרסיס שמן או שמן ומברשת.
- מניחים בתחתית הבצק פס מהמילוי ומגלגלים למעין רולדה.
- משבללים את הרולדה למעין שבלול כמו בורקס ומניחים בתבנית עגולה (לא מתפרקת, יפה להגשה) בקוטר 24 או 26.
- חוזרים על הפעולה וכל הזמן מגדילים את השבלול עד שכל התבנית מלאה.
- מברישים את הבצק בשמן, מפזרים שומשום לבן ושחור ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30-40 דקות או עד הזהבה.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מתכון אוורירי לא “כבד” בבטן, וטעים.
תודה רבה, יהודה!